Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Duursporten of balsporten?

Sporten is gezond. Dat weet iedereen. Toch zijn er een heleboel verschillende manieren om te sporten en daarmee gezond te blijven. Je kan individueel sporten of in groepsverband, ook kun je aan duursport of aan balsport doen. 

Heb je een bepaalde voorkeur voor een bepaalde sport of een bepaalde vorm van sporten? Denk je dat een duursport beter is voor je gezondheid dan bijvoorbeeld een balsport? En is samen sporten een goede stimulans om te gaan sporten? Omdat je dan een stok achter de deur hebt? 

Reacties

 • Bram

  15 februari 2005 01:00

  Ik loop regelmatig, mooi of minder mooi weer. Ik loop regelmatig marathons.
  Dat vraagt veel training, is niet altijd tijd voor, vandaar dat ik soms versleten aan het eindpunt komt en de andere keer veel beter

  • Acar

   13 juli 2004 02:00

   Ik vind alle sporten wel leuk. Ik doe zelf twee keer in de week aan spinning en verder probeer ik 1 x in de week te hardlopen. Ik vindt Body-pump ook wel leuk.

   • Pieter (24)

    27 februari 2001 01:00

    Men zal snel geneigd zijn voor de balsporten te kiezen, door de populariteit. Maar als je voor deze keuze staat, zul je jezelf moeten afvragen wat je wilt bereiken (doel stellen) en men kan ook een combinatie doen van zowel sporten in teamverband als individueel.
    Mijn dagen zien er als volgt uit:
    Maandag - racefietsen (clubverband)
    Dinsdag - tennis
    Woensdag - zwemmen (individueel)
    Donderdag - vechtsport (individueel)
    Vrijdag - hardlopen
    Zaterdag - fietsen
    Zondag - rust dag

    Misschien is dit schema ook iets voor u, ook al is de keuze zeer persoonlijk

    • Jan (37)

     20 februari 2001 01:00

     Sporten is goed voor iedereen, maar welke sport. Kijk eerst wat je favoriete sport is. Begin je te sporten na je 30e, ga dan eens langs bij een sportmasseur voor een advies. Hij/zij kan een sport adviseren en eventueel begeleiden. Ik ben namelijk sportmasseur en het komt regelmatig voor dat mensen ongezond sporten en/of niet de juiste begeleiding hebben.

     • Siem (52)

      20 februari 2001 01:00

      duursport is beter, tenzij je het in het extreme beoefent, balsporten zijn meestal ook contactsporten en daardoor is de kans op (ernstige) blessures veel groter

      • Niels (19)

       20 februari 2001 01:00

       Ik sport zo onderhand mijn hele leven al en vind het heel erg belangrijk dat je naast je dagelijkse leven je je ergens anders mee bezighoudt. Sport is meer dan lichaamsbeweging, tenminste voor mij. Als je de sport echt leuk vind en je het een 'passie' voor je is of hoe je het ook wilt noemen maakt het denk ik niet uit of het wel of niet in teamverband is, zolang je jezelf maar kunt geven in de sport. Ik zelf geef de voorkeur aan een mix van team en individueel sporten..ook leuk voor de sociale kanten v.d sport..Sport zuh!!!

       • Harold (29)

        20 februari 2001 01:00

        Wat een vreselijk nauwe definitie van sport! Wat te denken van zwemmen schaatsen, atletiek, turnen, vechtsporten en vechtkunsten enzovoort. Zelfs zoiets individueels als een vechtsport kan sterke een sterke team component hebben; sportschool tegen sportschool. Het moge duidelijk zijn dat ik noch duursport noch balsporten echt leuk vind. Bovenstaande sporten zijn voor mij een ideale mix van team en individuele prestaties.

        • Lies (45)

         16 februari 2001 01:00

         Ik doe aan hardlopen en train 2 x per week bij een atletiekvereniging. Je bent bezig in groepsverband, maar traint in zekere zin ook individueel want je loopt wel je eigen tempo. Deze combinatie bevalt me heel goed. Daarnaast loop ik in het weekend een flink stuk zelf.
         Sport is voor mij een goede bezigheid naast mijn (drukke) fulltime baan. Het leidt af, verzet je gedachten, geeft nieuwe energie en heeft een positieve invloed op je humeur. Ik wordt er altijd opgewekt en vrolijk van. Ik hoop het nog lang te kunnen doen.

         • Annemie (30)

          09 februari 2001 01:00

          Ik vind balsporten het leukst. Ik speel waterpolo in competieverband. Als onderdeel van een team vind ik dat ik zoveel mogelijk trainingen moet bezoeken. Als ik een individuele sport zou beoefenen, zou ik sneller een training overslaan.

          • Annemie (30)

           07 februari 2001 01:00

           Ik vind balsporten het leukst. Ik speel waterpolo in competieverband. Als onderdeel van een team vind ik dat ik zoveel mogelijk trainingen moet bezoeken. Als ik een individuele sport zou beoefenen, zou ik sneller een training overslaan.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -