Zoeken

"Eigenlijk ben ik te jong voor een nieuwe heup"

Verhaal door Kitty (47)

Kitty (47 jaar) krijgt binnenkort een nieuwe heup. Ze heeft hier gemengde gevoelens over. Ze is blij dat ze binnenkort van haar pijn af zal zijn, maar ze vindt eigenlijk dat ze nog te jong is voor zo'n operatie.

"Ik heb al bijna mijn hele leven problemen met mijn heupen. Pijn bij mijn heupen begon al op mijn zestiende jaar en ik ben nu 47. Omdat ik al zo lang last heb van mijn heup krijg ik binnenkort krijg een nieuwe heup. Ik hoop dat ik dan eindelijk een beter leven krijg."

"Ik ben blij dat ik binnenkort met mijn nieuwe heup weer meer kan bewegen en minder pijn zal hebben. Maar ik heb dan nog wel mijn linker heup die ook niet zo goed meer is. Moet ik deze heup dan ook gelijk laten vervangen?"

"Omdat ik al bijna mijn hele leven mank loop, heb ik veel last van mijn rug gekregen. Hier ben ik weleens aan geopereerd. De operatie met de heupprothese wordt de vierde operatie die ik moet ondergaan. Mijn arts zei dat een nieuwe heup maar tien jaar mee gaat. Hier ben ik erg bang voor. Hoe vaak kan zo'n heup dan vervangen worden? Ik ben dus eigenlijk te jong om een nieuwe heup te krijgen, maar ik kan de pijn ook niet langer verdragen."

Reageren

Heb je zelf een verhaal, vertel het ons!

Verhaal insturen
Delen

 

Online Spreekuur Artrose en Artritis

Deskundige OLS Artrose en ArtritisIn het Online Spreekuur 'Artrose en Artritis' kun je terecht met al je vragen over gewrichtsklachten. Orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong beantwoordt al je vragen over artrose en artritis. Heb jij last van gewrichtsklachten? Hoe ze ontstaan of wat je ertegen kunt doen? Stel je vraag dan in dit spreekuur.

Ga naar het Online Spreekuur Artrose en Artritis >>

Reacties

 • Sil

  honborg

  Hallo ik ben een vrouw van 28 jaar en ik krijg ook nieuwe heupen. Ik weet dat u te jong bent voor nieuwe heupen, maar ik ben zelf ook niet oud. Ik heb al achttien heupoperaties gehad dus u mag nog van geleuk spreken dat u met u eigen heupen nog zo lang heb mogen doen. Ik ken het probleem en ik ben net 28 jaar en dat is een hard gelag hoor. Ik weet echt wat er door u heen gaat maar een heup gaat tegen woordig al zo n vijftien jaar mee hoor!

  Reageer
 • Sil

  Carmen

  Ik was ook te jong voor een nieuwe heup, maar ben gelukkig terecht gekomen in de st Maartenskliniek te Nijmegen. In 1993 heb ik daar mijn eerste reconstructieoperatie gehad en daarna volgden er nog eens 3. Al met al hebben de artsen het 11 jaar kunnen rekken, maar afgelopen 15 april was het dan zover en heb ik mijn langverwachtte nieuwe heup. Tot nu toe valt het mij erg mee!!! De pijn is zo goed als weg, dus ga ik er helemaal voor.....en over 10 jaar zie ik wel weer hoor!!!! Ik heb dit euvel al vanaf mijn 4e jaar, dus nu ga ik genieten.... ik ben trouwens 39 jaar en ben geholpen door dr. Kooyman, een echte TOP arts..

  Reageer
 • Sil

  Priscilla

  Ik reageer namens mijn vader, hij is nu 48 jaar en krijgt volgende week een nieuwe heup. Omdat hij ook nog jong is wordt er bij hem een ongesementeerde heup (mayo heup) geplaatst. Dat houdt in dat hij niet vastgezet wordt met lijm, maar zelf vast moet groeien in het bot. Dit heeft als voordeel dat hij na deze heup nog vaker een nieuwe kan krijgen. Dit is natuurlijk ideaal voor jonge mensen! Ik wens iedereen veel sterkte!

  Reageer
 • Sil

  Melanie

  Hoi, ik ben melanie en ik las het verhaal dat een vrouw van 41 jr te jong was voor een nieuwe heup. Ik ben zelf pas 22 jr en heb nu al een nieuwe heup aan 1 kant. Ik heb vanaf mijn 11de een groeistoornis en vorig jaar maart kon ik echt niet meer verder, ik verging van de pijn en ging ook waggelen en krom lopen. Het was zo erg dat ik kruipend over de grond heen ging. Ik ben in het Erasmus MC te Rotterdam geopereerd. Ik mocht 6 weken niet op mijn been staan om dat mijn heup zo versleten was dat mijn kunstheup te veel ruimte had. Ze hebben er een stukje bot met 2 schroeven bij geplaatst en na 6 weken heb ik te horen gekregen dat ik weer mocht gaan lopen. Nu gaat het lopen goed, tenminste ik loop nog moeilijk maar ik heb geen pijn meer sinds 11 jaar en van heel veel medicijnen (6 valium op een dag en nog een paar andere dingen) heb ik alleen nog trombosetabletjes en daar mag ik over een maand mee stoppen voor het eerst in 11 jaar! Ik kan ik zeggen dat mijn leven weer zin heeft en ik ga veel lol beleven en eindelijk werken want dat doe ik al 2 jaar niet meer. Dank zij mijn nieuwe heup en de artsen leef ik weer!Groetjes melanie

  Reageer
 • Sil

  Margriet Hauser

  Ik ben Margriet, ben 43 jaar en heb vorig jaar een nieuwe linkerheup gekregen. Binnenkort krijg ik ook een nieuwe rechterheup. Jaren heb ik hier last van gehad, maar kan vertellen, wat de nieuwe linkerheup betreft: had ik het maar eerder gedaan. Ik kan nu alles doen zonder pijn.

  Reageer
 • Sil

  a.haage

  hallo, Jij bent nog jonger dan ik, en het verhaal is bijna het zelfde. Ik heb nu twee nieuwe heupen de eerste operatie in sept. 2007 en dec 2007 mijn linker heup. er gaat een wereld zonder pijn voor je open alleen moeten je spieren de tijd krijgen om te wennen en omdat jij waarschijnlijk ook krom liep duurt dat even. Maar uiteindelijk komt het goed. Mij dokter heeft verteld dat na de gebruikelijke controle's de eerste weer na tien jaar is. en dat de prothese die ik heb wel weer operabel is. Ik ben in Almere geholpen door dr. van Dalen een fantastische vrouw die goed begrijpt dat we nog niet rijp zijn voor de bekende bloemen achter het raam. Ik hoop dat je iets aan deze informatie hebt en ik wens je veel energie en geluk toe. Mijn leeftijd nog even 54 jaar.

  Reageer
 • Sil

  De Wilde

  ik ben een vrouw van 33 en heb in november 2007 een nieuwe heup gekregen. Ook voor mij ging een nieuwe wereld open. Een wereld zonder pijn. Ik kan terug fietsen en wandelen met men kindjes. Voor de operatie was ik enorm bang, maar het herstel verliep zeer vlot. Ga ervoor zou ik zeggen, je zal je snel veel beter voelen. Succes

  Reageer
 • Sil

  Trudie Meijer

  Ha Kitty, Ik weet niet of je nieuwe heup er al in zit? Zelf heb ik vorige week mijn 2e heup gekregen. Een resurfacing dus zgn fietsbel. De eerste is 2 jaar geleden met succes geplaatst en ik hoop dat het deze keer ook goed gaat. Ik ben nu 59 maar 45 is wel heel erg jong. Ik wens je succes, groet Trudie

  Reageer
 • Sil

  Mathias Vaanholt/ter Weele

  Hallo mijn naam is Mathias en ben 58 jaar oud. Door mijn ziekte Astma, en daar door gebruik van veel prednison, heb ik nu 2 kunstheupen, letwel mijn eerste kunstheup kreeg ik in juni tijdens het ek voedbal 1988. mijn heup zit er nu 20 jaar in, en is nog een van de oude type.als je meer wilt weten schrij of bel mij. mijn nummer is 0534784640 dit telefoonnummer gaat 8 mei in werking

  Reageer
 • Sil

  anouk

  Hallo,

  Ik ben zelf 18 jaar en heb gisteren te horen gekregen dat ik een nieuwe heup moet. Ik wordt in Duitsland behandeld omdat de wachtlijst in nederland zo lang zijn. Ik heb een probleem en zou graag willen weten wat jullie ervan vinden.
  Ik zou binnen twee weken geopereerd kunnen worden en een nieuwe heup kunnen krijgen. Ik begin in september aan een nieuwe opleiding en wil graag zonder pijn iets kunnen doen. Ik kan nu een kwartier staan of lopen en dan krijg ik last, dus uitgaan, sporten zit er allemaal niet in voor mij. Een kennis van mij (radioloog) zegt dat ik gek ben als ik het doe omdat ik nog zo jong ben en als ze bot weg schrapen (impingement) het de pijn ook KAN verhelpen. Nu weet ik niet of de pijn na het wegschrapen weg is en dan moet het dus in Nederland gebeuren en moet ik nog een jaar wachten. Ik denk zelf ook dat als ik een nieuwe heup heb het over twintig jaar weer vooruit is gegaan met de technologie dus misschien nog een betere heup krijg. Ik heb dus een probleem neem ik een nieuwe heup omdat ik af wil van die pijn of laat ik het wegschrapen met de kans dat het dan nog niet over is en daarna alsnog een nieuwe heup moet. Ik heb ook een schroef in me heup die zou ook meteen verdwenen zijn als ik een nieuwe heup heb.

  Ik zou ook graag willen weten van mensen die een nieuwe heup hebben wat hun beperkingen zijn ?

  Ik hoop graag van jullie te horen, als je mijn verhaal niet helemaal snapt reageer dan.

  Ik wil niet wachten met een nieuwe heup totdat ik verga van de pijn en helemaal niks meer kan, want dat is wat de artsen doen ze stellen het uit totdat je half invalide bent.

  Groetjes Anouk (18 jaar)

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

48 - 8 =

Video van de week

EHBO-instructie: hoe leg je iemand in de stabiele zijligging?

Bekijk de video