Zoeken

Aspecifieke rugpijn

Wat is aspecifieke rugpijn?

Rugpijn kan langzaam of snel ontstaan, meestal in combinatie met stijfheid na overbelasting van de rugspieren. Dit wordt ook wel "spit" genoemd. De meeste rugpijnen zijn 'aspecifiek' , omdat er vaak geen duidelijke oorzaak aan te wijzen valt.

Oorzaak van aspecifieke rugklachten

Dikwijls is een te grote spanning op verbindingen en spieren in de wervelkolom de oorzaak van de klachten.

Deze tekst is goedgekeurd door H. Vrij-Mazee, arts

Volgende paginaBehandeling

Delen
Wist je dat?

mri rugRugklachten in bijvoorbeeld de onderrug veelvuldig voorkomen? Je hoeft niet langer onnodig te blijven rondlopen met je klachten. Een MRI-scan van de onderrug zorgt ervoor dat de oorzaak van de klachten wordt opgespoord. Binnen enkele dagen kun je al terecht bij Prescan voor een MRI-scan. Prescan kent geen wachtlijsten en een verwijsbrief van je huisarts is niet nodig. Wil je graag van je rugklachten af en weer vrijuit bewegen? Je kunt bij Prescan direct een afspraak maken.

- advertorial -

Vragen over letselschade?

Hans van Ee - LetselschadespecialistHeb je last van rugpijn als gevolg van ongezonde werkhouding en grote werkddruk? En heb je een vraag over wie verantwoordelijk is voor dit letsel? En of je de hieruit voortvloeiende financiële schade kunt verhalen op de verantwoordelijke? Stel dan gratis jouw jurdische vraag aan één van de letselschade-experts van Compensa in de vraag- en antwoordrubriek Letselschade. 

Pijn in ledematen Wist je dat?

Zenuwpijn of neuropathische pijn het gevolg is van een beschadiging van zenuwen of een slecht functionerend zenuwstelsel? Dit kan verschillende oorzaken hebben. Het kan komen door een ziekte die de zenuwen of het zenuwstelsel aantast, door verwonding of een operatie, maar ook door bepaalde stoffen. Zo kunnen sommige vormen van chemotherapie zenuwen beschadigen. Op Gezondheidsplein hebben we een special met alles over pijn, of klik hier voor meer informatie over neuropathische pijn.

- advertorial -

Nieuwsbrief Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Meld je aan voor de Gezondheidsplein nieuwsbrief en blijf moeiteloos op de hoogte van Gezondheidsplein en nieuwtjes rondom onderstaande aandoening!

Video van de week

Wat is basaalcelcarcinoom en hoe herken je het? (video 2 van 5)

Bekijk de video