Zoeken

"Eigenlijk ben ik te jong voor een nieuwe heup"

Verhaal door Kitty (47)

Kitty (47 jaar) krijgt binnenkort een nieuwe heup. Ze heeft hier gemengde gevoelens over. Ze is blij dat ze binnenkort van haar pijn af zal zijn, maar ze vindt eigenlijk dat ze nog te jong is voor zo'n operatie.

"Ik heb al bijna mijn hele leven problemen met mijn heupen. Pijn bij mijn heupen begon al op mijn zestiende jaar en ik ben nu 47. Omdat ik al zo lang last heb van mijn heup krijg ik binnenkort krijg een nieuwe heup. Ik hoop dat ik dan eindelijk een beter leven krijg."

Minder pijn

"Ik ben blij dat ik binnenkort met mijn nieuwe heup weer meer kan bewegen en minder pijn zal hebben. Maar ik heb dan nog wel mijn linkerheup die ook niet zo goed meer is. Moet ik deze heup dan ook gelijk laten vervangen?"

"Omdat ik al bijna mijn hele leven mank loop, heb ik veel last van mijn rug gekregen. Hier ben ik weleens aan geopereerd. De operatie met de heupprothese wordt de vierde operatie die ik moet ondergaan. Mijn arts zei dat een nieuwe heup maar tien jaar mee gaat. Hier ben ik erg bang voor. Hoe vaak kan zo'n heup dan vervangen worden? Ik ben dus eigenlijk te jong om een nieuwe heup te krijgen, maar ik kan de pijn ook niet langer verdragen."

Reageren

Heb je zelf een verhaal, vertel het ons!

Verhaal insturen
Delen

 

Vraag- en antwoordrubriek 'Artrose en Artritis'

Deskundige OLS Artrose en ArtritisIn de vraag- en antwoordrubriek 'Artrose en Artritis' kun je terecht met al je vragen over gewrichtsklachten. Orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong beantwoordt al je vragen over artrose en artritis. Heb jij last van gewrichtsklachten? Hoe ze ontstaan of wat je ertegen kunt doen? Stel dan gratis je vraag!

Wist je dat?

PrescanJe bij Prescan zonder verwijzing van je huisarts of specialist een MRI-scan kan laten maken? Met een MRI-scan is het mogelijk om de oorzaak van je klachten te achterhalen en een oplossing te vinden. Of als je uit voorzorg wilt weten hoe het met je gezondheid is, kan een MRI-scan zinvol zijn. Hoe sneller een aandoening of veroorzaker van klachten wordt gevonden, hoe groter de kans is op genezing. Wil je meer informatie hierover, kijk dan op de website van Prescan.

- advertorial -

Blijf bewegen met Synofit, dé kuur voor soepele gewrichten!*

SynofitSynofit is een kuur voor soepele gewrichten* op basis van Curcumine en Zwarte bes-bladextract. Curcumine is een antioxidant met een beschermende invloed op gezonde weefsels en cellen. De actieve stoffen in Ribes nigrum hebben een verzorgende invloed op spieren en gewrichten. Verder bevat Synofit Vitamine C, Vitamine D en 100% pure Groenlipmossel.

*Synofit bevat Curcumine en Zwarte bes-bladextract

Kijk hier voor meer informatie over Synofit of bestel Synofit direct >>

- advertorial -

Reacties

 • Sil

  Elfje

  Hallo,

  Ik ben 46 en heb sinds april een nieuwe linkerheup. Dit vanwege een heupdysplasie die pas 4 weken voor de operatie is ontdekt. Vanwege de enorme pijn ging ik direkt onder het mes. Mijn rechterheup moet ook nog en mijn knieën blijken ook niet al te best. Evenals mijn rechterenkel. Volgens mijn orthopeed gaan de hedendaagse protheses wel 30 jaar mee en kan ik indien nodig gewoon weer een nieuwe. Ik zou het zeker aanraden ik ben enorm opgeknapt.
  Succes!

  Reageer
 • Sil

  Mir

  Hoe lang is dit nu geleden, en hoe is het verlopen? Ik ben nl 37 en heb een nieuwe heup nodig.

  Reageer
 • Sil

  klaas

  Ik heb een versleten heup en pijn in mijn knie, allebei aan de linkerkant.
  Ik heb een CT-scan gedaan en daaruit bleek dat mijn heup scheef stond. Nu krijg ik een injectie tegen de pijn. Ik moet wachten om te kijken wat het effect is. Ik vind dat ik een nieuwe knie en heup nodig heb, waarom doen die gasten zo stom.

  Reageer
 • Sil

  Kaydir

  Wie kan mij helpen? Ik heb last van mijn beide heupgewrichten en dagelijks pijn bij het lopen en bewegen (vooral mijn rechterheup). Eigenlijk ben ik gezien mijn leeftijd te jong voor een heupoperatie.

  Om die reden ben op zoek naar een ziekenhuis in de omgeving van Rotterdam dat de behandeling van kraakbeen transplantatie voor heupgewrichten uitvoert.

  Wie kan mij helpen met soortgelijke ervaringen?

  Heel erg bedankt voor de medewerking.

  Reageer
 • Sil

  Ikke

  Ik heb op 55-jarige leeftijd twee nieuwe heupen gekregen. Het was kiezen of een stoel of gewoon lopen. Keus was dus gemakkelijk. Half jaartje onder de pannen met de twee goede operaties en daarna trainen. Kijk uit voor infecties tijdens de operatie.

  Reageer
 • Sil

  Annelies

  Mijn moeder heeft al 28 jaar haar nieuwe heup. Was ook net 50. Nooit last gehad! Is nog steeds intact. Artsen wel verbaast. Ze is dit jaar voor haar rechter kunstheup geopereerd. Tip! Wel benen laten opmeten tussendoor! ook i.v.m. ouderdomskrimp.

  Reageer
 • Sil

  Jacqueline

  Ik ben een vrouw van 36 jaar en heb 7 jaar geleden mijn beide knieschijven gebroken door een brommerongeval. Sindsdien heb ik constant pijn en beide knieën. Nu heb ik kort geleden een kijkoperatie gehad en krijg ik een kraakbeentransplantatie. Wie heeft wel eens zoiets gehad en wat zijn de gevolgen hiervan? Ik kom niet in aanmerking voor een nieuwe knieschijf, zeggen ze, omdat ik te jong ben. Maar ja, als ik dan elke keer een operatie moet krijgen om de pijn een beetje dragelijker te maken, wat dan? Wie heeft dit ook meegemaakt?

  Reageer
 • Sil

  honborg

  Hallo ik ben een vrouw van 28 jaar en ik krijg ook nieuwe heupen. Ik weet dat u te jong bent voor nieuwe heupen, maar ik ben zelf ook niet oud. Ik heb al achttien heupoperaties gehad dus u mag nog van geleuk spreken dat u met u eigen heupen nog zo lang heb mogen doen. Ik ken het probleem en ik ben net 28 jaar en dat is een hard gelag hoor. Ik weet echt wat er door u heen gaat maar een heup gaat tegen woordig al zo n vijftien jaar mee hoor!

  Reageer
 • Sil

  Carmen

  Ik was ook te jong voor een nieuwe heup, maar ben gelukkig terecht gekomen in de st Maartenskliniek te Nijmegen. In 1993 heb ik daar mijn eerste reconstructieoperatie gehad en daarna volgden er nog eens 3. Al met al hebben de artsen het 11 jaar kunnen rekken, maar afgelopen 15 april was het dan zover en heb ik mijn langverwachtte nieuwe heup. Tot nu toe valt het mij erg mee!!! De pijn is zo goed als weg, dus ga ik er helemaal voor.....en over 10 jaar zie ik wel weer hoor!!!! Ik heb dit euvel al vanaf mijn 4e jaar, dus nu ga ik genieten.... ik ben trouwens 39 jaar en ben geholpen door dr. Kooyman, een echte TOP arts..

  Reageer
 • Sil

  Priscilla

  Ik reageer namens mijn vader, hij is nu 48 jaar en krijgt volgende week een nieuwe heup. Omdat hij ook nog jong is wordt er bij hem een ongesementeerde heup (mayo heup) geplaatst. Dat houdt in dat hij niet vastgezet wordt met lijm, maar zelf vast moet groeien in het bot. Dit heeft als voordeel dat hij na deze heup nog vaker een nieuwe kan krijgen. Dit is natuurlijk ideaal voor jonge mensen! Ik wens iedereen veel sterkte!

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

33 - 3 =

Video van de week

Borstkanker & cultuur

Bekijk de video