Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Hoe kan ik naar een andere tandarts overstappen?

4.6 uit 5 - 224 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Ben je ontevreden over je tandarts of gaat hij na jarenlang dienstverband genieten van zijn welverdiende pensioen? Dan moet je naar een andere tandarts overstappen. Als je gaat verhuizen, is dat niet per se nodig. Je kunt gewoon bij je huidige tandarts blijven, al is het wel praktischer om er een in de buurt te hebben. Deze kun je dan zelf kiezen. 

Veranderen van tandarts doe je als volgt:

Hoe kan ik naar een andere tandarts overstappen?1. Inschrijven bij je nieuwe tandarts. Als je de keuze hebt gemaakt, informeer dan of de beoogde tandarts(enpraktijk) jou als nieuwe patiënt accepteert. Een tandarts heeft geen acceptatieplicht. Als zijn praktijk vol zit, dan hoeft hij jou niet te behandelen. Als hij je als nieuwe patiënt accepteert, dan geef je je persoonsgegevens door zoals naam, adres en telefoonnummer. De eerstvolgende keer dat je naar de tandarts gaat, neem je identiteitsbewijs en verzekeringspasje mee. Zelf hoef je niet bij je zorgverzekeraar aan te geven dat je een nieuwe tandarts hebt.

2. Uitschrijven bij je oude tandarts. Bij een verhuizing of ontevredenheid geef je mondeling, schriftelijk of telefonisch door dat je overstapt naar een andere tandarts. Je laat dan het volgende weten:
a. De reden waarom je overstapt (verhuizing of ontevredenheid).
b. Per wanneer je overstapt (per direct of over enkele dagen of maanden).
c. De naam en het (e-mail)adres van je nieuwe tandarts. Je oude tandmeester kan dan je dossier overdragen op je nieuwe tandarts. Dit kan hij doen door:
         i. Het dossier persoonlijk over te dragen.
         ii. Het dossier (aangetekend) per post te versturen.
         iii. Of het op een veilige manier digitaal versturen.

Zoals je kunt lezen gaat het veranderen van zorgverlener – het zij een tandarts, dokter of apotheek – in principe allemaal op dezelfde manier.

Lees meer hoe je privacy wordt gewaarborgd bij de overdracht van je medisch dossier.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

4.6 uit 5 - 224 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 04-04-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -