Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Doe jij aan ochtendgymnastiek?

Je moet er misschien niet aan denken, maar ochtendgymnastiek is wel heel goed om de dag gezond en fris te beginnen. Tien minuutjes op de roeimachine of hometrainer, een tiental rek- en strekoefeningen en bijvoorbeeld ook opdrukken. Deze inspanningen zorgen voor de aanmaak van het hormoon endorfine. Dit hormoon, ook wel het gelukshormoon, zorgt ervoor dat je je lekker voelt en de dag met frisse moed begint. 

Wat vind jij van ochtendgymnastiek? Doe je het al jaren of vind je het maar onzin? Welke oefeningen doe jij in de vroege morgen? Door welke oefeningen voel jij je het fitst?  

Reacties

 • Clau

  27 juni 2019 09:57

  Ik doe al bijna tien jaar lang aan ochtendgymnastiek. Een paar jaar geleden ben ik vijf meter naar beneden gevallen van een ladder. Het enige waar ik last van had was een wond boven mijn wenkbrauwen. Er is inmiddels bijna niks meer van te zien. Volgens de huisarts heeft de dagelijkse ochtendgymnastiek ervoor gezorgd dat ik niet erger gewond ben geraakt tijdens de val. Lekker mee doorgaan dus!

  • Astrid

   13 juni 2014 12:56

   Ik ben nu 45 en ik merk dat ik steeds stijver mijn bed uit kom. Ik heb een sportabonnement maar kom er even niet aan toe wegens drukte. Vaste tijden sporten is niet geschikt voor mij blijkbaar. Ik denk dat ik maar weer een abonnement op de sportschool ga nemen want dit gaat niet goed komen als ik niets doe.

   • Vincent

    21 augustus 2012 13:55

    Quote: Truus
    ------------------------

    ik ben huisarts en fysiotherapeute, ik raad jullie aan om ECHT niet gelijk te beginnen.

    ------------------------

    Maar dan misschien wel een kwartiertje later?

    Ik zie ook niemand uit z'n bed springen en meteen fanatiek aan de gymnastiek, het is meer om niet de hele dag zo sloom te zijn.

    De vermaledijde spier blessure zal ook niet zo gauw optreden van wat opdrukken en een aantal rek en strek oefeningen... (mevr. de huisarts....)

    • vlinder

     09 juni 2012 14:15

     Wat vreemd dat een huisarts het afraadt. Gelukkig zijn alle andere berichten van de beoefenaars positief en ondervinden ze dat ook als een positieve ervaring. Moet de huisarts misschien toch eens zelf ondervinden dat het goed voelt?

     • E.Schat

      13 augustus 2009 18:43

      Ik heb longemfyzeem maar doe al jaren elke ochtend de ochtendgymnastiek met Nederland in Beweging voor de TV. Ik voel me hier goed bij. De kwaal gaat er niet van over maar bewegen is m.i erg belangrijk bij deze ziekte. DOEN

      • Truus

       15 juni 2009 22:27

       Ochtendgymnastiek is heel erg slecht om mee te beginnen! je spieren zijn gelijk als je wakker word niks gewend en dus als je gelijk met ochtendgymnastiek begint, kan je een spier blessure oplopen.
       dus mensen, ik ben huisarts en fysiotherapeute, ik raad jullie aan om ECHT niet gelijk te beginnen.

       • jan v.driel

        17 mei 2009 13:06

        ochtendgym ,maakt je lichamelijk en geestelijk wakker.geeft een zonnige blik op de dag die komt. je voelt je lekker en ben in staat tot veel dingen.

        • An Jeremiasse

         08 januari 2009 08:47

         Ik doe al jaren s'morgens wat oefeningen ben daar mee begonnen toen ik niet meer ging badmintonnen omdat ik last van mijn schouders kreeg .
         Voel me daar goed bij , begin met 2 min nep touwtje springen( mijn kamer is te klein om een echt touw te gebruiken) en daarna wat grondoefeningen en dan met wat lichte gewichten wat armoefeningen alles bij elkaar ong. 15 min.
         Dit is goed vol te houden omdat het maar zo kort is wel moet je als je een keer geen zin heb daar niet aan toe geven omdat je dan al gauw steeds vaker het niet doet.
         In het weekend doe ik het niet dan lopen we wat vaker of maken we een fietstocht.

         • sonneveld

          28 november 2008 12:25

          Ik ben 89 jaar en ik vraag mij af in welke vorm
          ik ochtendgymnastiek kan doen. Ik slik geen]
          medicijnen.
          Graag uw reactie.

          • Heidweiller

           10 augustus 2008 00:29

           Ik doe sinds een jaar elke ochtend een paar kleine oefeningen.
           Ik merk wel dat ik iets fitter ben daarna, maar geeft geen wonderbaarlijk verschil.

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -