Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

K Schuurman, consulent seksuele gezondheid NVVS

Karin Schuurman

Seksuologiepraktijk Wageningen

Over Karin Schuurman

Karin is consulent seksuele gezondheid NVVS en werkt als zelfstandige vanuit haar praktijk voor seksuologie in Wageningen. Dit combineert ze met een parttime baan bij een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. 

Karin is haar carrière begonnen als medisch maatschappelijk werker. Voordat zij zich ging specialiseren in de seksuologie is zij werkzaam geweest in de epilepsiezorg, de dialysezorg, de verpleeghuiszorg en de revalidatie- en ziekenhuiszorg.

Aan het begin van haar carrière ontdekte Karin al vrij snel dat het bespreekbaar maken van seksualiteit met de patiënt voor veel zorgprofessionals een lastig onderwerp bleek te zijn. Na vervolgstudies in relatie- en gezinsproblematiek en de seksuologie heeft ze een jaar lang meegelopen op de afdelingen Urologie en Gynaecologie van het Rijnstate Ziekenhuis, en is zij vervolgens in 2017 haar seksuologiepraktijk gestart. In 2018 heeft zij zich verder gespecialiseerd in de behandeling van porno- en seksverslaving door het volgen van de opleiding Het Vat van Zelfwaardering.

In haar praktijk biedt Karin sekscounselingsgesprekken aan cliënten voor klachten als pijn bij het vrijen, erectieproblemen, opwindingsproblemen, verschil in verlangen, orgasmeproblemen, vroegtijdige zaadlozing, geen of te veel zin in seks.

Naast de sekscounseling geeft Karin trainingen aan zorgprofessionals en adviseert ze organisaties rondom seksualiteitsvraagstukken.

Karin is geregistreerd lid bij de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie (NVVS), en staat als behandelaar vermeld bij Het Vat van Zelfwaardering www.vatvanzelfwaardering.nl

Wegens haar uitgebreide kennis over seksuologie kijkt zij voor Gezondheidsplein vooral teksten op dat gebied na. Denk bijvoorbeeld aan informatie over:

Meer informatie over Karin en haar praktijk vind je hier.

- Advertentie -
- Advertentie -