Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Krijgt je lichaam voldoende beweging?

Lichaamsbeweging is alles van lopen of fietsen naar je werk tot het lopen van een marathon. Of je nu het één of het ander doet of iets daar tussenin, één ding is zeker: bewegen is noodzakelijk om normaal te kunnen functioneren. 

Toch kan het wel eens zuur zijn om na een lange werkdag jezelf te dwingen om naar de sportschool te gaan. Het idee om onderuit op de bank te zakken is wellicht verleidelijk. Het is echter toch heel belangrijk om jezelf daartoe te zetten, zeker als je een zittend beroep hebt en ook nog eens met de auto naar je werk gaat.

Neem jij de tijd om voldoende te bewegen of niet? Zo ja, op welke manier en in welke mate? Geeft bewegen je een merkbaar fit gevoel? En als je nauwelijks aan lichaamsbeweging doet, voel je je dan vaak moe?

Reacties

 • Serina

  21 september 2012 14:43

  Ik heb sinds een jaar last van angst en paniek om zomaar dood te gaan. Helemaal wanneer ik alleen thuis. In plaats van medicijnen daarvoor te slikken, ben ik maar eens gaan bewegen. En dan vooral joggen. En echt waar het werkt! Ik voel me vrolijker, denk niet zo veel meer aan de sensatie van mijn lichaam. Ik jog de spanning eruit. Helemaal super. Ik zie de toekomst weer zitten.

  • Ren mama, ren

   20 juli 2012 18:32

   Ik heb helaas het te hoge cholesterol van mijn moeder geërfd, en ben me altijd erg bewust van de noodzaak voldoende te bewegen.

   Ik zorg er dan ook voor dat ik elke dag de bewegingsnorm voor volwassenen haal, door minstens een half uur te gaan hardlopen. Hardlopen is niet alleen goed voor mijn lichaam, maar het helpt me ook geestelijk en emotioneel! En het maakt me een rustiger moeder.

   • nely

    15 mei 2012 20:17

    Heb een wandelverslaving, wandel dagelijks 5 tot 7 uur. Doe dit voornamelijk om niet aan te komen. Het beheerst mijn leven. Zou graag hulp hebben bij deze dwangmatige handeling.

    • fitnessenvoeding.com

     02 maart 2011 22:48

     @Bianca: Wat doe je met je voeding? Daarmee kun je namelijk ook overbelasting van spieren voorkomen.

     • fitnessenvoeding.com

      02 maart 2011 22:46

      @Antonia: wat doe je nu aan beweging? Je kunt door diverse testjes kijken of je voldoende beweging en/of een gezonde leefstijl hebt.

      • I'm gonna live forever

       19 november 2010 03:00

       ik ben fit

       ik fiets en loop elke dag ongeveer 150 km

       ik ben 171 kilo en 1.69 lang

       wat een gemekker

       • francis

        17 juni 2009 10:27

        Ja,Ik heb reuma maar ik beleef nog steeds lol aan bewegen en ben zeer fannetiek ik zit 1uur per dag op de hometrainer daar bij doe ik nederland in beweging(ned1) om 9uur ga ik move that boby(net5)
        in de middag loop ik een rondje van 20 minuten.

        • jongen henriette

         21 mei 2009 16:11

         ik ben een vrouw van 47 jaar,
         mijn hele leven kamp ik al met gezondheidsklachten,zoals astma en kinderreuma,en sedert mijn 17 ook artrose in mijn heupen,waardoor ik op myn 39e al een heupprothese heb gekregen.
         vorig jaar kon ik nog heel moeilijk stappen omdat alles zoveel pijn deed,tot ik bij een kinesist kwam die fitclass heeft opgestart;dat is cardio-en krachttraining op eigen tempo en op maat vd \"fitclasser\".
         ik mocht het 3maanden proberen,en in aug.,3maanden nadat ik gestart was,heb ik de 5km gelopen in 31min.fantastisch gewoon!!nu zijn we 1jaar verder,en door 3x per week te blijven sporten is de pijn in mijn heup zogoed als verdwenen;alleen mijn knieen geven veel last,en ik ben weer van 0 gestart met lopen omdat mijn longen het opgaven;nu volg ik start2run,daar heb ik veel voldoening van,en mischien kan ik einde juni opnieuw deelnemen aan de 5km.
         ik blijf ook veel fietsen,elke dag toch zo\'n 28km,waarbij ik snelheden haal tot 28km.de pijn in de knieen neem ik er maar bij,want ik weet dat het verergerd wanneer ik stilzit.
         het sporten geeft me ook de kracht om telkens weer overeind te krabbelen als de pijn en de astma me te veel worden.
         vroeger was saxofoon spelen mijn grootste passie,maar door de pijn in mijn handen kan ik dat nog amper volhouden.
         sport geeft me echt het gevoel dat het leven ook voor mij mooi kan zijn;ondanks alle tegenslagen.
         henriette

         • Taira

          10 april 2009 20:42

          ja ik beweeg wel vaak maar mijn benen blijven maar dik, weet iemand wat ik hier tegen kan doen?

          • Ireen

           23 maart 2009 17:36

           Ik rij ongeveer 4 keer per week op mijn paard, en heb 2 keer in de week voltige les. Ook moet ik iedere dag 16 km naar school fietsen en 16 km terug. Dus volgens mijn beweeg ik genoeg in de week.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -