Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Klachten voorkomen met goede sportschoenen

Het is belangrijk om bij het sporten goede schoenen te dragen. Verkeerde schoenen kunnen niet alleen zorgen voor blaren, maar ook voor problemen met de enkels, knieën en heupen.

Waar let jij op bij het kopen van sportschoenen? Heb je weleens klachten gehad door het dragen van verkeerde schoenen? 

Reacties

 • annie

  04 oktober 2008 14:36

  Zelf doe ik al jaren aan lange afstanden lopen, 40 en 50 km en sport ik bij de sportschool. Heb podologische zolen en moeilijk om schoenen te kopenz de zool past er niet in, en anders me voet niet, de hiel is meestal laag, de zool is 2cmhoger daar.

  Als ik schoenen koop, let ik hoe hoog ze zijn en hoe breed,
  Past ze en loop er rondjes mee in de winkel, als me hiel er uit hopt zijn ze te laag, als het niet met veters verholpen kan worden, andere schoenen, dan moeten me tenen nog ruimte hebben, want je voet word dik met hard lopen etc,
  en of je denkt knel puntjes te hebben, altijd rekening meehouden voor blaren, duurd altijd lang om te genezen.


  Dus koop goede schoenen die als gegoten zitten scheelt een hoop problemen.

  groetjes  • Esther (12)

   18 oktober 2005 02:00

   Ik let altijd op de onderkant of dat niet zwart is. Want dat mag niet met onze gym.
   En als ik in sportschoenen stap moeten ze meteen lekker zitten. En natuurlijk de prijs.

   • Babs (24) lj;lkj@lkhlkj.nl

    18 oktober 2005 02:00

    Ik vind de luchtvering in schoenen erg belangrijk voor mijn knieen.

    • Claudia (30) claudius@vofvogelaar.nl

     18 oktober 2005 02:00

     Ik sport zelf al 10 jaar en heb veel stepaerobic gedaan. Hiervoor moet je echt goede speciale schoenen kopen, zeker als het 2x in de week doet. Daarbij moet je deze na een jaar echt vervangen. Ik ben nu bezig met spinning en daar heb je echt schoenen voor nodig met hele harde zolen, anders kan het flink zeer doen.

     • Eva

      18 oktober 2005 02:00

      Hoi Esther,
      Dat van die zwarte zolen geldt tegenwoordig eigenlijk niet meer, want ze zijn nu bijna altijd zo gemaakt dat ze niet meer afgeven. Alleen die regels in gymzalen en sqaushbanen enzo zijn daar nog niet echt op aangepast, dom he?

      • Majo

       18 oktober 2005 02:00

       Ikzelf loop vaak hard, ik heb laatst nieuwe schoenen gekocht die op de stand van mijn voeten zijn aangepast. Ik vind dat belangrijk, want ik ben blessuregevoelig...het maakt me dan ook niet uit hoe duur ze zijn...

       • Petra

        18 oktober 2005 02:00

        Erg belangrijk. Zelf doe ik aan korfbal, waarbij je je gewrichten veel belast, dus heb je een goede vering nodig. Ze moeten stevig zijn bij de vele bewegingen die je maakt en natuurlijk de goede zool voor binnensport.

        • Karin

         18 oktober 2005 02:00

         Ik kijk of er goede noppen onder de voetbalschoenen zitten en anders neem ik ze niet.

         • Gijsbert Looymans

          18 oktober 2005 02:00

          Dag met Gijsbert. Ik loop met klachten rond met de pijn op heel het lichaam en kan moeilijk lopen, ik ben moe in de benen. De huisarts stuurt mij door naar therapie, zij denken dat het in de rug zit. Hiermee loop ik 3 weken mee rond. Ik heb een behandeling gehad bij therapie, de pijn is aan het zakken. Ik heb een paar goede sportschoenen gekocht om mee te lopen ( NIKE Air met voetbed ) Het past prima, het is net dat je niet op schoenen loopt zo licht zijn ze, goed materiaal. Prijs 122 Euro 50, 10% afgeprijst, de schoenen zijn zwart.

          • Gijsbert Looymans

           18 oktober 2005 02:00

           Dag met Gijsbert. Mijn handicap, ik heb epilepsie en zie slecht. Ik woon in Boxtel Dr. de Brouwerlaan 77, helemaal zelfstandig onder ambulante woonbegeleiding In mijn vrije tijd probeer ik wat te sporten, vanwege epilepsie wil men je niet overal en kun je ook niet alles doen vanwege je hoofdpijn oploopt. Bij zwemmen wil men je ook niet overal. Nu ga ik zwemmen onder toezicht. Men moet een rode badmuts ophebben om je in de gaten te houden. Het bevalt men prima wat bewegen met zwemmen. ik heb rugklachten, daarom proberen we het eens met water om van de klachten af te komen. Johannes de Doper doopte ook met Water. Vriendelijke groetjes en tot ziens Gijsbert. ( Graag een e-mail terug voor een reactie ).

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -