Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Verliefd op iemand die getrouwd is?

Op wie je verliefd wordt, heb je niet in de hand. Tot sommige mensen voel je je nu eenmaal aangetrokken en daarbij maakt niet uit of diegene jong, oud, knap of mooi is. Maar soms kan het wel problemen geven bijvoorbeeld als je verliefd wordt op een getrouwd persoon. Je hebt dan immers te maken met een derde partij: de echtgenoot of echtgenote. 

Ben jij weleens verliefd geweest op een getrouwde man of vrouw? Kan zoiets je 'overkomen' en zo ja, wat doe je er dan mee? Kun je erop in gaan of is dat moreel niet aanvaardbaar? 

Reacties

 • Nem

  21 januari 2020 04:04

  Ik ben verliefd geworden op mijn beste vriendin die ik jaren lang ken. Ze heeft 3 kids en ik heb er 2. Maar elke keer dat ik aan haar denk, wil ik bij haar zijn.
  Ze kwam vroeger bij me thuis slapen, we deden niks. Maar nu verliefd na 12 jaar vriendschap.
  Help help wie heeft advies?

  • Hi

   10 februari 2019 02:13

   Ik heb hetzelfde meegemaakt, ging echt om diegene geven en het leek allemaal zo mooi maar je doet jezelf echt veel pijn. Geef een tijdslimiet en kap ermee, wacht niet als je gevoelens krijgt en geloof niet in smoezen. Als je genoegen kan nemen met op de 2e plaats staan prima maar ik vind dat iedereen beter verdient, kap het af en stel je open voor andere mannen die 100% en alleen voor je kunnen gaan x. Nog beter: begin er nooit aan! (Tenzij je het puur voor seks kan zien)

   • Nikki

    18 december 2017 19:22

    Ik heb een probleempje. Ik ben smoorverliefd geworden op iemand waar ik een affaire mee heb, maar hij is getrouwd en heeft kinderen. Aan één kant wil ik het hem vertellen, maar hoe? Ik durf het niet te vertellen en aan de andere kant denk ik zeg het hem niet, anders raak ik hem misschien wel kwijt en dat wil ik ook niet. Hebben jullie tips voor mij?

    • Isabella

     28 november 2017 18:59

     Hi. Ik heb al ruim een jaar een verhouding met een getrouwde moslim. Ik ben zelf christen en vind hem de liefste man die ik ooit ontmoet heb.. Hij voelt geen liefde voor zijn vrouw, maar blijft voor de kinderen.. Ik zit echt tussen twee werelden, het radicale christen leven en mijn liefde voor deze man wat nooit serieus kan worden..

     • Girl

      18 december 2019 21:37

      Hi Isabella, het lijkt daar allemaal normaler te zijn, maar iedere vrouw verdient iemand die volledig voor haar gaat. Kap alles af en stel je open voor andere leuke mannen, je verdient echt beter dan altijd aan de zijlijn staan. Succes

     • OnnozeleIk

      24 april 2017 23:51

      Oww zo herkenbaar

      • Lostgirl

       21 oktober 2016 14:43

       Hai,

       Ik denk dat ik verliefd word om mijn collega, hij is jonger dan ik. We zijn goede vrienden. Hebben het leuk samen als we elkaar zien. En ik weet dat dit fout is en ik probeer mijn gevoelens een halt te roepen maar het lukt niet Ik weet mij nu ff geen raad wat ik ermee moet. Ik weet dat het niks kan worden (leeftijdverschil, hij is getrouwd). Wie heeft hier ervaring mee?

       • deborha

        31 augustus 2016 22:48

        Hoi,

        Ik heb een probleem. Ik zit in de kerk en ik ben een dienstknecht van God. Ik heb gevoelens voor mijn voorganger, maar hij is getrouwd. Ik heb met hem gepraat en hij zij dat hij mij een mooie vrouw vindt en hij zij ook dat hij gevoelens voor mij heeft. Ik ben zelf een getrouwd vrouw...

        • Erik

         07 april 2017 20:55

         Wat zegt je geloof hierover?

        • Snoet

         09 augustus 2016 16:36

         Ik heb een relatie met een getrouwde man, nu alweer 3,5 jaar verder met hem, wat ik nooit had verwacht. In de tijd is er veel gebeurd tussen ons, leuke maar ook minder leuke dingen. Ik heb zelfs meerdere keren op het punt gestaan om er een punt achter te zetten, maar we kunnen elkaar totaal niet loslaten. We zien elkaar minder dan in het begin, maar dit komt doordat we allebei een andere baan hebben, maar wel elke dag contact met elkaar. Dan maakt mijn hart nog steeds een sprongetje. Mis hem verschrikkelijk zeker als hij een dag en nacht bij me is geweest en dan weg moet naar zijn gezin, dat is wel iets dat me steekt, want dan speelt hij het gelukkige gezinnetje. Ik weet dat ik niet zo mag denken. Maar zo voelt het af en toe voor me. Maar als hij er weer is ben ik het weer vergeten en geniet dan van ons samenzijn.

         • Erik

          07 april 2017 20:56

          Arme echtgenote. Al jaren bedonderd worden door haar man. :-(

         • An

          01 juli 2016 18:48

          Hoi Eev,
          Zo heftig al tien jaar! Je bent zo jong, jeetje. Probeer te kiezen voor jezelf. Hoe heb je contact met hem. Kan jij hem berichten sturen. Ik wel, daarom ben ik rustiger. Weet je Eev, ik krijg zoveel liefde van hem, dat is ongelooflijk. Daarom heb ik geen kracht om te stoppen, want het is zo mooi. Terwijl ik een huwelijk van zeventien jaar achter de rug heb. Ik zou ik beter moeten weten.
          Het gaat je goed, jammer dat we elkaar niet privé kunnen berichten.

          • Luna

           10 mei 2016 13:08

           Ik ben 35 en helemaal verliefd op een getrouwde man van 57 en hij heeft kleinkinderen. Hij is altijd erg lief voor me. Hij zegt zelfs dat hij van me houdt. Ik heb een latrelatie. Ik denk steeds aan hem en als ik hem zie slaat mijn hart op hol. Ik durf hem bijna niet aan te kijken. Hij is iemand van mijn werk. Wat moet ik ermee? Heeft iemand raad voor me?

           • Erik

            07 april 2017 20:59

            Ga voor een lange frisse wandeling en haal enkele malen heel diep adem.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -