Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Is een permanent slecht voor je haar?

Volgens de trendy kappers zijn 'volumekapsels' binnenkort weer helemaal in. Heb jij van jezelf geen volle bos krullen, maar stijl of fijn haar? 

Geen probleem! Het permanentje van vroeger heet nu een omvormingsbehandeling en met de nieuwe technieken zou de mislukte poedel op je hoofd definitief tot het verleden behoren. Sommige kappers claimen zelfs dat je haar er met de nieuwste producten beter uitziet dan zonder.

Wat denk jij, is permanenten echt zonder risico of kun je er maar beter niet aan beginnen? Heb jij wel eens een permanent laten zetten? En hoe beviel dat? Vond je dat je meer volume in je haar had met al die krullen?

Verder lezen

Reacties

 • Sasha

  04 januari 2019 12:17

  Ik twijfel of ik het moet doen en waar ik een goede kapper zou kunnen vinden! Weet iemand een kapper?

  • LeuksteMeid

   17 juli 2017 22:29

   Hoi

   • Sns

    05 maart 2017 13:14

    Ik heb een vraagje, ik heb nu sinds een maandje permanent in mijn haar (krullen). Maar zou ik voor 1 dag mijn haar kunnen stijlen of zijn dan me krullen weg als ik het ga wassen?

    • Esmay

     21 maart 2017 19:13

     Je kan gewoon je haar stijlen en weer wassen, je krullen komen gewoon weer terug maar zou het niet te vaak doen want een stijltang is natuurlijk niet het beste voor je haar!

    • Blondie

     12 februari 2017 02:06

     Ligt, welke kapper zet jouw permanent? Klinkt heel goed!

     • Lisa 10 jr

      24 oktober 2016 16:10

      Hoi, ik wil graag mijn haar laten permanenten met krullen. Ik heb zelf futloos en dun haar en zou heel graag krullen willen hebben. Hebben jullie ervaringen?

      • Ligt

       05 oktober 2016 20:39

       Sinds mijn vijftiende (ik ben nu 35) permanent ik mijn haar, ik doe dit elke vijf maanden. Mijn eigen haar is dun en pluizig en futloos maar met de permanent heb ik een mooie bos krullen en heb ik totaal geen last van pluizig haar. De permanent vloeistof moet bij mij altijd vijf minuten langer blijven zitten omdat het anders niet pakt. Mensen in mijn omgeving denken dat ik van nature krullen heb en zijn altijd met stomheid geslagen als ik ze vertel dat dat dus niet zo is. Ik heb haar ruim over de schouder. Ik ben er erg blij mee en zou het niet kunnen missen.

       • Sarah

        14 december 2016 21:52

        Bij welke kapper doe je dat?

        • ligth

         16 december 2016 14:15

         Ja verschillend kan een thuis kapper zijn of een gewone kapper. Ik zeg gewoon altijd duidelijk dat ik zeer moeilijk pakkend haar heb en dat het ietsje langer moet blijven zitten. Vaak kijken ze dan op normale tijd en zeggen dan oh, ja inderdaad hij moet iets langer...

       • Tien

        29 mei 2016 15:57

        Mijn haar werd snel droog en op sommige stukken pakte de krul minder goed. M'n haar werd net stro, ondanks de haarolie die ik trouw gebruik. Het leek ook alsof m'n haar dunner werd. het brak ook erg snel, terwijl ik dat nooit had en na de permanent zelfs extra zorg besteedde aan dingen als haarolie. Je moet je ook realiseren dat als je permanente krullen wilt, je het haar echt moet verzorgen met mousse en zo wil het nog een beetje zitten. Het is niet zo dat je opstaat met perfect haar en er niets aan hoeft te doen willen de krullen mooi zijn ;)

        • Najoua

         15 mei 2016 01:52

         Ik heb eind 2014 een permanentje laten zetten bij een kapsalon in Rotterdam. Wat ik al raar vond is dat de kapster iemand inhuurde om mijn permanent te laten zetten. Ik kon kiezen tussen grove, middel en mini krullen, maar ze zei dat de middelste wel goed zou zijn voor mijn haar, want anders zou ik kroeshaar ervoor terug krijgen. Toen ze eenmaal bezig was met permanenten, kreeg ik een heel erge brandend gevoel op mijn hoofd door een bepaalde vloeistof van permanent, maar ik bleef het volhouden. Na de permanent heb ik de kapster netjes bedankt en ik mocht drie dagen niet mijn haren wassen. Na de derde dag heb ik mijn haren gewassen. Ik was in shock toen mijn haren droog waren. Ik had vrij lang haar. Mijn haren waren letterlijk van mijn haar aanzet tot aan mijn punten droog en pluizig, het was geen gezicht. Ik heb urenlang gehuild. Ik ben niet terug gegaan naar de kapperszaak, want anders had ik haar serieus wat aangedaan. Ik ben naar een andere kapsalon toen geweest, zodat ze naar mijn haren kon gaan kijken en er wat aan kon doen. De kapster schrok zelf ook toen ze mijn haren zag en ze had mijn haren toen tot net iets over mijn schouders geknipt en een haarmasker gebruikt. Mijn haren zijn met de maanden gaan veranderen sinds na de permanent. Het voelt droger en het lijkt alsof mijn haren langzamer groeit dan eerst. Ik ben drie weken terug naar een kapsalon geweest, ook in Rotterdam, waar ze Olaplex behandeling doen voor beschadigd haar. Dat heeft mijn haren wel positief veranderd. Het voelt zachter aan en mijn haar pluist ook niet meer. Ik verzorg mijn haren nu ook wat beter en maak zelf haarmaskers van avocado, olijfolie en eieren en gebruik shampoo zonder sulfate. Ik zou zelf nooit meer een permanent doen. Ik heb er geen één dag van genoten, het heeft me alleen depressief gemaakt!

         • Pluisje

          02 mei 2016 17:08

          Ik heb een permanent laten zetten, en na drie weken loop ik echt voor pluis! Ik had een mooi model erbij gezet, zodat ik hetzelde zou krijgen, mijn model van vijf jaar geleden.
          Nu, na opnieuw permanent te hebben alten zetten, zie ik er als een pluizenbol uit! Nu maar uitzoeken of ik het kan laten ont-permanenten. Of zes weken thuis zitten!

          • Nanana

           27 april 2016 01:23

           Permanente krullen zijn niet zo goed. Ik heb zelf permanente krullen laten zetten en ik heb er heel erg veel spijt van, omdat mijn haar nu ontploft lijkt en niet krult.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -