Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Geloof jij in de liefde van je leven?

De ware Jacob, de prins op het witte paard... geloof jij dat er één iemand op de wereld rondloopt die jouw perfecte match is? Die als het ware is voorbestemd voor jou en met wie je de rest van je leven zult delen?

Of zijn dat romantische fantasieën die niets met de realiteit te maken hebben? Die ons doen geloven dat je lang en gelukkig zult leven, als je die ene maar vindt, terwijl het in de praktijk helemaal niet altijd rozengeur en manenschijn is. 

Reacties

 • Bliksem

  16 augustus 2019 06:07

  Het vertrouwen dat het er is. Is een weten. Dankbaar dat je het mag ervaren deze ware liefde. En doodeng hem te zijn is werken aan jezelf. Is ongetwijfeld vaag voor velen.
  Desondanks houden wij van elkaar. Ondanks onze liefde voor elkaar...En beseffen dat onze basis is goed. En er is een giga-aantrekking en afstoting die aldoor blijft en waarin de relatie je vraagt aan het werkt te gaan met jezelf... met elkaar...
  Teleurstellingen waar je niet op zat te wachten...deze emoties opklaren.
  En ook beseffen dat onze band nog niet kapitaal daadkrachtig is...doet je terug keren naar wie je werkelijk bent...want dat kan je dankzij je ontmoeting met je ware geliefde...
  Dat wij er samen wel komen ... uiteindelijk omdat we elkaars liefde zijn.

  • Sylan

   10 mei 2016 00:52

   Ja het kan beslist! Ik heb na meerdere relaties de prinses op het witte paard gevonden. Of liever gezegd, zij mij. Afstand deed er niet toe. Ik zit in Spanje, zij in Nederland. Dit is echt mijn liefdesmaatje. We hebben allebei onze mankementen, maar kunnen daar heel goed mee leven. Ik hou zielsveel van deze vrouw.

   • m

    02 augustus 2014 14:53

    Volgens mij heb ik mijn prins op het witte paard om het zo te zeggen. Ik had toen ik wat jonger was beschreven hoe mijn prins eruit zou moeten zien. maar dacht er verder niet bij na dat ik op een dag hem zou tegenkomen. Intussen werd ik verliefd op iemand die daar op lange na niet aan voldeed. Ik was heel erg verliefd dat ik het niet door had dat ik de prins was tegengekomen. Tot ik erbij stilstond dat die ene aan heel mijn lijstje voldeed aan uiterlijke en innerlijke kenmerken, alles tot in detail, vergat ik mijn verliefdheid en dacht alleen maar aan hem. Een paar jaar later zijn we getrouwd. We hebben zo onze up and downs, maar ik hou verschrikkelijk veel van hem.

    • anoniem

     17 november 2013 20:56

     Ik geloof er niet meer in blijf het afwijzen, maar blijf er stom wel op hopen. Waarom denk ik dan? Ik begrijp mezelf amper.

     • Lotte

      13 oktober 2013 03:47

      Ja ik geloof in de liefde in mijn leven! Als ik naar zijn mooie lieve gezicht kijk dan ben ik zo trots dat hij bij mij wil zijn, ben zo blij dat wij elkaar 20 jaar geleden ontmoet hebben. Het voelde meteen als thuiskomen.

      • Leonadus

       13 oktober 2013 01:02

       De liefde van mijn leven, daar leef ik al 40 jaar mee. Toch ben ik van mening dat er meer liefdes van je leven bestaan. Dat hangt af van de omstandigheden en diegene die je "toevallig treft of tegen het lijf loopt". Dat te erkennen en ook je lief laten weten zorgt er bij mij voor dat ik ontspannen door het leven loop.

       • Tom

        11 oktober 2013 23:38

        Waarschijnlijk is dat niet zo bij onze soort. Bij sommigen medeschepselen wel. Deze hebben geen keus want dat is genetisch vastgelegd. Om maatschappelijk niet te ontsporen heeft de cultuur ons geprobeerd monogaam te krijgen. In steeds meer gevallen tevergeefs zo leert de praktijk.

        • Valerie

         09 oktober 2013 21:04

         Niet echt meer. Ik heb het wel ervaren, maar het heeft anders uitgepakt. Ik had samen oud willen worden, maar dat was mij niet gegeven. Ik vind relaties nu erg moeilijk.

         • Lisa

          09 oktober 2013 18:53

          Ik heb eenmaal de liefde van mijn leven gevonden, helaas mocht het niet zo zijn. Hij overleed veel te vroeg en te jong.

          • Judith

           09 oktober 2013 14:35

           Echte liefde? Ik geloof er niet meer in. Ik ben ervan overtuigd dat je van meerdere mensen kunt houden. Na het overlijden van mijn partner na 30 jaar heb ik iemand anders leren kennen. We zijn nog steeds goede vrienden en houden op een bepaalde manier van elkaar. We zien elkaar vijf keer per jaar. En inmiddels woon ik ook weer samen met een schat van een man. Dus.....

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -