Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Hoe denk jij over vreemdgaan?

Als je relatie in rustiger vaarwater terecht is gekomen of misschien wat bekoeld is, is de kans dat je een keer verliefd wordt op een ander wellicht aanwezig. 

Op zich is daar niets mis mee, want verliefd worden kan iedereen overkomen. En het kan natuurlijk heel verleidelijk lijken om even 'uit de sleur van je relatie' te breken en een gevoel van spanning en sensatie na te streven. Maar meestal pakt vreemdgaan minder rooskleurig uit. Je raakt verstikt in alle leugens die je moet verzinnen om je nieuwe 'vlam' te kunnen zien. Een situatie die op de lange duur meestal niet vol te houden is. Daarnaast zijn twee achterliggende, zwaarwegende bezwaren tegen vreemdgaan: je kwetst je partner en zet je relatie op het spel.

Hoe denk jij over vreemdgaan en/of wat zijn jouw ervaringen daarmee?

Reacties

 • Gerrit

  07 januari 2019 20:37

  Als je ontevreden bent moet je gewoon scheiden, of een open relatie beginnen. Voor mensen die hier staan en die vreemdgaan, ik vind het laf om je partner te bedriegen en te verraden. Man of vrouw, dat maakt niet uit, werk aan je relatie of stop ermee! Onderschat niet de effecten die er allemaal zijn als het uitkomt, dat is het echt niet waard.

  • Steffi

   17 april 2018 12:48

   Ga ervoor! Ik zit ook in deze situatie, na negen jaar daagt mijn ex-minnaar op! En ik heb nu het avontuur en de passie van toen terug. Het is fantastisch, ik voel mezelf terug twintig jaar. Ik ben veertien jaar getrouwd, maar ik miste die geweldige seks. Hij laat me dingen voelen die ik alleen bij hem kan krijgen. Hij is de enige man die me zo kan opwinden met enkel z'n blik. Hij maakt me gek. Ik geniet van elk moment, doe het ook. Je gaat spijt krijgen als je dit niet doet. Je leeft maar één keer meid!

   • Veronique

    16 april 2018 11:25

    Help! Ik heb jaren geleden een affaire gehad met een getrouwde man. Ikzelf was toen vrijgezel. Na jaren hopen dat hij voor mij zou kiezen heb ik de relatie stopgezet. Ik was er kapot van. Hij bleef me bellen. Dit alles minderde en ik hoorde uiteindelijk na een jaar niets meer van hem. Ik ontmoette een lieve man waar ik nu al zes jaar een relatie mee heb (huis, boompje en misschien binnenkort kindje). Ik maakte twee weken geleden de postbus open en vond een brief. Het was een brief van hem, mijn vroegere minnaar. Kort samengevat wat in de brief stond: ik mis je, ik wil je, ik ben gescheiden, ik herinner me nog alles van jou als de dag van gisteren. Deze woorden blijven in mijn hoofd spoken. Ik heb een fijne relatie: rustig en stabiel. Maar ik denk terug aan vroeger, aan mijn minnaar. We hadden zoveel passie en fantastische seks. Hij kon me in de zevende hemel brengen! Dat is iets wat ik nu in mijn relatie niet meer heb. Ik wil dit zo graag terug beleven. Maar ik wil mijn relatie ook niet op het spel zetten. Maar al die herinneringen komen terug en ik begin hem terug te missen en verlang zo naar hem. Wat moet ik doen? Ik denk elke minuut aan hem.

    • Dame regio cheater

     26 augustus 2017 05:06

     Nou ik heb een prima relatie en mijn vriend is geen verkeerde bedpartner of zo, maar iedere dag een boterham met pindakaas gaat gewoon vervelen ;). Vandaar dat ik zo eens per twee weken een tientje opwaardeer op een website en dan is het toch wel iedere week een discreet afspraakje. En gebruik het al negen maanden zonder dat mijn vriendje of een zijn vrienden het door heeft gehad. Vind het erg spannend en opwindend, vaak!

     • Boogschutter

      10 juli 2017 19:06

      Mijn man heeft mij zeker een half jaar lang bedrogen. Hotel in Delft. Ben er nog kapot van. Hij geeft niet toe en ik kan niets bewijzen.

      • Katje

       19 juni 2017 15:42

       Volg je hart Laura, ik zit met hetzelfde probleem ;-(

       • Laura

        09 juni 2017 11:08

        De keuze:
        De relatie met een man, een echte (soms harde) man die je naar ongekende hoogtes brengt, uitdaagt en kwetst, vreugde, vuur, vitaliteit, creativiteit, die je na vele jaren weer ontmoet en met wie je altijd contact hield en het hart steeds meer (ver)vult.
        Of:
        een vriendschap van twintig jaar die uitgroeide tot een relatie van zorgzaamheid, veiligheid, comfort onder 1 dak, zonder vuur en vaak onbegrip maar met een mooi engagement om na te streven.
        Wat doe je? Wat kies jij?

        • Katje

         11 januari 2017 12:45

         Nou, ik ben niet de enige denk ik zo na dit te lezen. Zelf ben ik een vrouw van dertig en heb meer dan vier jaar een affaire gehad met een getrouwde man. Zijn vrouw was zwanger van hun eerste kind. Nou ja niet mooi maar ik was zo verliefd op deze man. Na enige tijd is hij daar, zijn zoon. Ik voelde me leeg en dacht hij gaat nu meer bij zijn vrouw en kind zijn dan bij mij. Maar niets was minder waar. Hij was er voor mij, hij had aandacht voor mij en we gingen bijna elk weekend weg uitstapjes, hotel, eten, shoppen. Dit alles was zo fijn en voelde geweldig. Tot ik plots meer wil. Ik wil de man van mijn leven bij mij hebben en ik wil een gezin.

         Op een dag zeg ik hem hoe ik mij voel en tot mijn verbazing voelde hij hetzelfde. Toen al drie jaar verder zei ik nu of nooit je moet een beslissing nemen. Het duurde te lang voor mij en liet hem gaan met pijn in het hart. Ik zei: Blijf bij je vrouw en kind! Wat hij ook deed. Ik ben verder gegaan met mijn leven en ben nu ook gelukkig getrouwd met een fanatische man en hebben samen een kind. Maar enkele weken geleden stond hij voor mij. Was dat schrikken. Ik had namelijk alle contact verbroken met hem en hij kon mij op geen enkele manier meer vinden. Ik schrok en wist niet wat ik moest doen. Hij zei: ik heb je proberen te vergeten, heb proberen te werken aan mijn relatie maar niets lukt zonder jou. Ik wil je terug ik wil de rest van mijn leven bij jou zijn. Ik ben gescheiden en ik wil alleen jou. Het maakt me niet uit als je een relatie hebt en/of kinderen ik zal alles doen om je terug te winnen. Ik ben weg gegaan en was helemaal ondersteboven van zijn woorden. Ik was over hem, echt.

         Nu alle herinneringen terugkomen weet ik het niet meer. Is het heimwee of heb ik nog gevoelens voor hem? Wat moet ik doen? Terug contact met hem opnemen of niets doen en doen alsof er niks aan de hand is?

         • traan

          16 november 2016 11:17

          Sanne jouw verhaal lijkt op mijn man ken je hem?

          • traan

           06 november 2016 21:51

           Mijn (nog) man is 13 jaar geleden vreemd gegaan. Hij vertelde het een half jaar geleden, ik ben erdoorheen.
           Ja, ik weet dat hij altijd van ons is blijven houden.

           Ik moet nu de keuze maken blijven vergeven of weggaan.
           Ik weet het, zo kun je niet doorgaan. Maar ik moet wel een keuze maken.

           Kan ik dit ooit vergeten of vergeven?

           • J.r

            15 november 2016 19:27

            Moeilijk om te vergeten en vergeven maar toch houdt hij van jullie en is dertien jaar gebleven.
            maar snap dat het een moeilijk keus is. Ben zelf net drie maand terug bedrogen en hij heeft er nog contact mee. Weet dat het pijnlijk voor je is maar denk goed voor je zelf na wat jij wilt. Hou je nog van je man dan ga je ervoor!

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -