Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van mouches volantes

4.2 uit 5 - 17 beoordelingen
Beoordeling icoon15 mensen vonden deze informatie nuttig

Mouches volantes is een onschuldig verschijnsel en behoeft meestal geen behandeling, tenzij je er heel veel last van hebt. Mouchas volantes zullen meestal niet verdwijnen, maar na verloop van tijd wen je aan de vlekjes.

Wanneer je last krijgt van meer troebelingen, eventueel in combinatie met lichtflitsen is controle door een oogarts nodig. Een behandeling die dan overwogen kan worden tegen mouches volantes is vitrectomie. Dit is een glasvochtoperatie waarbij de ooggelei met de troebelingen worden verwijderd met een speciaal zuig- en knipmachientje, de vitrectoom. Het glasvocht wordt vervangen door een speciale vloeistof of gas.

Daarnaast kan laserbehandeling ingezet worden tegen mouches volantes. Hierbij worden de troebelingen verdampt door de laser. Of een laserbehandeling succesvol kan worden toegepast, is sterk afhankelijk van de grootte en de oorzaak van de mouches volantes.

Laatst bijgewerkt op 10 oktober 2013

Pagina laatst aangepast op 16-12-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Vond je deze informatie nuttig?

4.2 uit 5 - 17 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -