Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van staar

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door H. Vrij-Mazee, arts
4.2 uit 5 - 18 beoordelingen
Beoordeling icoon16 mensen vonden deze informatie nuttig

De behandeling van staar is een operatie. Tijdens de staaroperatie maakt de oogarts een sneetje van enkele millimeters in je hoornvlies. Via dit sneetje wordt je troebele lens verwijderd en vervolgens een nieuwe heldere kunstlens geplaatst. Een staaroperatie duurt ongeveer 25 minuten. De wond die nodig is voor de operatie is zo klein dat deze meestal niet gehecht hoeft te worden.

Na de operatie wordt je oog ter bescherming afgedekt met een kapje. Meestal hoeft het kapje vanaf de volgende dag alleen nog maar ’s nachts gedragen te worden. Je behandelend arts geeft aan hoelang je het kapje moet dragen. Om de genezing te bevorderen en infecties te voorkomen moet je gedurende de eerste drie weken een paar keer per dag je ogen druppelen.

De sterkte van de kunstlens (die je troebele lens vervangt), bepaalt voor een belangrijk deel de brilsterkte die je overhoudt na de operatie. Hoewel de sterkte van de kunstlens zeer zorgvuldig wordt bepaald, kan het zijn dat je na de operatie nog steeds een bril nodig hebt. Ook kan niet gezegd worden welke brilsterkte je na de operatie nodig zult hebben.

 

© Het Oogziekenhuis Rotterdam

Laatst bijgewerkt op 1 januari 2011

Pagina laatst aangepast op 26-06-2018

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door: H. Vrij-Mazee, arts

Vond je deze informatie nuttig?

4.2 uit 5 - 18 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -