Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Dans jij graag?

Dansen is een leuke manier van bewegen. Het kan op allerlei manieren: alleen of in een groep, modern of ballroom, heel intensief of wat rustiger. 

Er zijn zoveel verschillende dansen als er soorten muziek zijn: varierend van tapdansen tot een tango of het populaire salsa. De meeste mensen leren dansen bij een dansschool, maar soms verzorgen gymnastiekverenigingen ook jazzballet of aerobics. Voor volksdansen zijn meestal speciale verenigingen opgericht. Er bestaan zelfs danstherapieën: dit kan als behandeling dienen voor bijvoorbeeld lichamelijke, psychische of emotionele klachten. 

Dans jij graag? Wat voor dansen vind je leuk? Wat doet dansen voor jou? Zou jij dansen anderen aanraden? 

Reacties

 • a.meuwsen

  28 januari 2014 10:51

  Wie kan mij meer vertellen over de behandeling van Deveny?
  Ik heb een dochter met het perisylvian syndroom.
  Totaal geen informatie over te vinden in Nederland. Een van de symptomen is dus kwijlen en een
  slechte spraak. Wie kan mij verder helpen?

  • W.S. Graafland

   28 januari 2014 10:51

   Onze zoon Joost (8) is op 1-jarige leeftijd t.g.v. een koortsstuip ernstig
   meervoudig complex gehandicapt geraakt. Sindsdien heeft hij last van een
   buitensporig kwijlgedrag, zodat ook wij bekend zijn met het fenomeen
   sjaaltjes en slabbers en bijkomende problemen als verkoudheden en
   longontstekingen. Graag zouden wij informatie krijgen over deze nieuwe
   behandeling, omdat wij onze zoon liever niet willen laten opereren aan
   z'n speekselklieren.

   • Carla (44) p.stijnman@planet.nl

    28 januari 2014 10:51

    Wij hebben een zoon van 13 jaar, Peter, die het syndroom van Sturge Weber heeft. Hierdoor is hij rechtzijdig licht verlamd, waardoor zijn mondspieren niet goed werken. Hij heeft dan ook last van bovenmatig kwijlgedrag. Wie zou ons informatie toe kunnen sturen over de behandeling die Deveny ook heeft?

    • W.S. Graafland

     28 januari 2014 10:51

     Onze zoon Joost (8) is op 1-jarige leeftijd t.g.v. een koortsstuip ernstig meervoudig complex gehandicapt geraakt. Sindsdien heeft hij last van een buitensporig kwijlgedrag, zodat ook wij bekend zijn met het fenomeen sjaaltjes en slabbers en bijkomende problemen als verkoudheden en longontstekingen. Graag zouden wij informatie krijgen over deze nieuwe behandeling, omdat wij onze zoon liever niet willen laten opereren aan z'n speekselklieren.

     Met vriendelijke groet,

     Fam. Graafland

     • A. van Berkel

      28 januari 2014 10:51

      Dit is een reaktie op de reaktie van de heer of mevrouw A. Meuwsen. Hun dochter heeft het perisylvian syndroom. Onze dochter heeft ook het perisylvian syndroom. Heel bijzonder vinden wij. We kennen verder niemand met hetzelfde syndroom. Graag zouden wij met de heer of mevrouw Meuwsen in contact komen. Bestaat er een mogelijkheid om via de redactie met deze mensen in contact te komen. Bij voorbaat hartelijk dank. Met vriendelijke groet A. v. Berkel

      • E. van Gaalen

       28 januari 2014 10:51

       Ik begeleid een jongetje van 9 jaar die spastisch is en ook bijzonder veel kwijlt. Uit belangstelling en nieuwsgierigheid zou ik graag wat meer willen weten over de behandelwijze van Deveny en Maaike. E. van Gaalen

       • saartje

        15 augustus 2013 09:59

        Ik wil heel graag voor mensen dansen en snel alleen weet ik niet hoe dat moet?

        Groet Saartje

        • monique chabot

         07 februari 2011 12:34

         Ik ben nu 64 en ik heb gedanst van mijn 6e tot mijn 60ste. Klassiek ballet, jazz, Russische dansen, afrikaanse dansen, en 25 jaar flamenco. Een paar jaar geleden nog een cursus salsa. Niks is zo heerlijk als dansen en je blijft er fit door tot op hoge leeftijd!

         • Helen Rikken

          06 februari 2011 14:05

          Ja ik dans graag. Ik heb jaren salsa gedaan en doe nu aan Zumba en Zwimba, dat is Zumba in het zwembad. Dansen is een vrolijke manier van bewegen en het brengt mij altijd in een prima stemming.
          Helen

          • jOSE

           03 februari 2011 23:20

           Best wel- ik heb wel maatgevoel, maar totaal geen richtinggevoel en ik kan geen moeilijke choreografie dus het loopt meestal op niks uit. Mijn dochters kunnen het goed- ik ga wel naar demo's kijken

           .
           - Advertentie -
           - Advertentie -