Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Ben jij happy single?

Je hebt er vast wel eens van gehoord: de 'happy single'. Als je geen vaste relatie hebt, ben je niet overgeschoten, niet zielig; integendeel: je bent vrij en hip! Dat klinkt natuurlijk wel heel leuk. Maar werkt het ook zo?

Veel mensen ervaren een tijdje alleen wel als een luxe, maar wat als het langer duurt? Alleen is toch ook maar alleen en er zijn toch altijd dingen die je graag met iemand wilt delen. Herken jij dit? Ben je single? En ben je daar blij mee, of wil je toch eigenlijk liever een relatie?

Reacties

 • 37EnNogNooitZelfGezoend

  27 november 2016 22:40

  Of je gaat gewoon alleen naar de film, alleen schoenen uitzoeken, alleen naar uw werk, smeert uw eigen brood, alleen kleding kopen, je doet uw eigen was, af en toe stofzuigen, ramen lappen, en je doet gewoon of die vrouwen niet bestaan. Als ze ons niet nodig hebben dan hebben wij ze ook niet nodig. Laat ze maar lekker denken wij zijn belangrijk. Ik ken daar mannelijke personen die zijn er zo dwaas van geworden die zitten nu platgespoten in een inrichting met dwangbuis met torenhoge zorgrekening. En dan vraag je nu hoeveel 93+7 is awel 100.

  • Boompje

   15 november 2016 00:13

   Ik ben een vrouw van 36, spontaan en gezellig en ga er vaak op uit. Al mijn vrienden hebben vaste relaties en bijna allemaal kinderen, zelfs mijn jongste zusje.Ik probeer positief te blijven, maar soms zakt T lood me in de schoenen en weet ik niet meer wat ik moet doen. Ik heb datings site geprobeerd, ben lid van een vereniging maar ze blijven niet plakken en kom ook weinig vrijgezelle mannen tegen. Ik ben een sterke vrouw en ben bang dat dat mannen afschuwd, maar ik kan en wil mezelf ook niet gaan veranderen. Inmiddels ben ik best verdrietig, omdat ik de aansluiting met mijn vriendinnen mis en niet mee kan kletsen over de Kinderen. Ik mis vooral een maatje om een nestje mee op te bouwen. Wat zou je mij adviseren in deze situatie?

   • Memphis

    05 november 2017 09:03

    Hoi Boompje,
    Je kunt iemand tegenkomen waarmee het klikt en dan is diegene het doel. Zo zou het ook moeten zijn.
    Ik krijg een beetje het gevoel dat bij jou een man een middel is om een doel te verwezenlijken: getrouwd zijn, kindertjes krijgen en dan lekker mee tutten met je vriendinnen. Misschien dat je dat onbewust uitstraalt en mannen er de kriebels van krijgen.
    Als je uitstraalt dat je lekker in je vel zit, van het leven geniet en het prima redt zonder man, dan wordt je gewoonweg onweerstaanbaar.
    Geloof me, ik ben zelf man.
    Succes.

   • Anonymo

    16 augustus 2016 12:06

    28 M single en nooit intiem, relatie of uitgegaan op een date. Op dit forum een mail adres achterlaten zou kunnen? Haha. Ik begrijp dat dit geen daling platform is... Tja... Kwam bij mij op.
    Single. Lonely. Sometimes sad.
    Ach ja... Ik ben toch nog jong? (zucht)

    • vreugdeleven

     29 mei 2016 21:37

     Hoi Bart,

     Je verhaal treft me, en je klinkt helder en leuk. Ik herken wel wat in ja is ja en nee is nee.
     Ik ben een vrouw met een wat vergelijkbaar pad, en slim zijn kan ook een handicap zijn heb ik ervaren. Blijf vertrouwen houden, aan je reactie te lezen ben je gewoon een leuke slimme vent, en al die uiterlijkheden als lengte en kleur doen er minder toe dan je denkt.
     Wel geloof ik dat er mensen zijn die wel zo kortzichtig zijn, maar vis je wel in de goede vijver? Daarmee bedoel ik dat als je zo'n verleden achter de rug hebt met pesten enzo, je geneigd kan zijn de deur te wijd open te hebben staan - en zelf te weinig selectief te zijn- waardoor je dus ook gekwetst raakt door de onzin die mensen uit kunnen kramen.
     Zelf ben ik in de veertig en ik heb de boot gemist door te makkelijk in zee te gaan met mensen die niet bij me passen, weet ik inmiddels. Waar ik dan hard voor ga werken, om het wel te laten werken met uiteraard averechts effect. Niet omdat ik zo'n wanhopig type ben, maar omdat ik me realiseer dat bij een relatie investering komt kijken. Jammer genoeg denken veel mannen (in mijn ervaring dan), dat het 'vanzelf' moet gaan, en dat als het niet 'vanzelf' gaat, het niet (meer) klopt. Door mijn hb zijn kijk ik nogal op een andere laag en heb ik ook behoefte aan contact op die laag. Daarop gaan dingen mis, en inmiddels weet ik dankzij een goede coach dat het gaat om een goede partnerkeuze, niet te makkelijk in zee gaan met iemand. Misschien heb jij hier ook iets aan en anders lekker delete ;-)
     I.e.g. een warme groet!

     • Calimero

      16 maart 2016 21:59

      Ik moest en zou een relatie. Ik schuimde alle kroegen af voor de ware. Tot ik op een gegeven moment dacht: geef het maar toe, je bent gewoon een verstokte vrijgezel. Toen zwoor ik de kroegen af, en vond mijn rust en daarmee mijn geluk.

      • Happysingle4ever

       12 oktober 2015 03:01

       Ik heb vele relaties gehad en ben zelfs 1 keer getrouwd geweest.
       Nadat mijn ex en ik uit elkaar waren gegaan, was ik nog 2 keer verliefd geworden. Met de 2e had ik heel kort een relatie mee.
       Ik ervoer toen dat ik die relatie eigenlijk als benauwd beschouwde en dat ik eigenlijk te gehecht was aan mijn eigen vrijheid.
       Ik vind verliefd worden heerlijk, maar ik wil het heel erg graag alleen houden bij verliefdheid.
       Op dit moment ben ik weer heel erg verliefd op een man, die ook verliefd op mij is.
       Hij is getrouwd en bovendien mogen we geen relatie aangaan vanwege bepaalde omstandigheden.
       Ik vind het wel best zo! Ik ben echt relatie-moe en heb geen zin meer in al dat gezeur wat er bij komt kijken.
       Ik heb de energie niet meer om er nog tijd in te steken en er moeite voor te doen.

       Bovendien zit ik in een band, dus ben de weekenden altijd weg. Ik werk 2 dagen in de week als vrijwilligster, waardoor ik ook helemaal geen tijd voor zo'n stomme relatie heb.

       Kinderen wilde ik toch al niet, want ik heb me laten steriliseren.
       Doordat ik bij de band zit, heb ik voldoende vrienden en kennissen om me heen gekregen. Ik voel me dus ook niet alleen.
       Als ik een beetje liefde wil, wacht ik tot ik de man weer zie waar ik verliefd op ben. Daar heb ik echt meer dan genoeg aan.
       Ik krijg zo nu en dan een kus van hem op mijn mond en hij zoent me wel eens intens in mijn nek. We lopen wel eens hand in hand maar dat vind ik meer dan voldoende.
       We zijn stapelgek op elkaar, maar een echte relatie hebben we niet ha ha!
       En dat vind ik zalig op deze manier!

       Ik wil dit eigenlijk voor de rest van mijn leven.
       Ik ben nu 33, ik word 18 december 34. Stel dat ik op mijn 80e doodga, dan ben ik nog 46 jaar alleen. Zalig!

       • May1983

        19 september 2015 01:58

        Ik ben nu 32 en heb nog nooit gezoend en nog nooit een affaire of relatie gehad. Soms knaagt dat.

        • Pipo

         19 augustus 2015 20:40

         Not happy en single, 28 jaar. Ik heb nog nooit een relatie gehad maar heb wel een paar keer seks gehad, gepruts en gezoend op vakanties. Ik ben er echt bang voor dat het me nooit gaat lukken. Al mijn vrienden zijn ondertussen al bezet en als het uit gaat, hebben ze zo weer een ander. Ik zie er nochtans niet slecht uit maar heb wel moeite met vrouwen aanspreken. Ik ben van nature vrij introvert en absoluut geen opschepper. Is dat soms het probleem? Ik weet het niet. Bij alle meiden die ik tot nu toe gefikst heb, moest ik zelf de eerste stap zetten. Waarom kan dat niet andersom? Als verlegen man ben je blijkbaar niks waard in de 'relatie- wereld' want waardering krijg je niet terwijl het andersom juist sexy is als een vrouw vrijgezel is.

         Het lijkt tevens wel dat men liever iemand die vreemd gaat aan de haak slaat dan een trouwe hond zoals ik en vele anderen hier op dit forum.

         Misschien moet ik maar zwaar orthodox christen of moslim worden zodat er wel iemand op mij valt.

         • Juul

          11 augustus 2015 15:08

          Ik ben 42 (man) en heb ook nog nooit een relatie gehad. In mijn leven is er drie keer een situatie geweest waarin ik geprobeerd heb om met een vrouw te vrijen. Meer kan je het niet noemen. Hopeloos gepruts van begin tot eind. Ik heb ook geen vrienden en werk als ZZP'er. Ik heb nu nog een hond, maar als die er straks niet meer is ben ik vastbesloten om er ook uit te stappen. Het is goed geweest zo.

          • Brietje

           11 juni 2015 15:46

           Hoi vlinder,

           Ik weet niet of je nu een man bent of een vrouw. Ik ging nog niet zo lang geleden naar de kerk, 6 jaar geleden. Daar moest je trouwen en omdat ik niet gedoopt was kon ik niet trouwen met diegene. Dus het ging allemaal niet door :-(. Dus ben ik nog steeds single.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -