Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Gebruik jij fitnessvideo's om te sporten?

Jane Fonda is er ooit mee begonnen, Billy Blanks is er beroemd mee geworden en ook Tatjana kon het niet nalaten er een paar van te maken. We hebben het over fitnessvideo's. 

Tegenwoordig liggen deze tapes volop in winkels of worden ze aangeprezen tijdens commercials. Strakke dames in een fitnessoutfit en stoere mannen met een 'blokjesbuik' laten zien dat je een afgetraind lichaam kunt krijgen door thuis te bewegen op dit soort video's. Het trainen van alle spiergroepen van je lichaam komt in de fitnessvideo aan bod. Je hoeft maar een kwartiertje per dag een work-out te doen om op en top fit te blijven. Maar dit soort video's kosten geld, veel geld. Een videopakket van bijvoorbeeld Taebo-guru Billy Blanks kost zo'n veertig euro.

Kun je dit geld niet beter besteden aan een sport buitenshuis? Aan een abonnement voor de sportschool bijvoorbeeld? Of misschien sta jij juist wel te springen voor de buis? Helpen deze video's jou echt aan het opbouwen van een goede conditie? Kortom: zijn fitnessvideo's nuttig of is het pure geldklopperij?

Reacties

 • Gonda

  22 januari 2010 20:05

  Werk momenteel weer ful time heb het een tijdje rustiger aan moeten doen.
  Ben toen op advies en onder begleiding gaan sporten fitnis dit ging goed had ook wel last van spierpijntjes ect. maar er werd goed opgelet dat ik niet over mijn eigen grenzen ging had n.l veel klachten nek rug vermoeidheid ect. Ging me steeds beter voelen maar helaas duurde deze begleiding door een fisio therapeut maar 3 mnd.Ben daarna door gegaan in een sport school daar hielden ze geen rekening met je klachten steeds moest ik opnieuw aangeven waarom ik wel moest bewegen en niet te zwaar om niet weer over mijn grenzen heen te gaan.
  Ben toen thuis mee gaan doen met nederland in beweging best ook pittig, en ik doe yoga dit bevalt me prima dan doe ik nog 3 x per week op de crostrainer die ik thuis heb staan dan maar niet naar de sport school het gaat prima zo.

  • FitnessInstructeur V.

   18 september 2009 14:34

   Het \"fitnessvideo\" is opzicht wel goed voor men die niet gauw de deur uitstappen om naar een sportschool te gaan.
   Een grote nadeel vind ik zelf dat de \"kijker\" niet aangesproken kan worden als t oefening fout wordt uitgevoerd wat kan lijden tot blessures.
   Op een sportschool wordt je op aangesproken en wordt er gehammerd om de oefening goed uit te voeren..(zo werk ik tenminste als instructeur)
   Een dvd kijken en oefeningen uitvoeren vind ik zelf niks. Maak liever een gratis proefles op een sportschool en dan beslissen of je lid wilt worden of niet.
   Wordt je in ieder geval wel goed begeleid.

   • Charlotte

    19 november 2005 00:01

    Sporten in de sportschool is beter (begeleiding) en een stuk gezelliger, maar.... als alleenstaande moeder heb je gewoonweg niet altijd oppas om 2 a 3 x in de week te sporten, dus is dit voor mij de ideale oplossing!!!

    • Hein

     30 juli 2005 14:45

     Totaal overbodige luxe die fitnessvideo's. Van superslanke dames en superbrede heren die 4 uur per dag in de sportschool zijn.
     Als je echt slank of echt breed wil worden zul je toch naar de sportschool moeten gaan. En vergeet nooit: om af te vallen zul je toch eerst gezond moeten eten.

     • Sonja

      08 januari 2005 21:48

      Die video's dvd's zijn zeker geen onzin en de moeite van het proberen waard. Mits je natuurlijk gemotiveerd bent en de zelfdiscipline hebt. Sinds een tijdje doe ik zelf 3x per week de dvd's van Taebo 2004, daarnaast Pilates en ik merk zeker wel resultaat. M'n buikje begint zowaar gespierder te worden en moet zeggen dat ik daar behoorlijk blij mee ben :)

      • evelyn

       15 november 2003 01:52

       Evelyn, ja ik zou het wel leuk vinden om mee te kunnen doen voor de buis maar het tijdstip komt erg ongelegen. Ik heb geen video maar wel dvd is die compilatie ook op dvd verkrijgbaar.

       • Sjaakie

        19 september 2003 02:00

        Ik doe nooit aan fitness, ik weeg bijna 140 kilo en ben er tevreden mee. Ik eet me helemaal klem en dat zal ik tot mn dood blijven doen.

        • Ineke Schuitema

         27 augustus 2002 02:00

         Na de pasen stond ik op de weegschaal, 84 kilo. Toen was het punt bereikt, ik ga er wat aan doen. Iedere dag een kwartier op de roeitrainer (heb ik thuis) en daarna Nederland in beweging. Dus een half uur per dag. Streng zijn voor mezelf met een uitgebalanceerd porti eten. Ik weeg nu 70,5 kg.

         • Léon

          03 augustus 2002 02:00

          Weggegooid geld, zeker waar! Met enige discipline ben ik van 99 kg naar 75 kg gegaan. Dit is bereikt door 2x per week te gaan zwemmen gedurende 1 a 1,5 uur en na 8 maanden te gaan fitnessen gedurende 2 x 1,5 uur per week. De complimenten van anderen doen de rest. Echt het werkt!

          • Raymond

           14 maart 2002 01:00

           Naar het (gratis!) televisieprogramma Nederland in Beweging (iedere werkdag om 6.45u en 9.05u bij de AVRO op Nederland 1) kijken meer dan 100.000 mensen. Meer dan de helft doet daadwerkelijk mee aan de oefeningen.
           Wie de oefeningen graag op een ander tijdstip doet is er een videoband met een compilatie van de oefeningen uit het televisieprogramma te bestellen voor slechts E 11,30. Bel 035-6717883.

           Op hetzelfde telefoonnummer is ook een tweetal video's verkrijgbaar met speciale oefeningen voor de laatste maanden van de zwangerschap (Zwanger&Fit) en voor de eerste maanden na de bevalling (Bevallen & Fit). De prijs per band bedraagt E 13,59.

           Fitness voor de televisie: op verantwoorde wijze gezond bewegen en niet duur.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -