Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Behandeling van me/cvs

Goedgekeurt icoonInformatie goedgekeurd door ME/CVS-Stichting Nederland
4.2 uit 5 - 25 beoordelingen
Beoordeling icoon21 mensen vonden deze informatie nuttig

Er is nog geen behandeling om ME/CVS te genezen. Wel kunnen de symptomen van ME/CVS behandeld worden. Symptoombehandeling kan bestaan uit het voorschrijven van medicijnen om:

  • De pijn te verminderen
  • De slaap te verbeteren
  • De werking van de darmen positief te beïnvloeden
  • Psychologische begeleiding om de klachten te verminderen en te leren omgaan met ME/CVS.  

Bij ME/CVS is het belangrijk om te kiezen voor een gespecialiseerde behandelaar, het liefst een medisch specialist. Deze heeft veel ervaring met chronische vermoeidheidsklachten. Voor effectieve behandeling is kennis over de ziekte noodzakelijk.

Van alle behandelmethoden lijkt een multidisciplinaire benadering het meest effectief. Hierbij worden klachten door verschillende specialisten bekeken, die gezamenlijk een behandelplan opstellen. Hierbij kunnen bijvoorbeeld een internist, psychosomatische fysiotherapeut, oefentherapeut, ergotherapeut, psycholoog, diëtist en soms een bedrijfsarts of arbeidsdeskundige betrokken zijn.

In ons dossier ‘Chronische vermoeidheid en veel andere klachten? Zo herken je ME/CVS!’ lees je meer over de behandelmogelijkheden bij ME/CVS.

Pagina laatst aangepast op 08-04-2022

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

Deze informatie is gecontroleerd door: ME/CVS-Stichting Nederland

Vond je deze informatie nuttig?

4.2 uit 5 - 25 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

.
- Advertentie -
- Advertentie -