Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Taalproblemen uitgelicht op Europese dag van de Logopedie

vrijdag 06 maart 2015 | Bron: Logopedie.nl

Taalproblemen uitgelicht op Europese dag van de Logopedie

Vandaag is het de Europese dag van de Logopedie. Deze dag staat dit jaar in het teken van een Taalontwikkelingsstoornis (TOS). Een taalontwikkelingsstoornis komt voor bij vijf tot zeven procent van de Nederlandse kinderen, dat is vaker dan autisme of ADHD

Kinderen met een taalontwikkelingsstoornis ontwikkelen zich minder goed op het gebied van taal. Vroege signalering van een TOS is belangrijk om latere leer- en gedragsproblemen te voorkomen. Daarom besteden in het kader van de Europese dag van de Logopedie verschillende media aandacht aan een TOS.

Vers van de pers

Gezondheidsplein lanceert vandaag het gloednieuwe dossier Taalontwikkelingsstoornis, waarin je alles leest over de signalen en behandeling van een TOS. Het dossier is opgesteld in samenwerking met Auris, Kentalis, de NSDSK en de NVLF. Het dossier op Gezondheidsplein wordt binnenkort nog verder uitgebreid met filmpjes.

TOS uitgelicht

Metro publiceerde afgelopen week al twee artikelen over taalproblemen. Daarin staat onder andere een interview met Ellen Gerrits, lector Logopedie. Ook besteedt het programma Mijn Leven, Mijn Gezondheid op zondag 8 maart aandacht aan logopedie en taalontwikkelingsstoornissen. Het programma is te zien op RTL4 van 11.30 tot 12.00. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -