Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Veilig voedsel

3.6 uit 5 - 87 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Boeren en tuinders gebruiken bestrijdingsmiddelen voor hun gewassen. Dat maakt dat de gewassen langer leven en zich beter kunnen weren tegen onkruid en insecten. Genetische manipulatie is een relatief nieuw fenomeen, wat dit soort bestrijdingsmiddelen overbodig maakt. Als tegenhanger is er bij veel supermarkten een groter deel van de winkel ingeruimd voor biologisch voedsel - voedsel dat op een dier- en milieuvriendelijke manier is geproduceerd. 

Genetische manipulatie zorgt er namelijk voor dat gewassen zo worden aangepast, dat ze een natuurlijk afweersysteem hebben tegen boosdoeners als onkruid en insecten. In laboratoria wordt volop onderzoek gedaan naar genetische manipulatie van planten en dieren. Er bestaat nog veel onduidelijkheid over. Meer en meer consumenten vragen zich af of al dat gegoochel met eten wel veilig en gezond is.

In dit dossier krijg je onder meer antwoord op vragen als: Wat betekenen al die nummers en termen op een etiket? Wat is genetische manipulatie en wat zijn de voor- en nadelen daarvan? En wat betekent het eigenlijk als voedsel op biologische wijze geteeld is? Daarnaast wordt veel van ons voedsel doorstraald met gammastraling, wat betekent dat eigenlijk voor onze gezondheid?

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

3.6 uit 5 - 87 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 13-04-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -