Zoeken

Drink jij groene thee, omdat het gezond is?

Voor de Tweede Wereldoorlog was thee de populairste drank in Nederland. Per hoofd van de bevolking consumeerden we jaarlijks 1500 gram. Sinds die tijd is de consumptie afgenomen. Men is in plaats van thee meer koffie en andere dranken gaan gebruiken. Maar langzamerhand is het thee-enthousiasme weer aan het terugkomen. De theeconsumptie per hoofd van de bevolking bedraagt gemiddeld 90 liter per jaar. 

Naast de gewone thee en de bekende theesoorten met vruchtensmaak bestaat er ook een thee die vooral in China en Japan wordt gedronken: groene thee. Groene thee is erg gezond. Het bevat vitamines en mineralen zoals calcium, magnesium, fluoride en ijzer. De thee heeft een kalmerende werking op de zenuwen en zou helpen bij afvallen.

Drink jij wel eens groene thee? Merk je dat je er 'gezonder' van wordt? Hoeveel thee drink je per dag? 

Reageren
Delen

Reacties

 • Sil

  Muis

  Ik drink sinds enkele dagen één à twee tasjes groene thee, wat mij opvalt is ondanks dat ik heel hard werk, dat ik niet kan slapen. Ik ben heel wakker, slaap heel moeilijk in. Heeft het er iets mee te maken? En ik drink het zeker vier uur op voordat ik ga slapen.

  Reageer
 • Sil

  Vonnie

  Ik word altijd misselijk van groene thee, maakt niet uit wanneer ik het drink of van welk merk, ik krijg de neiging tot overgeven, waar heeft dat mee te maken?

  Reageer
 • Sil

  Dinie

  Ook ik word van sommige merken groene thee heel erg misselijk als ik geen volle maag heb. Ik ga dan naar de wc omdat ik denk dat ik moet overgeven. Waar zou dat door komen?

  Reageer
 • Sil

  Joke

  Hallo, ik heb vandaag groene thee gedronken. Kun je daardoor groene ontlasting krijgen?

  Reageer
 • Sil

  Lastig geval

  Ik drink meestal twee kannen jasmijnthee of andere groene thee. Ik doe dat al jaren en kan niet zeggen dat ik ervan afval, maar dat vergt natuurlijk ook meer dan alleen groene thee drinken.

  Reageer
 • Sil

  Ireen

  Ik word altijd misselijk van groene thee. Tot overgeven aan toe. Dus drink ik het nooit meer.

  Reageer
 • Sil

  Woep

  Quote: josien
  ------------------------

  is groene thee bloedverdunnend?

  ------------------------
  Nee er zit vitamine K in, groene thee bevordert dus juist de stolling,. Je mag het dus niet hebben als je aan bepaalde bloedverdunners bent. Als je alleen aan de Ascal bent ligt dat mogelijk anders, want die werkt niet op de vit K.

  Reageer
 • Sil

  ti070872

  Als ik groene thee drink op nuchtere maag of niet gevulde maag, word ik heel erg beroerd. Zou bewusteloos vallen als ik niet gaat zitten om bij te komen. Wat betekent dit?

  Reageer
 • Sil

  p

  Groene thee goed voor maag, gal en lever.

  Reageer
 • Sil

  Kurt

  Ik ben sinds jaren een grote fan van thee en groene thee in het bijzonder. Het onderzoek naar de voordelen van groene thee op de gezondheid is slechts de laatste jaren in een stroomversnelling aan het komen. Er zijn dus nog geen onderzoeksresultaten over een langere periode, maar de meeste studies zijn zeer zeer positief over de nuttige bestanddelen van groene thee voor een gezonder en slanker leven. Groene thee is natuurlijk geen wondermiddel dat alleen alle fysische problemen gaat oplossen, maar het draagt naast sporten en gezond eten zeker bij tot een gezonder en langer leven.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

53 + 7 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Leven met psoriasis

Bekijk de video