Zoeken

Doe jij aan ochtendgymnastiek?

Je moet er misschien niet aan denken, maar ochtendgymnastiek is wel heel goed om de dag gezond en fris te beginnen. Tien minuutjes op de roeimachine of hometrainer, een tiental rek- en strekoefeningen en bijvoorbeeld ook opdrukken. Deze inspanningen zorgen voor de aanmaak van het hormoon endorfine. Dit hormoon, ook wel het gelukshormoon, zorgt ervoor dat je je lekker voelt en de dag met frisse moed begint. 

Wat vind jij van ochtendgymnastiek? Doe je het al jaren of vind je het maar onzin? Welke oefeningen doe jij in de vroege morgen? Door welke oefeningen voel jij je het fitst?  

Reageren

Volgende paginaInteressante artikelen

Vorige paginaPatiëntverhalen

Delen
Vragen over overgewicht bij kinderen?

Stel je vragen in het spreekuurIn het online spreekuur op Gezondheidsplein kun je gratis je vraag stellen over overgewicht bij kinderen. Heeft je kind overgewicht en weet je niet meer wat je eraan kunt doen? De diëtisten en gewichtsconsulentes van Spruitjes en Zo! beantwoorden je vragen.

Stel je vraag in het Online Spreekuur: overgewicht bij kinderen >>

Heb je een vraag over afvallen?

spreekuur vragen stellenIn het online spreekuur kun je terecht met al je vragen over afvallen op een gezonde manier. Jane van Slingerland begeleidt mensen met het afvallen en beantwoordt al jouw vragen zo goed mogelijk over afvallen. Ga naar het Online Spreekuur Afvallen

Reacties

 • Sil

  marisa

  Niet dat ik het doe, maar ik denk inderdaad wel dat het beter is.Soms doe ik wel eens mee aan Nederland in Beweging en dan voel ik me een stuk wakkerder en frisser.

  Reageer
 • Sil

  nelly

  Ik probeer iedere dag om ochtendgymnastiek te doen vooral met Nederland in beweging.

  Reageer
 • Sil

  Gerda Reyne

  Ochtendgymnastiek is heel gezond. Ik doe het in de vorm van hardlopen. Ik ga dan zo vroeg mogelijk beginnen en voel me daarna de hele dag uitstekend. Als het weer te slecht is ga ik naar de sportschool en ga hardlopen op de band. Ik doe het niet iedere dag omdat dat vanwege mijn werk niet kan maar dan probeer ik een ander deel van de dag.
  Maar vroeg in de ochtend sporten is voor mij het lekkerste.

  Reageer
 • Sil

  elly

  Ik gym bijna elke ochtend, nu al ruim een jaar en vind het een heerlijk. Je raakt er een beetje aan verslaafd. Wil het voorlopig niet missen en neem het zelfs op voor mijn familie in Zweden

  Reageer
 • Sil

  José

  Het is heerlijk om te doen en zet ook graag mijn wekker op tijd om mee te kunnen doen. Je kunt het op je eigen manier doen. Ik heb een spierziekte en de dingen die ik kan doe ik mee. Ik voel me er heerlijk bij!

  Reageer
 • Sil

  Ine Jansen

  Sinds Nederland in beweging 's morgens om 6.45 er is doe ik mee. Het gekke is dat ik dat nooit aan iemand vertel, maar ik voel me er lekker bij. Van mij mag het nog lang blijven.

  Reageer
 • Sil

  vdburch

  Ik werk niet meer en nu doe ik iedere ochtend om 9 uur mee met de ochtendgymnastiek. Het is een fantastisch begin van de dag soms valt het niet mee maar dat geeft juist aan dat het goed was voor de niet gebruikte spieren die op dat moment geactiveerd worden ook eens mee te doen met het leven. Dat laten die spieren jouw graag weten door een beetje kramp.

  Reageer
 • Sil

  Janine

  Ik doe iedere morgen om 6:45 mee aan Nederland in beweging en sinds die tijd ga ik zelfs fluitend naar mijn werk!
  Voor mij mag Nederland in beweging blijvend worden uitgezonden.

  Reageer
 • Sil

  karin

  Helemaal mee eens. Sinds we een hond hebben begin ik de dag met een wandeling van ongeveer een half uur. Daarna doe ik mee met een aflevering van Nederland in beweging van de video. Omdat ik één aflevering eigenlijk te weinig vind, gebruik ik er tegenwoordig gewichtjes van een kilo bij, waardoor de oefeningen wat intensiever worden.

  Reageer
 • Sil

  Greetje

  Ik ben 76 jaar en doe twee keer per dag de oefeningen van Nederland in beweging. Heerlijk!

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

87 + 3 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Video van de week

EHBO-instructie: hoe leg je een mitella aan?

Bekijk de video