Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Vibrator of niet?

Meer dan een derde van de vrouwen tussen de 25 en 34 jaar heeft een vibrator op haar nachtkastje staan. Dit blijkt uit onderzoek (2010) van een grote fabrikant van voorbehoedsmiddelen, die een tijdje terug een eigen serie op de markt bracht.

Dat er wel handel zit in de seksspeeltjes blijkt uit hetzelfde onderzoek: jaarlijks worden er ruim 1 miljoen vibrators verkocht. Voor iedere vrouw die zich schaamt om een speeltje te kopen: maak je niet druk, voor 22 procent van de vrouwen is schaamte de grootste reden om het ding niet aan te schaffen. En jij? Stap jij met het grootste gemak een winkel binnen en vraag je met een stalen gezicht: ‘een vibrator alstublieft?'

Wist je trouwens dat de vibrator ooit is ontstaan als medisch middel voor vrouwen met vaginale problemen? Dat maakt het misschien makkelijker om de winkel binnen te stappen. Wellicht heb je zelf ervaringen met de therapeutische waarde van de vibrator? 

Reacties

 • Zwanz

  03 september 2019 20:13

  Ik gebruik als man alleen ook een vibrator om mijn eikel, ballen te stimuleren tijdens het aftrekken. Kom veel heftiger klaar.

  • Krities

   13 september 2015 22:08

   Het bovenstaande verhaal van de fabrikant mag je natuurlijk niet serieus nemen als waarheid, het is gewoon een verkooptruc.
   dat vrouwen een vibrator gebruiken is gebaseerd op lust . Dit heeft niets met liefde te maken. Mannen die zelf niet zoveel presteren en daardoor geen echte man zijn moeten wel met de lust van de vrouw akkoord gaan en het gebruik van een vibrator toestaan. Dit zeg meer over de vrouw die de vibrator gebruikt ter vervanging van de man die niet veel waarmaakt dan over wat anders .
   Als goedmakertje mag de man ook even.

   • Missy

    28 september 2013 13:02

    Ik heb wel altijd een vibrator gebruikt. Anders kwam ik gewoon moeilijker tot een orgasme tijdens het vrijen. Maar vind "gewoon" seks toch het fijnste. Om een vibrator te gebruiken tijdens het vrijen was toch altijd een beetje behelpen. Maar nu heb ik sinds kort een vibrator die je tijdens het vrijen kan gebruiken. En niet in hoeft te brengen. Echt geweldig. Een aanrader wat mij betreft.

    • Sol

     19 juli 2013 01:22

     Dag Adelheid,

     Waar heb je zo'n ding gekocht? Ik had graag zoiets willen hebben, om dezelfde reden als jij.

     • Sol

      19 juli 2013 01:18

      Ik snap er niets van, dat vrouwen dat ding erin lekker vinden. Ik vind het alleen als klitmassage, dan alleen kom ik er mee klaar, maar erin? Nee, nooit!

      • Margriet

       04 juli 2013 13:25

       Ik heb op de Kamasutrabeurs een vibrator gekocht en deze Lady verkocht alleen maar toys die geen weekmakers bevatten! Wel zo'n veilig idee. Juist hier zou ook meer informatie over moeten worden gegeven. Doen jullie daar ook onderzoek naar? Waarom zijn vibrators die weekmakers bevatten nog niet verboden in Nederland?

       • Manou

        12 juni 2012 00:32

        Natuurlijk heb ik als volwassen vrouw enkele speeltjes in huis! Op het moment geen vent in mijn leven/bed en dan vermaak ik mezelf wel even.. Hoezo de winkel in? Gewoon fijn online shoppen, kun je eens rustig vergelijkend warenonderzoek doen...

        • Lianne

         08 januari 2012 12:57

         Heerlijk, ik zou niet zonder kunnen. Natuurlijk is een echte harde penis beter, maar het gevoel en het tempo dat je zelf kan bepalen...ja voor mij een heerlijk gevoel.

         • Lore

          19 december 2011 01:17

          Ik gebruik ze elke dag! Ik ben verslaafd aan orgasmes. Ik en mijn man Jo doen het veel. Ik vind dat je er echt superveel pret aan hebt, dus ik zou het aanraden !

          • Mariëtte

           16 november 2011 11:33

           Ik heb al jaren meerdere vibrators. Ik gebruik ze eigenlijk alleen als ik in mijn eentje ben. Mijn behoefte aan sex is groter dan mijn man mij kan bieden. Vremd gaan vind ik geen optie. Dus dan maar een paar hulpjes. Het is gewoon heerlijk. Ik kan gewoon meerdere malen klaarkomen. Mijn beste aanschaf is een Womolia. Heerlijk de vorm, hoe hij eigenlijk bijna vanzelf naar binnen gaat en meteen het goede punt daar weet te vinden. Een aanrader.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -