Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Glijmiddel: onmisbaar voor seksueel genot

Glijmiddel wordt gebruikt om penetratie wat gladder te laten verlopen. Vaginaal is dat van belang als de vrouw in kwestie onvoldoende vochtig is. Het slijmvlies heeft dan grote kans beschadigd te raken, wat de penetratie voor haar pijnlijk maakt. 

Bij mannen geldt dat als zij niet voldoende voorvocht hebben en een condoom gebruiken, het heel prettig kan zijn om een druppeltje glijmiddel in het condoom te doen voordat het wordt omgedaan. Dit kan het gevoel tijdens de penetratie verhogen. Bij anale seks is een ruime hoeveelheid glijmiddel onmisbaar. De slijmvliezen in de anus zijn namelijk dun en kunnen beschadigd raken als je geen glijmiddel gebruikt. Forse bloedingen en gemene infecties kunnen het gevolg zijn.

Gebruik(en) jij (en je partner) een glijmiddel? Wat zijn jou/ jullie ervaringen daarmee? Is het voor jouw onmisbaar om seksueel genot te ervaren? 

Reacties

 • Leo

  18 november 2015 16:53

  Wij gebruiken dat niet altijd. Soms als mijn vriendin mij een pleziertje wil doen en zelf niet nat genoeg is.... Als de houdbaarheid bijna bereikt is, smeren we ons er overvloedig mee in tot hij op is. Dat is zalig als je zo samen helemaal glibberig bent !!!

  • Harm

   06 september 2015 12:21

   Wij gebruiken kokosolie en het glijdt prima. Puur natuur. Het is te koop bij ALDI en het is voordelig.

   • Ikke

    16 oktober 2014 14:58

    Iedereen praat over glijmiddel en dat het zo goed/fijn werkt. Maar niemand zegt een soort of merk.. Welk soort/merk kan je het beste gebruiken voor anaal?

    • Harm

     06 september 2015 12:31

     Kokosolie van de ALDI glijdt als de beste.

    • Robin

     24 september 2014 00:48

     Glijmiddel heb je in diverse stoffen Pipi. Je hebt siliconen glijmiddel en waterbasis glijmiddel. Siliconen glijmiddel glijdt veel beter echter is lastiger te verwijderen en niet handig op bijvoorbeeld speeltjes. Waterbasis glijmiddel is makkelijk te verwijderen maar glijdt weer veel minder goed.

     • Pipi

      03 juni 2014 17:57

      Weet iemand van welke stoffen glijmiddel wordt gemaakt?

      • Hallo

       04 mei 2014 01:39

       Wat is het verschil tussen glijmiddel en playgel?

       • Eko dukt

        12 juli 2013 15:29

        Ik gebruik altijd dieetmargarine die net over datum is. Glijdt prima en anders gooi je het toch maar weg. Mijn vriendin vindt alleen klaarpijpen daarna ranzig, maar ze moet.

        • Elise

         14 oktober 2016 15:02

         Eko, ik moest helemaal niets, alles was op eigen initiatief.

        • Gaby

         02 januari 2012 02:36

         Ik (17) heb nu bijna een jaar met mijn vriend (ook 17). We hebben een aantal keer geprobeerd om het te doen, maar het doet bij mij teveel pijn. Ook al is m'n vagina helemaal nat. Na al deze verhalen gelezen te hebben is het misschien ook goed voor ons om glijmiddel te gebruiken.. Alleen zie ik mezelf nog niet echt glijmiddel kopen bij de drogist. Of aan me moeder vragen of zij het wilt kopen.. Voorlopig eerst proberen met spuug dan maar!

         • M

          13 mei 2011 19:51

          Ikke: ga naar de dokter, vraag een creme en je bent er vanaf. En vergeet niet dat je vriend zijn lul ook in moet smeren want hij is degene die jou elke keer besmet! Alleen mannen hoeven er geen last van te hebben, maar zijn wel dragers.

          • Daantje

           28 maart 2011 15:25

           Voor anale seks nooit een glijmiddel op olie basis gebruiken. Heel slecht voor de flora en fauna van je achterste. Gebruik voor anale seks altijd glijmiddel op silicone basis. Gebruik ook geen voorvocht als glijmiddel, zo loop je kans om besmet te worden met een SOA.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -