Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Let jij op je voeding voor en na het sporten?

Als je sport, verbruik je meer energie en dus heb je meer energie nodig. Daarom is het belangrijk om goed te eten. 

Als je fanatiek sport, zijn koolhydraten en eiwitten van belang. Daarnaast moet je natuurlijk zorgen dat je voldoende vitaminen en mineralen binnenkrijgt. Na het sporten moet de energie weer op een verantwoorde manier aangevuld worden. Dat kan door te eten of door een sportdrank te drinken. Dat laatste heeft de voorkeur, omdat vloeibare voedingstoffen sneller door het lichaam worden opgenomen.

Sport jij fanatiek en let jij op je voeding of eet je gewoon waar je trek in hebt? En wat eet je dan?

Reacties

 • Tim (43) ttol@chello.nl

  28 januari 2014 10:51

  Ik loop al ruim 10 jaar met rug klachten en heb zo'n beetje alle soorten therapeuten bezocht, ook diverse manuele therapeuten. Ik heb er best veel van geleerd.
  Alleen mijn klachten zijn niet verdwenen of verminderd.
  Heb er maar mee leren leven.
  Tim

  • Margret (16) mpoelsma@hotmail.com

   28 januari 2014 10:51

   Ik snap aan de ene kant wel jou verhaal en ik hoop dat je er samen met je man uit kunt komen!!!!!

   • Jolanda

    28 januari 2014 10:51

    Ook in ben naar de manuele therapeut gegaan met rugklachten. Fysiotherapie maakte de pijn helaas erger, dus daarmee stopte ik. Via via hoorde ik over manuele therapie. Na 8 behandelingen voelde ik me zoveel beter! Ik heb een lichte scoliose en mijn rug zal nooit recht worden, maar als ik nu last krijg van mijn rug maak ik weer een afspraak, en dat is nu ongeveer nog 1x per jaar, verder nooit meer rugklachten, maar ook geen steken meer in de ribbenkast, steken met ademhalen, druk op het hoofd etc. Dat is weggegaan door manuele therapie. Ik ben erg blij dat ik dat geprobeerd heb.

    • A. Caminada

     28 januari 2014 10:51

     Behalve manuele therapie heb ik nu zooltjes mijn ene been was langer en mijn voeten waren erg doorgezakt. Probeer een hele goede podotherapeut te vinden ik ga naar de Provenierssingel in Rotterdam naar de heer Breukhoven. Dit heeft mij geholpen veel succes! Ank

     • H A RietmanvanLeeuwen

      28 januari 2014 10:51

      Voor mensen met rugklachten is het ook goed om een osteopaat te bezoeken en te laten behandelen. Uit ervaring weet ik dat het goed helpt tegen de pijn, de rugklachten verdwijnen niet maar wel de pijn. Althans voor mij.

      • Therapie8

       28 januari 2014 10:51

       Graag wat meer over manuele therapie bij rugklachten onderste deel wervelkolom.

       • koolhydraten dieet

        16 augustus 2012 15:50

        Sporten is prima maar let daarbij op de juiste voeding. Verse groenten en fruit en gebaseerd op een koolhydratendieet.

        • Jonas

         30 april 2012 11:24

         @smashing:
         Als het voor jou zo werkt, hou het er dan bij. Zelf hou ik van zo natuurlijk mogelijke voeding en niet van sportdrankjes en weet ik het allemaal. Creatine is een heel ander verhaal: dit levert direct de stikstofverbindingen die in je spieren zitten en je nodig hebt voor maximaalkracht, niet voor duursporten als roeien.

         @Caroline
         Je lijkt veel aan duursporten te doen. Een lager vetpercentage is daar snel gevolg van en zeer zeker niet direct slecht of ongezond. Roofbouw pleeg je ook niet zo snel, zeker niet als je gezond eet. Houd in de gaten of je lichaam in balans is en of je vetpercentage niet heel snel nog lager wordt. Let op signalen uit je lichaam: heb je vaak honger, chronische pijn, slaaproblemen, hoofdpijnen, dat soort dingen. Als je lekker in je vel zit en je hebt vrede met je vetpercentage, dan is er niks aan de hand.

         Ikzelf train 6 dagen in de week, veel hardlopen, krachttraining, militaire training, zwemmen en klimmen. Vetpercentage momentee rond de 6%, maar veel meer eten heeft voor mij niet echt zin. :-)

         • smashing

          22 juni 2010 23:17

          Ik sport 16 uur intensief als 16 jarige roeister, na de training drink ik gewoon en eet ik boterhammen etc. maar zou sportdrank/ creatine beter zijn?

          • ed

           27 november 2009 01:34

           ja dat is wel zo, licht aan je gewicht en vet persentage,iemand met een normaal postuur die 3x per week traind en dat ligt er ook aan welk doel die persoon wil bereiken afvallen of spiermassa ,gemiddeld raad ik aan 30% wei eiwit 70% koolhydraten niet te veel eiwit slecht voor de nieren,het is maar even een tip groetjes ed

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -