Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van vestibulaire migraine

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Drs. Z. Bodalal
4.6 uit 5 - 13 beoordelingen
Beoordeling icoon12 mensen vonden deze informatie nuttig

Doordat vestibulaire migraine geen regelmatig verloop heeft, kan het lastig zijn om de evenwichts-migraine te diagnosticeren en te behandelen. Iemand met migraine kan wekelijks aanvallen hebben, maar ook maanden niet.

Om vestibulaire migraine vast te stellen kan aanvullend onderzoek nodig zijn. De volgende onderzoeken zijn mogelijk:

  • Gehoortest
  • Evenwichtsonderzoek
  • Bloedonderzoek
  • CT-scan of MRI-scan van slakkenhuis en gehoorzenuw

Speciale medicatie voor vestibulaire migraine bestaat niet. Ook is de evenwichtsmigraine, net als de andere vormen van migraine, niet volledig te genezen. Er zijn wel verschillende medicijnen die de symptomen kunnen voorkomen en verminderen. Dit zijn:

  • Deze medicatie kan aanvallen voorkomen of verminderen.
  • Bètablokkers. Deze medicijnen verlagen de hartslag en bloeddruk.
  • Anti-epilecticum. Deze medicijnen houden impulsen tegen in bepaalde hersengebieden, met als doel de aanvallen te beperken. Ondanks dat deze medicijnen gemaakt zijn voor mensen met epilepsie, schijnen de medicijnen klachten van migraine te verminderen. De reden hiervan is nog niet duidelijk.

Deze medicatie is niet voor iedereen geschikt. Overleg met je arts welke medicijnen jij het best kunt gebruiken. Daarnaast is het mogelijk om gewone medicatie tegen misselijkheid en braken te slikken.

Wat kun je zelf doen tegen vestibulaire migraine?

Om de vestibulaire migraineaanvallen zoveel mogelijk te vermijden is het belangrijk triggers te ontwijken. Vermijd vooral grote inspanningen en drukke locaties. Zorg daarnaast voor een gezond dieet waarbij je genoeg vitaminen en mineralen binnenkrijgt en voor een goede slaaphygiëne (voldoende nachtrust, goed kwaliteit matras, koele kamer etc.). Verder is ook fysiotherapie mogelijk bij vestibulaire migraine.

Pagina laatst aangepast op 09-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

Vond je deze informatie nuttig?

4.6 uit 5 - 13 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -