Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Hoe ga je om met je puberende kind?

Kleine kinderen worden snel groot. Voor je er erg in hebt, zijn ze in de volgende fase van hun leven beland: de puberteit

Naast dat het lichaam van pubers geslachtsrijp wordt, verandert er geestelijk ook heel veel. Pubers willen onafhankelijk worden van hun ouders, maar zijn tegelijkertijd vaak ook erg onzeker en kunnen de gevolgen van hun acties niet altijd overzien. Dit kan leiden tot flinke botsingen tussen ouder en puber.

Hoe kun je het beste met een puber omgaan? Of pubers: hebben jullie tips voor ouders over hoe ze jullie zouden moeten behandelen?

Lees meer in de Special Puberteit.

Terug naar het begin

Reacties

 • 17jarige

  31 december 2013 00:55

  Heeft uw zoon vrienden waarmee hij dingen doet, zoals voetballen en op school zitten of is hij altijd alleen? Als hij zijn eten niet eet, vraag wat hij wel lekker vind en hoe het misschien aantrekkelijker is om mee te eten met het avondeten. Laat hem zo veel mogelijk met rust, want dat vindt hij fijn. Alleen als hij nooit contact wil maken kan u met hem erover praten en zeggen dat u het fijn vind om af en toe wat tijd door te brengen. Op die leeftijd kan u hem het beste gewoon zijn gang laten gaan en gewoon vragen of hij in ieder geval met het avondeten erbij is of dat hij af en toe beneden is om een televisie programma te kijken dat jullie beide leuk vinden.

  • Sandra

   17 september 2013 18:54

   Vraag iets aan haar op een rustige toon. Als ze geen intresse heeft in de vraag, moet je haar met rust laten.

   • Talbi

    04 mei 2013 22:30

    Latifa, mijn zoon is 16 jaar. Hij doet raar. Ik maak eten en hij eet niet. Hij eet wanneer hij wil. Als ik naast hem zit in zijn kamer wordt hij geïrriteerd. Net alsof hij wil ons niet zien, doet pijn. Hij zit altijd alleen in zijn kamer, of op school, of beetje buiten voetballen, beetje huiswerk maken en slapen.

    • pandaaatjhuuu

     30 augustus 2012 10:07

     Mijn puberdochter van bijna 12 reageer te snel boos. Ik wil haar daarbij helpen, want ze doet het zelfs tegen ons (wat wij natuurlijk niet willen hebben).
     Wie weet er tips om ons daarbij te helpen?

     • Moeder Anne

      21 augustus 2012 18:02

      Waar staan nu de tips over omgang met de puber? Ik word elke keer van de ene zelfde site naar de andere zelfde site gestuurd.

      • E

       22 juni 2012 17:18

       Luister goed naar elkaar en probeer je in elkaar te verplaatsen, dan begrijp je elkaar beter.

       • Juan

        26 maart 2012 00:59

        Hangt er vanaf welke lezing je bedoelt. Er is een lezing geweest waar ik nu wel wat van zal herhalen. Het zal in elk geval over de volgende onderwerpen gaan: De stad als leefmilieu voor planten en dieren. Hoe soorten zich in de stad handhaven en overleven. Karakteristieke planten en dieren in de stad en karakteristieke soorten voor Tilburg. Nog levende groene cultuurhistorie. Groene corridors.

        .
        - Advertentie -
        - Advertentie -

        Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

        Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl