Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Discussieer mee

Bekijk hieronder het overzicht van discussies over stress. Kies een discussie en geef je mening!

Verder lezen
 • Massage op het werk

  Steeds meer bedrijven bieden hun werknemers de mogelijkheid voor een on-site massage, een massagebehandeling op het werk. Op deze manier moet de stress op de werkvloer worden teruggedrongen. De massage wordt gedaan in een speciale stoel en duurt ongeveer een kwartier. Je kunt gewoon je kleren aanhouden tijdens de massage. De stoel geeft de voorkant van je lichaam steun. Op die manier kunnen het hoofd, de nek en de schouders en de rug goed ontspannen en kan de masseur overal goed bij.

  36reacties | Laatste reactie door karin op 27 juli 2017 14:22
 • Wat doe jij tegen stress?

  Een beetje spanning is helemaal niet verkeerd. Iedereen ervaart dat gevoel weleens. Bijvoorbeeld voor een examen, sollicitatiegesprek, huwelijksdag of andere belangrijke gebeurtenis. Dat heet gezonde spanning en kan je prestaties zelfs verbeteren. 

  16reacties | Laatste reactie door Gerda Boer op 5 februari 2011 21:19
 • Hoe ga jij om met stress?

  Iedere dag opnieuw word je geconfronteerd met allerlei dingen die je moet. Van jezelf of van anderen, op het werk of privé. Of het nou gaat om leuke of om minder leuke verplichtingen, beide kunnen ze zorgen voor een overvolle agenda. En die enorme waslijst van afspraken kan er weleens toe leiden dat je door de bomen het bos even niet meer ziet. Met alle gevolgen van dien.

  14reacties | Laatste reactie door alita op 23 augustus 2012 20:00
 • Hoe merk jij dat je stress hebt?

  Iedereen heeft wel een keertje stress. Is het niet door werk, dan wel door privéomstandigheden. Een beetje stress is niet zo erg, het is juist gezond: het triggert je om het beste uit jezelf te halen. Maar als je te veel hooi op je vork neemt, kan stress ervoor zorgen dat je je minder goed voelt.

 • Zoek jij professionele hulp bij stress?

  Bijna iedereen heeft wel eens last van spanningen of stress. Meestal kun je dit zelf wel oplossen door het wat rustiger aan te doen. Maar wat nu als dat niet meer lukt en de stress je belemmert om nog goed te functioneren? Je kan dan professionele hulp zoeken bij een psycholoog of instituut die je kunnen leren omgaan met stress. Het kan echter een drempel zijn om ook daadwerkelijk hulp te zoeken.

  15reacties | Laatste reactie door Sannie op 7 september 2018 02:48
 • Magnesiumtabletten slikken om je magnesiumvoorraad op peil te houden?

  Bij een gemiddeld westers eetpatroon krijgen we te weinig magnesium binnen. Door een tekort aan magnesium kun je onder andere stressklachten krijgen en kun je je erg moe voelen. Ook hoofdpijn en stijve spieren zijn veelgehoorde gevolgen.

  10reacties | Laatste reactie door Elisa op 2 augustus 2013 18:43
.
- Advertentie -
- Advertentie -