Zoeken

Drink jij groene thee, omdat het gezond is?

Voor de Tweede Wereldoorlog was thee de populairste drank in Nederland. Per hoofd van de bevolking consumeerden we jaarlijks 1500 gram. Sinds die tijd is de consumptie afgenomen. Men is in plaats van thee meer koffie en andere dranken gaan gebruiken. Maar langzamerhand is het thee-enthousiasme weer aan het terugkomen. De theeconsumptie per hoofd van de bevolking bedraagt gemiddeld 90 liter per jaar. 

Naast de gewone thee en de bekende theesoorten met vruchtensmaak bestaat er ook een thee die vooral in China en Japan wordt gedronken: groene thee. Groene thee is erg gezond. Het bevat vitamines en mineralen zoals calcium, magnesium, fluoride en ijzer. De thee heeft een kalmerende werking op de zenuwen en zou helpen bij afvallen.

Drink jij wel eens groene thee? Merk je dat je er 'gezonder' van wordt? Hoeveel thee drink je per dag? 

Reageren

Volgende paginaTest jezelf

Vorige paginaPatiƫntverhalen

Delen
Dossier allergieen

Een allergische reactie kan plaatsvinden in de huid, luchtwegen of in je maagdarmstelsel. Onder andere huismijt, huidschilfers van huisdieren en aardbeien kunnen daarvan de oorzaak zijn. Erfelijke aanleg speelt een belangrijke rol bij het ontstaan van allergieën. Theoretisch gezien kun je een allergie dus niet voorkomen.

Lees meer over allergie in het Dossier Allergieën. 

Wist je dat?

Je in onze vraag- en antwoordrubriek 'Vitamines en mineralen' terecht kunt met vragen over gezonde voeding in het algemeen en vitamines en mineralen in het bijzonder. Voedingsdeskundige Suzan Tuinier zal je vraag op persoonlijke en deskundige wijze beantwoorden. Neem snel eens een kijkje!

Klik hier om naar de vraag- en antwoordrubriek 'Vitamines en mineralen' te gaan. 

Reacties

 • Sil

  Dinie

  Ook ik word van sommige merken groene thee heel erg misselijk als ik geen volle maag heb. Ik ga dan naar de wc omdat ik denk dat ik moet overgeven. Waar zou dat door komen?

  Reageer
 • Sil

  Joke

  Hallo, ik heb vandaag groene thee gedronken. Kun je daardoor groene ontlasting krijgen?

  Reageer
 • Sil

  Lastig geval

  Ik drink meestal twee kannen jasmijnthee of andere groene thee. Ik doe dat al jaren en kan niet zeggen dat ik ervan afval, maar dat vergt natuurlijk ook meer dan alleen groene thee drinken.

  Reageer
 • Sil

  Ireen

  Ik word altijd misselijk van groene thee. Tot overgeven aan toe. Dus drink ik het nooit meer.

  Reageer
 • Sil

  Woep

  Quote: josien
  ------------------------

  is groene thee bloedverdunnend?

  ------------------------
  Nee er zit vitamine K in, groene thee bevordert dus juist de stolling,. Je mag het dus niet hebben als je aan bepaalde bloedverdunners bent. Als je alleen aan de Ascal bent ligt dat mogelijk anders, want die werkt niet op de vit K.

  Reageer
 • Sil

  ti070872

  Als ik groene thee drink op nuchtere maag of niet gevulde maag, word ik heel erg beroerd. Zou bewusteloos vallen als ik niet gaat zitten om bij te komen. Wat betekent dit?

  Reageer
 • Sil

  p

  Groene thee goed voor maag, gal en lever.

  Reageer
 • Sil

  Kurt

  Ik ben sinds jaren een grote fan van thee en groene thee in het bijzonder. Het onderzoek naar de voordelen van groene thee op de gezondheid is slechts de laatste jaren in een stroomversnelling aan het komen. Er zijn dus nog geen onderzoeksresultaten over een langere periode, maar de meeste studies zijn zeer zeer positief over de nuttige bestanddelen van groene thee voor een gezonder en slanker leven. Groene thee is natuurlijk geen wondermiddel dat alleen alle fysische problemen gaat oplossen, maar het draagt naast sporten en gezond eten zeker bij tot een gezonder en langer leven.

  Reageer
 • Sil

  Robedoes

  Groene thee heeft inderdaad een gunstig kalmerend effect op de zenuwen.
  Na een kopje groene thee is de werking ervan al merkbaar.
  Zeker aan te bevelen, vooral in periodes van stress. Het kalmeert de zenuwen en je kan je beter concentreren en lekker slapen.

  Reageer
 • Sil

  strange

  Ik drink daglijks groene thee. Het geeft me energie, dus een fijn begin van de dag.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

49 - 9 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Wat is jeugdreuma?

Bekijk de video