Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Je relatie zit in een sleur. Wat doe je dan?

De eerste fase van een relatie is meestal heerlijk: je bent verliefd en ziet alleen maar elkaars mooie kanten. Natuurlijk gaat dat hevige van het begin er op een gegeven moment wel een beetje af. En je ontdekt ook de trekjes aan de ander die je iets minder leuk vindt. 

Een heel normale ontwikkeling. En het betekent meestal ook een verdieping van je relatie met elkaar. Maar wat nu als die negatieve kanten de boventoon gaan voeren? Als je je steeds aan de onhebbelijkheden van je partner loopt te ergeren en ruzie maakt? Of misschien maken jullie juist helemaal geen ruzie, maar is je relatie na verloop van tijd een beetje in slaap gesukkeld. Je doet niet meer zoveel moeite voor elkaar, de spanning in bed is verdwenen en je komt tot de conclusie dat alles eigenlijk nogal saai is geworden.

Wat doe je dan? Praten en proberen weer nader tot elkaar te komen? Naar een psycholoog misschien wel? En hoever ga je daarin? Of denk je dat als de vonk er eenmaal niet meer is, dit ook niet meer terugkomt en je dan maar beter kunt besluiten om uit elkaar te gaan?

Reacties

 • Mandy (24)

  28 januari 2014 10:51

  Het is gewoon onwijs wat die mensen voor eigenlijk vreemde mensen kunnen doen, daar neem ik m'n petje voor af, echt waar! Ik heb mijn moeder verzorgd op mijn 18e en weet hoe zwaar dat is. En als je dat dan keer op keer weer doet: ik heb er geen woorden voor. Maar nogmaals petje af hoor!

  • A. Westinga (52)

   28 januari 2014 10:51

   Voor mij had de uitzending wel wat informatiever kunnen zijn, ook wat betreft andere hospices in Nederland.
   Ook miste ik diepgang in de gesprekken met de 'klanten' die verbleven in het hospice. Het zou ook goed zijn geweest om te vermelden wat er nog meer gebeurt in Nederland op gebied van stervensbegeleiding.
   Kortom, ik vond het wat karig allemaal.
   A.Westinga

   • Jolanda (34)

    28 januari 2014 10:51

    Zijn er nog meer sterfhuizen in Nederland?
    Ik vondt het een enerverende uitzending.

    • Jos

     28 januari 2014 10:51

     Een indrukwekkende uitzending. Kunt u mij helpen aan meer informatie over vrijwilligerswerk in een hospice?

     • van Gemert (50)

      28 januari 2014 10:51

      Voor een familielid zoeken wij adressen of telefoonnummers van sterfhuizen in het Oosten van Nederland.

      • Corina (23)

       28 januari 2014 10:51

       Ik vond de uitzendig heel boeiend om naar te kijken en te luisteren.
       Zo kunnen mensen ook rustig sterven met de zorg die ze nodig hebben en persoonlijke aandacht.
       Petje af voor alle mensen die daar dag en nacht werken en voor de mensen klaarstaan!

       • Anoniem

        28 januari 2014 10:51

        Dhr. van Gemert vraagt om een adres in het oosten van Nederland voor een hospice. Toevallig las ik dat en begin juni gaat de nieuwe hospice van start in het P.C. Borsthuis te Hengelo(ov).

        • M.

         28 januari 2014 10:51

         Er zijn verschillende manieren om te sterven. Je kunt dus thuis sterven met thuiszorg of je kunt in een hospice sterven. En je kunt in een verpleeghuis sterven. In het ziekenhuis kan natuurlijk ook.

         • A3

          28 januari 2014 10:51

          Mijn moeder is in het bijna thuishuis overleden. Ik heb dit als prettig en fijn ervaren, omdat we er ook mochten zijn wanneer we dat wilden. We hoefden niet voor haar te zorgen, terwijl wij daar niet capabel voor zijn als leken. Ook kregen we er zelf opvang!!!

          • Rob

           23 september 2013 17:59

           Zoiezo elke relatie kan stuk. Zeg hem gewoon wat je voor hem voelt. Als hij dit al weet, dan moet je het elke dag laten blijken. Kijk hem af en toe aan, help hem.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -