Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van syndroom van kallman

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Drs. T. van der Beek
5 uit 5 - 2 beoordelingen
Beoordeling icoon2 mensen vonden deze informatie nuttig

De behandeling van het syndroom van Kallmann bestaat uit het toedienen van hormonen. Over het algemeen kan door middel van hormoonbehandelingen de vruchtbaarheid wel op gang gebracht worden. Je reukvermogen kan echter niet teruggebracht worden.

Hormoonbehandelingen kunnen bestaan uit:

  • Anti-oestrogenen: deze medicijnen stimuleren de aanmaak van de hormonen LH en FSH door de hypofyseklier. Deze medicijnen kunnen in tabletvorm ingenomen worden.
  • Androgenen: deze medicijnen stimuleren de werking van testosteron. Deze medicijnen kunnen in tabletvorm ingenomen worden. Deze behandeling is alleen voor mannen.
  • LH en FSH: door de ontbrekende hormonen te injecteren kun je de testosteronproductie binnen enkele maanden weer op gang brengen. Een nadeel van deze behandeling is dat deze hormonen geïnjecteerd moeten worden. Twee of drie keer per week gedurende enkele maanden tot zelfs een heel jaar lang.
Terug naar het begin

Pagina laatst aangepast op 19-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

Dr. T. van der Beek, arts en anesthesioloog bij Zuyderland
Drs. T. van der Beek

Arts en anesthesioloog

Zuyderland

Vond je deze informatie nuttig?

5 uit 5 - 2 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -