Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Handige tips voor goed medicijngebruik

2.5 uit 5 - 2 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Wanneer je medicijnen moet slikken, is het belangrijk dat je dat doet volgens de voorschriften van de arts en de bijsluiter van het medicijn zelf. Als je je medicijnen goed inneemt, zal het resultaat het beste zijn en is de kans op bijwerkingen het kleinst. Hieronder staat een aantal tips die je kunnen helpen om je medicijntherapie zo goed mogelijk vol te houden.

Tips voor een goed gebruik van je medicatie:

  • Zorg dat je goed geïnformeerd bij je arts vandaan komt. Vraag door als je meer wilt weten of iets niet begrijpt.
  • Gebruik een pillendoosje waarin je de pillen als het ware klaarzet voor gebruik. Zo is de kans kleiner dat je er eentje vergeet. 
  • Vraag onduidelijkheden uit de bijsluiter na bij je apotheek
  • Lees op het etiket hoe en wanneer je het middel moet innemen. Moet het bijvoorbeeld na de maalitjd innenemen of juist ervoor?
  • Krijg je het pilletje niet doorgeslikt? Houd je hoofd dan juist wat naar voren (en niet naar achteren) en probeer het met een flinke slok water door te slikken. 
  • Let erop dat je je medicijn niet zomaar fijnmaakt of doorbreekt. Dit mag namelijk niet bij alle medicijnen gedaan worden. Zoek dit altijd even in de bijsluiter op. 
  • Signaleer gezondheidsklachten en wees alert op veranderingen en bijwerkingen. Neem in dat geval altijd contact op met de voorschrijver en leg je klachten voor. 
- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

2.5 uit 5 - 2 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 08-07-2020

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -