Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Kindervitamines te hoog gedoseerd

vrijdag 19 september 2014 | Bron: Plusonline

Kindervitamines te hoog gedoseerd

De multivitaminepilletjes die er speciaal voor kinderen zijn, blijken veel meer vitamines te bevatten dan wat kinderen dagelijks nodig hebben. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

De consumentenbond analyseerde de etiketten van vijftien verschillende potjes kindervitamines, geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Deze analyse liet zien dat er vaak onnodig veel vitamines in de pillen zitten. Dit gold echter niet voor vitamine D. Van deze vitamine, waar kinderen juist extra behoefte aan hebben, bleek slechts 5 microgram verwekt te zitten in de multitablet, terwijl de Gezondheidsraad 10 microgram adviseert om botproblemen te voorkomen.

Vitamine overschot gevaarlijk

Veel mensen denken ten onrechte dat een overschot aan vitamines onschuldig is. Echter kan een overschot aan bepaalde vitaminen ook gevaren met zich mee brengen. Zo kan bijvoorbeeld een overschot aan vitamine A of foliumzuur uit vitaminepillen schadelijk zijn voor kinderen. De consumentenbond wil daarom toenemende aandacht van de overheid voor dit probleem. Zij pleiten voor een aanpassing van de regels voor etiketten, zodanig dat er voor kinderen aparte referentiewaarden weergegeven worden. 

.
- Advertentie -
- Advertentie -