Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Lage weerstand en darmgezondheid

3.3 uit 5 - 113 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Als je een lage weerstand hebt en je afweersysteem dus niet goed werkt, word je snel ziek. Je hebt bijvoorbeeld regelmatig een griepje of een verkoudheid te pakken. Hierdoor is je conditie niet optimaal en voel je je minder energiek dan andere mensen. 

Het grootste deel van je afweersysteem zit in je darmen: de darmflora. Dit is de verzamelnaam voor de goede en slechte bacteriën in je darmen, die met elkaar samenleven. Zolang er genoeg goede bacteriën in je darmen zitten, krijgen de slechte minder kans zich te ontwikkelen. Als er balans is tussen de goede en slechte bacteriën, werkt je afweersysteem goed. Als de balans verstoord is, kan je weerstand achteruit gaan. Door goed voor je darmen te zorgen, houd je de darmflora gezond en werkt je afweersysteem beter. Hierdoor krijg je een betere weerstand. Later in dit dossier vind je tips over hoe je zelf kunt zorgen voor een goede darmgezondheid.

- Advertentie -

Vond je deze informatie nuttig?

3.3 uit 5 - 113 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 24-02-2014

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -