Zoeken

Voeding

Voeding is de brandstof voor het lichaam. Het geeft je lijf energie. Als de ‘brandstof’ niet goed (gezond) is, dan kan je lichaam ook niet optimaal functioneren. Voeding geeft het lichaam de energie die nodig is om allerlei dingen te doen, zoals lopen, werken en sporten. Het levert ook de beschermende stoffen en de bouwstoffen die het lichaam nodig heeft om te groeien, zich voort te planten, ziektes te bestrijden en verwondingen te herstellen. Gezond eten is dus erg belangrijk. Maar wanneer eet je gezond? Welk voedingspatroon kun je je het beste aanmeten? Dit en meer lees je in onze special over voeding. 

Tip van de maand

Tip van de maandMet een strakke buik de zomer in? Ga dan hardlopen, joggen of wandelen. Dit is namelijk beter dan krachttraining om van je buikvet af te komen, blijkt uit Amerikaans onderzoek (2011). Twintig kilometer per week is voldoende om je lijf bikiniproof te maken.

Meer kans op snurken door overgewicht?

Dossier wat te doen tegen snurken- bekijk tips tegen snurken!Door overgewicht heb je meer kans op snurken, omdat de wanden van de keelholte dan verdikt zijn. Gelukkig kan het gemakkelijk verholpen worden met levensstijlaanpassingen of hulpmiddelen. In het dossier 'Wat te doen tegen snurken' zetten we alle behandelingen voor je op een rij. Wel zo handig! Ook voor je partner die wakker ligt van jouw gesnurk. 

Wat doe je bij een te hoog cholesterol?

Heb jij ooit je cholesterol gehalte laten meten? En wat doe je er aan als het te hoog blijkt te zijn? Mensen op straat vertellen over hun ervaringen.

Mijn verhaal

'Ik deed het in mijn broek door lactose-intolerantie'

Mirjam (37) heeft last van lactose-intolerantie. Pas na jarenlange darmproblemen kwam ze erachter wat het was. Mirjam: "Eigenlijk heb ik altijd al lopen rommelen met mijn darmen. Zolang ik me kan herinneren heb ik last van een opgeblazen buik en winderigheid. 

Lees het verhaal van Mirjam!

Discussie

Is genetische manipulatie van voedsel een voor- of achteruitgang?

Door de erfelijke eigenschappen van een gewas of dier te veranderen, kunnen wetenschappers de uiteindelijke ontwikkeling van het voedsel beïnvloeden. Een landbouwgewas is bijvoorbeeld beter gewapend tegen infecties of een koe produceert melk met een cholesterolverlagende werking.

Is genetische manipulatie van voedsel een voor- of achteruitgang?

Discussieer mee!

Delen
Specials & Dossiers Voeding
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld