Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Magnesiumtabletten slikken om je magnesiumvoorraad op peil te houden?

Bij een gemiddeld westers eetpatroon krijgen we te weinig magnesium binnen. Door een tekort aan magnesium kun je onder andere stressklachten krijgen en kun je je erg moe voelen. Ook hoofdpijn en stijve spieren zijn veelgehoorde gevolgen.

Een manier om dit tekort aan te vullen, is het slikken van magnesiumtabletten. Deze dragen bij aan een verhoogd energiegehalte en ondersteunen het rustgevoel in stress-situaties. Zou jij magnesiumtabletten slikken om de magnesiumvoorraad in je lichaam op peil te houden? Waarom wel of waarom niet?

Terug naar het begin

Reacties

 • Elisa

  02 augustus 2013 20:43

  Ik gebruik sinds 4 weken weer magnesiumtabletten. Ook nu weer last van opvliegers, dat was de reden dat ik gestopt ben één jaar geleden. Weliswaar geen last meer van spierprijn en stijve gewrichten, maar we opvliegers dus. Ik heb vernomen van iemand dat zij magnesium inneemt voor het slapengaan. Zou hierop beter slapen. Heeft iemand hier ervaring mee?

  • j

   07 december 2012 11:47

   Vervolg op mijn vraag van zojuist.
   Zie nu pas dat jullie allemaal je voornaam gebruiken.
   De mijne is Jedna.
   Vr. groet en alvast bedankt voor jullie reactie.

   • j

    07 december 2012 11:43

    Ik wil magnesiumpillen gaan gebruiken maar lees telkens dat ik geen magnesiumoxidepillen moet nemen omdat die niet goed worden opgenomen.
    Is het soms zo dat je er daarom diverse B-tjes bij moet gebruiken (bijv. een multivitamine-pil gecombineerd met magnesium-pil zodat ze wel worden opgenomen, de magnesium-oxidepillen). Advies i.d.winkel is: magnesium-chelaat (maar die zijn dan weer een stuk duurder).
    Kan iemand van jullie me daarin adviseren? Alvast bedankt.

    • roos

     25 oktober 2012 23:51

     Ik slik nu 2,5 maand magnesium. Heb sinds 4 weken last van mijn maag. Niet de hele dag, maar bij vlagen en gaat na een poosje ook weer gewoon over.
     Kan dit een bijwerking zijn?

     • Nina

      03 november 2011 09:20

      mijn magnesium is ook te laag doordat ik een chemokuur heb gehad. De artsten hebben mijn maalox voorgeschreven omdat dit het beste medicijn hiervoor zal zijn. Dit medicijn is vrij te koop bij de apotheek. Er staat op dat het voor zuurbranden en oprispingen is. Heb hier zelf heel veel baat bij, misschien een oplossing voor andere mensen.

      • Loes

       02 november 2011 23:33

       Ik heb jaren lang last gehad van spierkramp. 's nachts, tijdens sport... Sinds ik magnesium slik heb ik hier geen last meer van. Ook het spierherstel na sport gaat sneller. Ik slik magnesiumpillen waar geen ijzer in zit.

       • Chani

        02 november 2011 11:27

        Voor de mensen met hemochromatose: ik zou voor je een supplement gebruikt even met je hematoloog (of ander behandeled arts) overleggen. Er is inderdaad weinig bekend over deze ziekte, dus zou het wel even goed nakijken en niet zonder meer vertrouwen wat je op internet vindt.

        • Gerda

         20 september 2011 23:47

         Ik geef dagelijks les op een sportschool, met veel spinnen en andere conditie trainingen. De laatste tijd ben ik iets gestresst en heb last van hoofdpijn, Ik geloofde dat magnesiumgebruik dmv pillen misschien uitkomst zouden bieden. Maar de pillen voor vrouwen zijn verrijkt met ijzer en ik heb een lichte vorm van ijzerstapeling en mag dus geen ijzersuplementen gebruiken. Kan ik de magnesiumsuplementen voor mannen gebruiken ?

         • Willeke

          20 september 2011 16:34

          Gebruik al ruim 12 jaar Magnesium als extra toevoeging, vooral bij intensief sporten zoals: o.a. skiën. e.a.
          Ben vegetariër dus extra magnesium is dan zeker goed. Het helpt echt, bij spierpijn en tegen krampen.

          • steffy

           16 september 2011 22:53

           Is het bekend of magnesium de ijzerwaarde in het bloed verhoogt of is dit niet van invloed? Ik heb hemochromatose {ijzerstapelen}. Er is van deze ziekte niet zoveel bekend behalve dat je het hebt en niet kunt beinvloeden om via voeding het ijzergehalte te laten zakken.Wie weet het???

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -