Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van toeing in

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Dr. K. Vos
Nog geen beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Vroeger werd toeing in, of intoeing gang, behandeld met corrigerende beugels, maar die worden tegenwoordig niet meer toegepast. Wanneer het probleem in de heupen zit, helpt dit namelijk niet. Alleen toeing in veroorzaakt door een gebogen voet, wordt soms behandeld met gipsen of speciale schoenen.

Meestal verhelpt het probleem zichzelf doordat de afwijkende stand in de groei geleidelijk aan vanzelf wordt gecorrigeerd. De stand van de benen van kinderen met toeing in normaliseert vanzelf voor het twaalfde levensjaar. 

Als een kind met toeing in klaagt over pijn, zwelling van de gewrichten heeft of mank loopt, wordt het meestal doorgestuurd naar de orthopeed. 

Laatst bijgewerkt op 23 oktober 2012

Terug naar het begin

Pagina laatst aangepast op 04-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door: Dr. K. Vos

Vond je deze informatie nuttig?

Nog geen beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl