Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Zou jij wat doen aan een zwangerschapsmasker? En wat kun je eraan doen?

Een zwangerschapsmasker is een vorm van overmatige pigmentvorming in het gezicht tijdens de zwangerschap (andere namen zijn melasma of chloasma). Er ontstaan donkere vlekken in het gezicht en soms de nek. Bij donkere vrouwen zijn ze vaak juist wat lichter van kleur dan de omliggende huid. Het komt vooral voor bij zwangere vrouwen, vandaar de benaming.

De pigmentvlekken worden veroorzaakt door de zwangerschapshormonen. De vlekken zijn onschuldig en verdwijnen meestal weer geleidelijk na de bevalling. Wel hebben vrouwen die het eenmaal hadden, een wat grotere kans om er bij een volgende zwangerschap weer last van te krijgen.

Veel vrouwen vinden deze pigmentvlekken niet mooi en willen het ontstaan voorkomen. Had jij al eerder over een zwangersmasker gehoord? Of werd jij tijdens je zwangerschap verrast door 'rare' vlekken op je huid? Wat heb je toen gedaan? En heb je tips om een zwangerschapsmasker te voorkomen? 

Terug naar het begin
.
- Advertentie -
- Advertentie -