Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Links naar sites over oorsmeer

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door H. Vrij-Mazee, arts
3 uit 5 - 8 beoordelingen
Beoordeling icoon4 mensen vonden deze informatie nuttig

Op deze site vind je meer informatie over oorsmeer:

  • KNO-vereniging – Op de voorlichtingssite van de KNO-vereniging kun je meer informatie vinden over oorsmeer en antwoorden op veelgestelde vragen.

Op deze websites kun je meer lezen over slechthorendheid en de verschillende belangenverenigingen:

  • Nederlandse Vereniging Voor Slechthorenden (NVVS): Op de website van de Nederlandse Vereniging Voor Slechthorenden (NVVS) kun je het laatste nieuws lezen over alles wat met horen te maken heeft. 
  • Nationale Hoorstichting: De Nationale Hoorstichting organiseert en stimuleert activiteiten op het gebied van voorlichting, preventie, revalidatie en wetenschappelijk onderzoek m.b.t. het gehoor. 
  • Dovenschap: Dovenschap is de belangenorganisatie van dove mensen in Nederland.
  • FODOK: FODOK is de Nederlandse Federatie van Ouders van Dove Kinderen.
  • Stichting Belangen Nederlandse Dove Jongeren (SBNDJ): Op de website van de Jongeren commissie voor doven kun je informatie vinden over activiteiten die er worden georganiseerd, meepraten op het forum of het laatste nieuws bekijken.
  • Nederlands Centrum voor Plots- en Laatdoofheid: Het NC PLD is een herkenbaar landelijk aanspreekpunt voor mensen die (plotseling of geleidelijk) doof geworden of doof aan het worden zijn en voor hun partners, gezinsleden en familie.
  • Oorakel: Oorakel geeft antwoord op al je vragen over het gehoor, doofheid, slechthorendheid, spraak- taalmoeilijkheden en hoorhulpmiddelen. 
  • Nederlands Gebarencentrum: Het Nederlands Gebarencentrum is het landelijk expertisecentrum op het gebied van Nederlandse gebarentaal. 
  • Nationale hoortest: Test je gehoor! Met de Nationale Hoortest kun je controleren of je goed hoort. De test is ontwikkeld door het Audiologisch Centrum van het VU Medisch Centrum en de Nationale Hoorstichting. Er is ook een test speciaal voor jongeren: de Oorcheck.

Laatst bijgewerkt op 3 juni 2012

Terug naar het begin

Pagina laatst aangepast op 02-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door: H. Vrij-Mazee, arts

Vond je deze informatie nuttig?

3 uit 5 - 8 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -