Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Eet jij wandelend je lunch?

Steeds meer Nederlanders zijn te zwaar. Veel mensen lijden een zittend bestaan op het werk. Zo krijgen we tijdens werkuren vaak te weinig lichaamsbeweging. Daarbij komt dat we ook zittend lunchen. 

Onze opvoeding heeft ons geleerd dat tegelijkertijd eten en bewegen minder goed is voor de spijsvertering. Volgens de etikette is het zelfs onbeleefd om op straat te eten. Maar in ons huidige zittend bestaan blijkt nu toch dat wandelend je lunchbroodje eten een stuk gezonder is.

Hoe eet jij je lunch? Zit je ook vaak binnen of maak je dagelijks een lunch-ommetje? Of vind je het niet netjes of onprettig om op straat te eten?

Reacties

 • Martijn (22) 172645mb@student.eur.nl

  28 januari 2014 10:51

  Een heel interessante vraag die ik ook wel beantwoord wil zien !!! Algemener nog kan je de vraag stellen waarom mensen zich inlaten met alternatieve behandelaars (geen genezers).

  • Marty

   28 januari 2014 10:51

   Waarom zou spiritualiteit zweverig zijn ? Spiritualiteit zit in alles wat wij als mens ervaren. Als mens ben je nou eenmaal een spiritueel wezen. Daar is de gehele gezondsheidszorg het over eens. Ik ben het met je eens dat er soms erg zweverig wordt gedaan. Het is een totaal verkeerd beeld dat geschetst wordt. Dat maak ik ook op uit het verhaal. In feite haal je veel verschillende zaken door elkaar. Ikzelf zie niet in waarom het zoeken naar jezelf nou altijd vastgekoppeld moet worden aan een zweverige bedoening. Waar ben je dan bang voor? Voor jezelf, voor de persoon die je wel eens zou kunnen vinden? Jezelf leren kennen kan je veel informatie opleveren over hoe jij en anderen reageren op elkaar en onze omgeving, hoe we daarmee in verbinding staan. Hoe kun je nou ooit communiceren met een ander om een ander te willen begrijpen, als je wegloopt voor jezelf? De alchemisten wisten het al: "Wie zoekt naar goud, zal uiteindelijk zichzelf vinden". Waar ben jij naar op zoek? Datgene waar je het hardst voor wegloopt, is meestal hetgeen waar je eigenlijk het meest aan moet werken.Â…

   • Mark (30) mdl@bron.solcon.nl

    28 januari 2014 10:51

    Vraagje: waar komt de huidige medische kennis vandaan? Was er rond 1400 en eerder soms ook al een universiteit voor geneeskunde? Waarom vertrouw je een arts wel? Waarop baseer je dat dan? Spiritualiteit is geen bijzondere eigenschap, iedereen heeft het. Je kunt het intuitie, fingerspitzengefuhl of gewoon toeval noemen. Iedereen kent wel voorgevoelens of heeft bijv. wel eens een deja vu ervaren. Het is niet verkeerd om op zoek te zijn naar jezelf; besef alleen dat er veel verschillende manieren zijn (zienswijzen). Al deze wijzen kunnen een stukje van jouw puzzel oplossen. Een ander punt is verantwoordelijkheid nemen. Als je je verliest in zogenaamde "orakels" of zienswijzen, besef dan dat jij altijd en overal verantwoordelijk blijft voor jouw acties. Niemand kan je dat afnemen; als je het je laat afnemen, dan is dat uiteindelijk jouw keuze. Bovendien: hoe kan ik ooit een ander begrijpen als ik mezelf niet begrijp. Spiritualiteit is onderdeel van het leven. Ontken je het, dan ontken je in feite een deel van jezelf, zo niet je hele zijn!

    • Tamara

     28 januari 2014 10:51

     Spiritualiteit is meer als met bomen praten of tarot kaarten lezen, het heeft juist heel veel betekenissen! Het is op zoek gaan naar jezelf. Naar wie je eigelijk bent en wat je allemaal kunt. Natuurlijk kun je dit ook 'zelf' doen, maar dan kom je lang niet zo ver. En jaah, het is iets waar je voor moet kiezen, iets wat je zelf moet willen. En je moet er voor open staan.
     Sta je er niet voor open, dan zal zoiets je ook nooit overkomen!
     Je zegt dat je andermans stijl respecteert, maar ondertussen lach je erom! Vind jij dat respecteren???

     • Cindy

      28 januari 2014 10:51

      Ik vond de reacties van Marty en Mark heel mooi geschreven. Ik zou het zelf niet beter kunnen, dus probeer ik het niet eens. En inderdaad: iedereen zou op zijn eigen manier met spiritualiteit om moeten kunnen gaan. Mijn mening (en ervaring) is, dat je datgene eruithaalt wat voor jou van toepassing is. En ligt het je niet, dan ben je er waarschijnlijk niet klaar voor of sta je er nog niet voor open. Ik vind het wel jammer dat je spiritualiteit (en de mensen die er hun kracht uit putten) zo veroordeelt. Naar mijn idee inderdaad ook een teken dat je je verschuilt achter bepaalde dingen. Ga er eens naar opzoek...wie weet wat je vindt!
      Groetjes van Cindy

      • Sermo

       28 januari 2014 10:51

       Op zoek zijn naar jezelf; wat wordt er dan mee bedoeld? Wie of wat denkt men dan te kunnen vinden? Wanneer men zelf diep op het eigen karakter ingaat, dan is er al contact met jezelf; dan is zoeken overbodig.

       • Jose

        28 januari 2014 10:51

        Ik wil wel even reageren of spiritualiteit zweverig is. Dat dacht ik in het begin ook wel, toen een schoonzus begon over medidatie. Ik zag mijzelf al zitten op een vliegend tapijtje, maar het tegendeel heb ik de laatste jaren ervaren, nu ik al een jaar of zeven bij een meditatiegroep zit en voor mijzelf iedere dag mediteer. Er is toch binnen in mij iets op gang gebracht, waardoor ik anders met dingen omga in het leven: bijvoorbeeld ziekte of het verlies van mijn baan na 27 jaar. Ik vind het niet leuk en heb het er wel moeilijk mee, maar toch heb ik iets van: 'deze dingen hebben iets te zeggen'. Bijvoorbeeld met mijn werk, waar ik eigenlijk al jaren niet in tevreden was, maar zelf niet durfde te veranderen. Nu moet ik wel en ik kan het dan toch zien als een nieuwe kans in mijn leven. Zo zou ik het jaren terug niet ervaren hebben. Mede door de meditatie weet ik iets meer te relativeren, dus voor mij is het niet zweverig meer, maar een zelfontdekking. Dit is soms best eng en ook hierin zijn ups en downs.

        • Romee

         28 januari 2014 10:51

         Ik denk dat, als je je leven prettiger kan maken door zoiets als spiritualiteit, je dat dan vooral moet doen. Ik ben alleen van mening (en heb dat ook ondervonden in mijn directe omgeving) dat onder het mom van het spirituele, dingen wel eens te ver doorgevoerd kunnen worden.

         • Peter

          28 januari 2014 10:51

          Volgens mij ontkom je er niet aan te vluchten in wat voor een realiteit dan ook. Het gezelligste is met meerdere mensen te vluchten in dezelfde realiteit. Maar volgens mij betekent "op zoek gaan naar jezelf" dat je beseft dat je onbewust je eigen realiteit schept .

          • Wendy

           28 januari 2014 10:51

           Sinds 2 jaar ben ik ook op zoek naar mezelf, en om eerlijk te zijn ik kom er niet uit. Ik ben zelf spiritueel aangelegd, maar het is moeilijk daar over een antwoord mee te vinden. De vraag WAAROM blijft altijd.
           Het is fijn om er met anderen over te praten, maar sommige mensen hebben gelijk vooroordelen. Het enige wat ik kan zeggen is, laat mensen in hun waarde en accepteer ieders levenstijl. Alleen zo kun je ook in vrede met jezelf leven!

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -