Zoeken

Seksualiteit

Seksualiteit is een veelomvattend begrip. Het woord seksualiteit is afgeleid van het Latijnse woord 'sexus' dat 'geslacht' betekent. Het heeft echter niet alleen met je lichaam te maken, maar ook met je gedachten en gevoelens. Het is een belangrijk onderdeel van ons mens-zijn. Op deze special vind je meer informatie over seksualiteit. 

Tip van de maand

Tip van de maandReken af met routines. Als je steeds hetzelfde patroon volgt, komt er sleur in je seksleven. Doe het eens op ander tijdstip of andere plek en experimenteer ook met standjes. Wat ook helpt: eens een nachtje niet bij elkaar slapen. Hierdoor kun je weer meer naar de ander verlangen. 

Seksmythe - alle vrouwen een orgasme?!

Kunnen alle vrouwen een orgasme krijgen of bestaan er ook vrouwen die het niet kunnen? Seksuoloog Aukje Schade geeft het antwoord! Ook vroegen we mensen op straat wat zij hierover denken.

Mijn verhaal

'Geen zin in seks'

Thea (45): "Ik heb geen slecht huwelijk, maar heel goed is het ook niet. Als seks een graadmeter is, dan is het in elk geval vreselijk slecht. Maar dat is al bijna tien jaar zo, en Richard en ik zijn meer vrienden dan minnaars geworden. Misschien als hij me een keer wat meer aandacht zou geven, zou ik misschien ook eens mijn best doen om weer eens zin te hebben in seks."

Lees het verhaal van Thea!

Discussie

Wordt je seksleven een sleur? 

Sommige mensen willen niet toegeven dat hun manier van vrijen niet (meer) bevredigend is voor hun partner of voor zichzelf. Dat kan eraan bijdragen dat je geen zin meer hebt. Hoe zit dat bij jou? Is jouw seksleven een sleur of doe je er wat aan om het spannend te houden? Zo ja, wat dan?

Discussieer mee!

Delen
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld