Zoeken

Wat zijn de gevolgen van osteoporose?

Omdat osteoporose vooral voorkomt bij ouderen, zijn de gevolgen ingrijpender dan je in eerste instantie zou verwachten. Botbreuken genezen namelijk op latere leeftijd minder snel dan bij jonge mensen. De pijnklachten houden langer aan en de bewegingsvrijheid kan merkbaar worden belemmerd. Het komt voor dat zelfstandig wonen niet meer mogelijk is, bijvoorbeeld na het breken van een heup.

Directe gevolgen van osteoporose:

  • Een grote kans op botbreuken, vooral van heup, pols en rugwervels.

Mogelijke indirecte gevolgen van de botbreuken zijn langdurige pijn, algehele verslechtering van de lichamelijke conditie, moeilijk ter been raken, stok of rollator nodig hebben. Ook kunnen indirecte gevolgen zijn dat u minder zelfstandig of bedlegerig wordt. Na een heupfractuur bestaat de kans op vroegtijdig overlijden (16% van de patiënten met een heupfractuur overlijdt binnen een jaar na de fractuur aan complicaties).

Delen

Wist je dat?

Essential Organics® Vitamine D3 15mcg Essential Organics® Vitamine D3 15mcg de opname van calcium verhoogt wat belangrijk is voor het behoud van sterke botten en tanden? Ook is het goed voor de weerstand. Daarnaast zijn er natuurlijke groente- en fruitextracten aan het product toegevoegd. Hierdoor worden de vitaminen en mineralen snel door het lichaam herkend en goed opgenomen.

- advertorial -

Video van de week

Hoe voorkom je huidkanker? (video 5 van 5)

Bekijk de video