Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van overmatig bloedverlies bij menstruatie

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door Drs. W. Stenvers
3 uit 5 - 3 beoordelingen
Beoordeling icoon2 mensen vonden deze informatie nuttig

Er bestaan meerdere behandelingen die het overmatig bloedverlies doen verminderen. Als de gynaecoloog geen duidelijke verklaring heeft voor de hevig menstruaties, zijn verschillende behandelingen mogelijk: 

  • Medicatie zonder hormonen, zoals pijnstillers.
  • Medicatie met hormonen, zoals de (prik)pil en hormoonspiraaltje. 
  • Operatieve behandeling van het baarmoederslijmvlies waarbij de gynaecoloog, onder plaatselijke of algehele verdoving,  het slijmvlies van de baarmoederwand verwijderd met behulp van een nauwkeurige hoeveelheid radiofrequentie-energie. 
  • Verwijdering van de baarmoeder.

Wanneer er een lichamelijke oorzaak aangetoond wordt, zoals poliepen of vleesbomen in de baarmoederholte, kan de gynaecoloog deze verwijderen via een ingreep met de kijkbuis (hysteroscoop). Ook kan met medicatie de klachten van de poliep of vleesboom verminderd worden. Als dit niet voldoende helpt dan kan de gynaecoloog ook adviseren om de baarmoeder te verwijderen. 

Na de behandeling neemt het bloedverlies af en soms vindt er helemaal geen bloeding meer plaats. Je arts kan aan de hand van de klachten een gepaste behandeling adviseren. 

Verder lezen

Pagina laatst aangepast op 29-07-2019

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door:

Vond je deze informatie nuttig?

3 uit 5 - 3 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -

Gezondheidsplein is partner van onder andere Dokterdokter en Ziekenhuis. Wij werken samen met verschillende medische patiëntverenigingen, beroepsverenigingen, stichtingen en medisch specialisten.

Twitter pagina van Gezondheidplein.nlYoutube pagina van Gezondheidplein.nlFacebook pagina van Gezondheidplein.nl