Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van hypothyreoïdie

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Drs. MPH H. Vrij-Mazee
4.5 uit 5 - 22 beoordelingen
Beoordeling icoon20 mensen vonden deze informatie nuttig

Chronisch trage schildklier

Een vertraagde schildklier wordt behandeld door het tekort aan schildklierhormoon aan te vullen met medicijnen. In het algemeen krijg je levenslange behandeling, omdat uitval van je schildklier zich vrijwel nooit herstelt. De schildklierfunctie kan alleen terugkomen als het gaat om een schildklierontsteking of wanneer de schildklier niet goed wordt aangestuurd vanuit de hypofyse (hormoonklier in de hersenen). Bijna iedereen met hypothyreoïdie reageert goed op de behandeling, na enkele weken voelen de meeste mensen zich al veel beter.

Tijdelijk trage schildklier

In sommige gevallen gaat hypothyreoïdie weer over. Werd de aandoening veroorzaakt door het slikken van bepaalde medicatie? Dan verdwijnt deze vaak zodra je hiermee stopt of overstapt naar een ander medicijn. Doe dit altijd in overleg met je arts. Ook wanneer de te trage werking van de schildklier het gevolg is van een behandeling tegen een te snel werkende schildklier, gaat het probleem uiteindelijk weer voorbij.

Bronnen: UMC Utrecht, Thuisarts.nl, Merck Manual

Verder lezen

Pagina laatst aangepast op 17-12-2019

Deze informatie is gecontroleerd door:

Vond je deze informatie nuttig?

4.5 uit 5 - 22 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -