Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Zou jij morning-aftermiddelen als laatste noodgreep gebruiken?

Als je onveilig hebt gevreeën, zijn er toch manieren om alsnog een zwangerschap te voorkomen. Morning-aftermiddelen - in de vorm van een pillenkuur of spiraal - zijn hiervoor de aangewezen middelen. Ze zorgen er voor dat een bevrucht eitje zich niet kan nestelen in de baarmoeder.

Heb jij ervaring met morning-aftermiddelen? Zo ja, wat vond jij ervan? En is diegene die een morning-afterpil nodig heeft niet gewoon onverantwoord bezig geweest?  

Reacties

 • Nan-c

  17 February 2020 15:55

  Inmiddels is het een week geleden dat ik hem heb ingenomen. Twee dagen menstruatiebuikpijn gehad en nu, een week later, een bloeding. Deze is vandaag begonnen. Het is niet heel heftig tot nu toe, oud bloed.

  • Anoniem

   14 January 2016 15:39

   Ik heb seks gehad en toen heb ik de morning after pil geslikt. Een week later werd ik ongesteld, alleen ben ik nu onderhand al een week lang ongesteld en heb ik best zere borsten... Ben ik nu zwanger ?

   • Dufour

    29 November 2015 08:31

    Ik zit ook volgens mij in de shit. Woensdag heb ik ook onveilig gevrijd (condoom gescheurd) waardoor ik ook de noodpil genomen heb binnen 24 u. Ik heb al vier dagen last van mijn linkerborst en ik heb mijn maandstonden ook al vier dagen niet. Misschien is het te vroeg om te panikeren, maar toch ben ik echt ongerust. Moet ik een zwangerschapstest doen als ik mijn menstruatie laatst in de herfstvakantie had?

    • Lady mother

     26 November 2015 11:39

     Ik ben zwanger geraakt na twee morning afterpillen. Ik vertrouw niks meer XD. Mijn kind is intussen vier jaar en ben onwijs blij met mijn kindje in mijn leven :D.
     Ik ben zelf 24 en wil nummer twee op de wereld zetten. Gisteren heb ik het onveilig gedaan en aankomende weekeind zal ik het weer doen, dus ja ik ben enorm vruchtbaar. Vanwege de menstruatiestoornis kan ik er eigenlijk zonder op zeggen dat ik zwanger ben ook al is het pas gisteren gebeurd....... Heb zo zin in gezinsuitbreiding :D

     • A. apotheek

      22 November 2015 17:17

      Ik heb ook geen bijwerkingen. Ik zou wel kijken naar goede alternatieven.

      • Pukkie

       01 July 2015 22:49

       Hee, ik slik geen pil maar ben gevingerd door mijn vriend en zijn penis met voorvocht is tegen mijn clitoris gekomen waarna hij mij weer heeft gevingerd.. De dag daarna had ik vloeibare uitscheiding wat letterlijk uit me liep.. Dus heb ik zo snel mogelijk de morning after pil gehaald.. 26 uur later..! Nu is het afwachten tot mijn menstruatie! Ik ben 17 dus ik hoop echt met heel mijn hart dat ik niet zwanger ben? Is kans hierop groot?

       • Marliesxo

        02 May 2014 13:02

        Ik heb onveilige seks gehad (26 april) met mijn vriend. Hij is niet in mij klaargekomen en ik heb de dag erna meteen de morning-afterpil geslikt. Ik ben vandaag (1 mei) ongesteld geworden. Kan ik nog zwanger zijn? Graag reactie alsjeblieft!

        • Melissa

         07 March 2014 14:15

         Beste,
         Ik had eens eenmaal seks zonder vaginaring. Dat was op een avond na tien uur. Ik ben dag erna in de ochtend direct naar apotheek gegaan om zo een moning after pil te gaan halen. Een paar dagen erna kreeg ik mijn maandstonden. Ben ik veilig of niet? Ben niet gerust, help!!

         • Help

          09 December 2013 05:13

          Hoi,

          Ik had seks met mijn vriend, alleen was het condoom gescheurd. Maar hij is niet in me klaar gekomen. Ik ben aan de pil en zat op dat moment op de eerste dag van mijn stopweek. De pil slik ik goed. Het is nu bijna 36 uur geleden gebeurd. Ik ben wel een soort van ongesteld geworden, het is alleen maar oud bloed. Alleen op internet heb ik gelezen dat dit ook een mini-bloeding kan zijn, en dat kan weer op een zwangerschap duiden. Moet ik de MAP nog halen of komt mijn echte ongesteldheid nog?

          • GoldenAngel

           26 May 2013 12:21

           Quote: Janine
           ------------------------

           Een vraagje: Ongeveer een week na het slikken van de MAP kreeg ik last van buikpijn en bloedingen. Dit was twee weken voordat mijn menstruatie zou moeten zijn.
           Na twee weken werd ik niet ongesteld en ik ben bijna een week over tijd.

           Moet ik me zorgen gaan maken? Of is mijn menstruatie vervroegd en mijn cyclus veranderd?

           ------------------------

           Hey,

           Ik ben een week van mijn menstruatie af en heb toen geslachtsgemeenschap gehad met mijn vriend, direct nadat mijn menstruatie voorbij was. Nu heb ik een morning afterpil genomen, omdat het condoom was gescheurd. Nu heb ik dus ook last van bloedingen. Dus het is inderdaad voor mij even iets of ik mij hier zorgen over moet maken.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -

           Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

           Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl