Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Brengt een vibrator jou genot?

Vibrators zijn trilstaven zonder een specifieke penisvorm. Als je geen behoefte hebt aan stimulatie door een penis of gewoon (ook) op een andere manier gestimuleerd wilt worden, is de vibrator een goede keuze als erotisch speeltje. Je kunt met een vibrator alle denkbare plekjes van je lichaam stimuleren. Door de trilmotor wordt een intensieve vibratie veroorzaakt die tot een uniek gevoel kan leiden.

Heb jij een vibrator? Hoe ervaar je het gebruik ervan? Wat is het verschil met stimulatie door lichaamsdelen (penis, mond, handen)? En is een vibrator voor jou een extraatje of ter vervanging van? 

Reacties

 • Liefdeskruiden

  24 september 2019 14:21

  Een goede vibrator kan heel veel helpen bij het spannend houden van seks. Een huwelijk of relatie redden zal het echter niet, daar is meer voor nodig.

  • Caroline

   31 maart 2016 14:54

   Het is lastig om een goede vibrator te kopen. Moet je een dure kopen, een grote of juist een kleine, een voor samen? Moeilijk kiezen, omdat er zoveel keuze is. De Paarse Keizerin heeft een adviestool. Je kan hier aangeven waar je voorkeur naar uitgaat en komt dan vanzelf uit bij de vibrator die bij je past.

   • Vivrinat

    22 februari 2016 18:06

    Ik warm een komkommer op in de magnetron en steek mijn vingers in mijn neusgaten nadat ik deze groente in mijn ingevette reet heb gestoken. Dat is goedkoper omdat mijn man in de groentehandel zit en werkt beter dan een vibrerend stuk plastic afkomstig van personen die hem mogelijk zelf eerst hebben gebruikt.

    • Arpeggio

     04 maart 2018 02:12

     Ik als man, holde altijd eerst een komkommer uit (met een stofzuigerbuis, ideaal). Nu heb ik ontdekt dat een pastinaak een beter gevoel geeft, al helemaal als je hem een paar seconden in de magnetron legt, genoeg om de lichaamstemperatuur na te bootsen. Niet te lang want dan wordt hij te heet van binnen. Jammer genoeg kom je daar pas achter als het te laat is....

    • Jackie

     14 december 2015 17:42

     Ik heb meerdere vibrators. Deze verstop ik wel thuis, hihi. Er is er een die ik samen met mijn man heb aangeschaft, deze zit in mijn nachtkastje. Deze hebben we in het begin samen gebruikt, nu eigenlijk bijna nooit meer. Die dingen zijn leuk voor af en toe. Voor mezelf heb ik vibrator voor mijn clitoris en vaginaal. Ik hoorde een reclame van een nieuwe vibrator op de radio. Heeft iemand daar ervaring mee? Die is helemaal op de clitoris gericht geloof ik.

     • Paula

      06 oktober 2015 16:02

      Een beetje late reactie maar als je voor het eerst een vibrator koopt, moet je wel even nadenken over wat je er voor eentje koopt.

      • Chrissysguy

       03 mei 2015 18:23

       Wij hebben onder het bed een koffertje vol met seksspeeltjes en daar wordt door mijn vrouw - ook als ik er niet ben - zeer regelmatig een greep in gedaan. Haar favoriet is de 'finger flex - 10 "lav". Deze is puur bedoeld voor het stimuleren van haar clitoris. Als ik er bij ben als zij masturbeert dan vraagt ze mij wel eens of ik een dildo of twee vingers in haar gaatje wil doen maar net zo goed doet ze het zonder penetratie. Het speeltje is ook geschikt om een orgasme dichterbij te brengen tijdens de seks.

       Ze is zo gehecht aan dit specifieke speeltje dat ik onlangs een exemplaar heb gekocht die in de verpakking blijft als reserve. Ze worden namelijk niet meer gemaakt en het exemplaar dat ik nog vond is misschien wel het allerlaatste exemplaar dat ik heb weten te bemachtigen! Ik heb ook al een oproep geplaatst aan gelijkgestemden. Ze is sinds de aanschaf van de allereerste nu bezig met het derde exemplaar. Hopelijk blijft die het nog lang doen zodat het reserve exemplaar nog lang in de verpakking kan blijven..

       • Cindy

        16 maart 2015 07:18

        Ik heb lang met dezelfde twijfels gezeten voor een vibrator. Ben toen na wat rondkijken de blog van een seksshop tegengekomen. Moet zeggen daar staan nu wel interessante posts op die bij mij de twijfels hebben weggenomen. Na een eerste aankoop ben ik zeer blij dat ik die stap heb gezet. Zeker als je alleen bent is dit wel een hele goede optie.

        • niekie

         25 december 2014 13:13

         Ik ben lesbisch en tóch heb ik behoefte aan seks met een man. Hoewel ik borsten bij vrouwen mooi vind, vind ik piemels ook mooi. Ik heb geen vibrator, heb er wel behoefte aan. Kan iemand mij raad geven? Het belangrijkste voor mij is het stimuleren van de clitoris.

         • Lies

          03 januari 2015 19:32

          Ik heb er laatst één gekocht en het is super om op deze manier de clitoris te stimuleren.

         • Jannie

          18 november 2014 13:52

          Onlangs een vibrator gekocht online bij Easytoys.nl voor het eerste op mijn 44ste levensjaar. Mijn man wilde er nooit iets van weten en het speelde al jarenlang in mijn hoofd. Ik ben blij dat ik deze vibrator gekocht heb en ik had het eerder moeten doen. Soms heb je even van die momenten dan pak ik hem even. En ook als toevoeging bij de seks is het leuk.

          • Barbara

           21 oktober 2014 16:29

           Mijn man houdt niet van seks! Als we het dan doen is het even snel. Ik heb na 5 jaar besloten om eens een vibrator te kopen. Als ik dit niet doe denk ik dat ik het ergens anders ga zoeken. Ik wil ook een keer klaarkomen. Wie kan mij een goede vibrator aanbevelen.

           • RD

            01 februari 2015 03:05

            tijd voor een andere vent? :p

            • Otaku

             30 november 2014 22:12

             Probeer een Tarzan vibrator, deze geeft ook stimulatie aan de clitoris.

            .
            - Advertentie -
            - Advertentie -