Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Diarree en darmgezondheid

3.3 uit 5 - 113 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Diarree is vloeibare ontlasting. Het is de taak van je darmen om voldoende vocht aan de ontlasting te onttrekken, zodat je soepele ontlasting hebt. Wanneer dat om een of andere reden niet gebeurt, blijft er teveel vocht in je ontlasting zitten. Hierdoor is deze dunner dan normaal.

Diarree kan verschillende oorzaken hebben. Een voedselvergiftiging, een buikgriep, of het gebruik van antibiotica bijvoorbeeld. Andere voorbeelden van aandoeningen die samengaan met diarree zijn chronische darmontstekingen, lactose-intolerantie en glutenintolerantie.

Als je darmflora niet gezond is, kun je gezondheidsklachten krijgen. Diarree is daar een voorbeeld van. Als er een goede balans is tussen de goede en slechte darmbacteriën ben je beter beschermd tegen ziekteverwekkers. Door goed voor je darmen te zorgen, behoud je de balans tussen goede en slechte bacteriën en heb je minder kans op diarree. In dit dossier vind je tips over hoe je zelf kunt zorgen voor een goede darmgezondheid.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

3.3 uit 5 - 113 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 24-02-2014

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -