Zoeken

Wat zijn de gevolgen van osteoporose?

Omdat osteoporose vooral voorkomt bij ouderen, zijn de gevolgen ingrijpender dan je in eerste instantie zou verwachten. Botbreuken genezen namelijk op latere leeftijd minder snel dan bij jonge mensen. De pijnklachten houden langer aan en de bewegingsvrijheid kan merkbaar worden belemmerd. Het komt voor dat zelfstandig wonen niet meer mogelijk is, bijvoorbeeld na het breken van een heup.

Directe gevolgen van osteoporose:

  • Een grote kans op botbreuken, vooral van heup, pols en rugwervels.

Mogelijke indirecte gevolgen van de botbreuken zijn langdurige pijn, algehele verslechtering van de lichamelijke conditie, moeilijk ter been raken, stok of rollator nodig hebben. Ook kunnen indirecte gevolgen zijn dat u minder zelfstandig of bedlegerig wordt. Na een heupfractuur bestaat de kans op vroegtijdig overlijden (16% van de patiënten met een heupfractuur overlijdt binnen een jaar na de fractuur aan complicaties).

Delen
Wist je dat?

DS Verzorgd WonenEen verzorgde woonomgeving ook stijlvol kan zijn. Wie last heeft van osteoporose, heeft misschien (tijdelijk) wat extra zorg nodig. Wanneer zelfstandig wonen niet meer gaat, hoeft dat niet het einde van de persoonlijke leefstijl te betekenen, dat bewijst DS Verzorgd Wonen. Deze organisatie biedt betrouwbare en betaalbare mogelijkheden om geheel verzorgd te wonen. Ouderen krijgen de kans om samen te wonen met gelijkgestemden in een beschermde en kleinschalige woonomgeving op een monumentale locatie. Uiteraard mét de beschikbaarheid van professionele zorg en dienstverlening op maat.

- advertorial -

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Hoe Conny na 20 jaar toch nog succesvol haar menstruele migraine laat behandelen.

Bekijk de video