Zoeken

Voeding

Voeding is de brandstof voor het lichaam. Het geeft je lijf energie. Als de ‘brandstof’ niet goed (gezond) is, dan kan je lichaam ook niet optimaal functioneren. Voeding geeft het lichaam de energie die nodig is om allerlei dingen te doen, zoals lopen, werken en sporten. Het levert ook de beschermende stoffen en de bouwstoffen die het lichaam nodig heeft om te groeien, zich voort te planten, ziektes te bestrijden en verwondingen te herstellen. Gezond eten is dus erg belangrijk. Maar wanneer eet je gezond? Welk voedingspatroon kun je je het beste aanmeten? Dit en meer lees je in onze special over voeding. 

Wist je dat?

Doe de gratis voedingstestEr een gratis online voedingstest beschikbaar is waarmee je kunt meten of je wel voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt? Als blijkt dat je een tekort hebt aan bepaalde vitamines en mineralen, krijg je ook een advies over hoe je dat het beste kunt oplossen. De test bestaat uit 62 vragen en het invullen test duurt slechts 5 minuten. Doe snel de voedingstest!

- advertorial -

Tip van de maand

Tip van de maandHeb je vaak honger, maar probeer je toch op je lijn te letten? Neem dan eens een stuk zwarte chocolade (minstens 70% cacao). Een klein beetje donkere chocolade zorgt er met zijn bittere smaak voor dat je eetlust daalt. Bovendien vertraagt het je spijsvertering waardoor het volle gevoel langer blijft hangen. 

Wat doe je bij een te hoog cholesterol?

Heb jij ooit je cholesterol gehalte laten meten? En wat doe je er aan als het te hoog blijkt te zijn? Mensen op straat vertellen over hun ervaringen.

Mijn verhaal

'Ik deed het in mijn broek door lactose-intolerantie'

Mirjam (37) heeft last van lactose-intolerantie. Pas na jarenlange darmproblemen kwam ze erachter wat het was. Mirjam: "Eigenlijk heb ik altijd al lopen rommelen met mijn darmen. Zolang ik me kan herinneren heb ik last van een opgeblazen buik en winderigheid. 

Lees het verhaal van Mirjam!

Discussie

Is genetische manipulatie van voedsel een voor- of achteruitgang?

Door de erfelijke eigenschappen van een gewas of dier te veranderen, kunnen wetenschappers de uiteindelijke ontwikkeling van het voedsel beïnvloeden. Een landbouwgewas is bijvoorbeeld beter gewapend tegen infecties of een koe produceert melk met een cholesterolverlagende werking.

Is genetische manipulatie van voedsel een voor- of achteruitgang?

Discussieer mee!

Volgende paginaVideo's

Delen
Stem op Gezondheidsplein als website van het jaar!
Specials & Dossiers Voeding
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld