Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Gezocht: de meest aantrekkelijke partner (m/v)

Smaken verschillen. Waar de één week wordt van reebruine ogen, kan de ander juist vallen voor een paar helblauwe kijkers. Misschien val jij op mollig, een ander geeft de voorkeur aan slank. Maar naast de persoonlijke verschillen in voorkeur zijn er ook overeenkomsten: eigenschappen die de meeste mensen wel aantrekkelijk vinden als ze  naar het andere geslacht kijken. 

Er is onderzoek gedaan naar wat heteromannen en -vrouwen aantrekt in de andere sekse. Ten eerste blijkt dat we als we een potentiële levenspartner op het oog hebben, op heel andere kwaliteiten letten dan wanneer het gaat om een vakantieliefde of een one night stand. Voor een leven lang samen kiezen we het liefst voor een partner die net zo aantrekkelijk is als wijzelf. Meestal voelen we ons niet aangetrokken tot mensen die naar de meeste maatstaven onaantrekkelijk zouden zijn, maar ook niet tot perfecte schoonheden. En dan blijkt nog dat we wel denken te weten wat mannen over het algemeen aantrekkelijk vinden aan een vrouw en andersom, maar daar klopt niet veel van!

Er bestaan ontelbaar veel mythen als het gaat om de uiterlijke wensen van de seksen. Als je op straat zou vragen waar de gemiddelde heteroman op valt, dan zul je waarschijnlijk horen: op jonge vrouwen, lang, slank, blond, slim en natuurlijk: met een paar grote borsten! In werkelijkheid vindt de gemiddelde man het juist prettig als zijn partner maar ietsjes jonger is dan hijzelf (twee tot drie jaar), heeft hij het liefst een partner die een paar centimeter kleiner is dan hij, houdt hij van ronde vormen en maakt haarkleur niet uit. Ook de onuitwisbare mythe over het ideale formaat van de borsten klopt niet: de meeste mannen hebben een voorkeur voor middelgrote borsten en gaan niet voor 'hoe groter hoe beter'.

En waar valt de gemiddelde Nederlandse vrouw op bij een man? Ook hierover bestaan fabels genoeg. Wij zouden vallen op lange mannen met brede schouders, gespierde armen en benen, haar op de borst en een grote penis. In werkelijkheid is hij liefst niet meer dan veertien centimeter langer, maakt dun of dik, groot of klein niet zoveel uit en houden we juist niet van erg gespierde armen. Vrouwen hechten veel eerder waarde aan een gezicht en ogen waaruit karakter spreekt en ze houden van welgevormde handen. Waar val jij op bij het andere geslacht? Kloppen de clichés inderdaad niet? En is het waar dat je voor een serieuze partner andere maatstaven hanteert dan bij een flirt?

Reacties

 • Halbloedje

  07 november 2014 13:30

  Ik val zelf op een man die wel wat langer is dan ik, ben zelf 1.81 m lang. Nationaliteit of afkomst maakt niet echt veel uit, het belangrijkste voor mij is dat hij een leuke kop heeft, val zelf erg op ogen, en dat hij lief en zorgzaam is. Niet te dik, zeker geen bierbuik en ook niet te dun, alles er tussen in is prima. Het allerbelangrijkst is dat er een klik is, anders heb je er niets aan.

  • veulen

   28 april 2011 14:16

   ik heb kort geleden een relatie van 6jaar achter de rug.ik dacht we samen gelukkig waren hij was mijn droom man ook op het sexeel vlak zat het goed tot 1,5 geleden werd de sex minder hij voele zich niet goed of was moe.ik vond dat niet zo erg tot op een dag dat ik ontdekte dat hij naar bars ging en veel geld achter liet toen was mijn vertrouwen weg.
   Met het nieuwjaars etentje van de gemeente ben ik nadien met een collega mee naar huis gegaan en we hadden sex. En had me nog nooit zo goed gevoeld ik voelde me terug op en top vrouw. Ik werd verliefd maar het loopt niet echt vlot we hebben enkele maanden iets gehad maar hij wou niet dat iemand het wist. ja als je pas uit één relatie komt gaan de mensen dingen zeggen. ik kon dat begrijpen. Maar hij is al 3jaar alleen en heeft moeite met samen zijn. Als ik afstaand neem dan trekt hij me naar zich toe en als te dicht kom duwt hij me weg. Nu zijn we vrienden maar we sms'en en chatten als tieners. Ik wil voor hem gaan maar ik weet niet of hij dat wil. Ik ga de zaterdagavond dansen en hij wil er niks over weten ,maar graag heeft hij het niet.Ik weet dat hij heel veel angst heeft om opnieuw met iemand zijn even te delen.Er afstand en aantrekking das zo moeilijk ik wil hem de kans geven maar ik ga hier geen maanden op wachten.Hij zal toch moeten weten wat hij wil.

   • robert hendrix

    01 april 2011 03:20

    ik heb gewoon op mijn gemak zitten lezen voor de eerste keer op deze site.complimente van de reacties,ja zit met een groot binnen pretje.zit hier in hongarije,sinds twee jaar,en kom niet uit gekeken,maar heb geen haast naar de ware jakop.de taal is een struikelblok,maar maakt het allemaal erg spanend.nu moet of ben je aangewezen op je gevoel,en ben zo wie zo een gevoelens mens,maar weet in mijn hardt dat ik hier iemand supper gelukig ga maken.en heb het vertrouwen in een lieve vrouw weer terug.ik personlijk zie graag een vlote type met knal zwarte kraal ogen,en lang zwart haar,maar mag ook blond,nee geintje,ik geloof heel erg in de vonk die wederzijds plaats vindt.en die is wederzijds dan past het altijd.
    ps ik krijg wel goede zin van deze site,en vooral voor het slapen gaan.

    • Robert

     23 augustus 2010 18:00

     De meest aantrekkelijke partner voor mij zou een vrouw zijn die slank tot normaal postuur heeft en niet te klein is.
     Daarbij moet ze zeker liefhebster zijn van het dragen van lingerie zoals kousen, jarretels in combinatie met korte rokjes of korte jurkjes die net aan de kousenranden afdekken.
     Niet alleen stiekum thuis maar ook daarbuiten tijdens het boodschappen doen e.d., kortom een echte liefhebster.
     De make-up niet te zwaar maar normaal.
     Het liefst een vrouw die houd van uitdagend gedrag zonder vreemd te gaan.
     Daarbij een vrouw die zelf ook initiatieven durft te nemen op erotisch gebied.

     • petra

      09 september 2009 19:31

      Meest aantrekkelijk vind ik hem die ik ook bij ernstige ziekte om me heen wil hebben en die ik graag als vader van mijn kinderen zie.

      • croon

       08 september 2009 20:28

       welke vrouw zou bij mij passen

       • Angel

        27 augustus 2009 00:44

        een man is onweerstaanbaar als hij een goede persoonlijke hygiene heeft, maar ook weer niet te ijdel is, als hij een vrouw weet te boeien haar het gevoel kan geven dat hij graag bij haar wil zijn, maar daarnaast nog een eigen leven heeft. Als hij dan ook nog die bijzondere vonk in zijn blik heeft, maakt het niet uit of hij blond of donker is, mooi strak of wat steviger....

        • Malinche

         02 januari 2009 18:49

         Gevonden: De meest aantrekkelijke partner is kwetsbaar (en dat hoor je in zijn stem), leuk in gezelschap (hij kijkt vertederd naar kinderen en flirt niet met je vriendinnen of andere vrouwen waar jij bij bent) zegt de juiste dingen en weet ook wanneer hij moet zwijgen. Hij beweegt mooi, is - toevallig - groot en slank, heeft veel en mooi zilveren haar, een doorleefd gezicht en ogen als grijze lichtjes. Kleedt zich met gevoel voor het moment, heeft oog voor detail en het is mooi te zien zoals hij dingen in zijn hand neemt, of gewoon iets in de keuken doet. Hij heeft geleerd van zijn fouten en weet wat een vrouw wil: tijd, aandacht, richting, verder vooruit mogen denken dan een paar weken. Hij zegt wat hij wil en wat hij niet wil, en vraagt hetzelfde van jou. Hij heeft vrienden en vriendinnen, houdt van zijn werk, maar zijn relatie is, na zijn kinderen, het belangrijkst. Over exen spreekt hij met waardering, maar je weet zeker dat je hem kunt vertrouwen: nu ben jij er. Hij maakt werk van je, je voelt je welkom in zijn leven.
         Zo\'n man heb ik (50) pas leren kennen en ik zie helemaal niet meer op tegen het ouder worden: wat een geluk. Dat hij maar liefst 12 jaar ouder is dan ik, kan me helemaal niets schelen.

         • Noud

          18 september 2008 23:28

          Ogen, stem, geur en uitstraling. Uiterlijke kenmerken zijn natuurlijk altijd belangrijk, maar dat verschilt gewoon per persoon.

          • Judith

           06 juli 2008 00:43

           Allereerst.. hij moet lekker ruiken! Niet alleen door gebruik van een geurtje, maar ook de lichaamsgeur. Ten tweede verzorging (fris gebit, scheren etc) vind ik belangrijk.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -