Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Hersendood en coma

3.6 uit 5 - 27 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Hersendood en coma zijn veelgehoorde termen die wel vaker door elkaar gehaald worden. Dit ten onrechte, want ze betekenen wel degelijk iets anders. 

Hersendood vs coma

Dossier hersendood en comaJe bent hersendood wanneer alle hersenfuncties voor altijd zijn uitgevallen en de hersenen en de hersenstam geen prikkels meer kunnen produceren en ontvangen. Coma daarentegen wordt beschreven als een staat van volkomen bewusteloosheid. Een arts kan aan de hand van verschillende onderzoeken bepalen om welke van de twee het gaat. Het onderscheid tussen beide is erg belangrijk voor het stellen van een prognose en voor het kiezen van de juiste behandeling.

In dit dossier zullen we beiden onderwerpen beschrijven waarbij we kijken naar de prognose, de manier van diagnose stellen en de mogelijke behandeling. Zo leer je niet alleen meer over een coma en hersendood, maar krijg je ook een beter inzicht in de verschillen tussen beiden. Ook zal worden ingegaan op hoe je om kan gaan met iemand die in coma is, want veel mensen weten hier geen raad mee. Is muziek bijvoorbeeld geoorloofd of niet? Om vervolgens af te sluiten met het leven na de coma. Hoe ziet dat er uit? Zijn er merkbare gevolgen?

- Advertentie -
Verder lezen

Vond je deze informatie nuttig?

3.6 uit 5 - 27 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 22-07-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -