Zoeken

"Eigenlijk ben ik te jong voor een nieuwe heup"

Verhaal door Kitty (47)

Kitty (47 jaar) krijgt binnenkort een nieuwe heup. Ze heeft hier gemengde gevoelens over. Ze is blij dat ze binnenkort van haar pijn af zal zijn, maar ze vindt eigenlijk dat ze nog te jong is voor zo'n operatie.

"Ik heb al bijna mijn hele leven problemen met mijn heupen. Pijn bij mijn heupen begon al op mijn zestiende jaar en ik ben nu 47. Omdat ik al zo lang last heb van mijn heup krijg ik binnenkort krijg een nieuwe heup. Ik hoop dat ik dan eindelijk een beter leven krijg."

Minder pijn

"Ik ben blij dat ik binnenkort met mijn nieuwe heup weer meer kan bewegen en minder pijn zal hebben. Maar ik heb dan nog wel mijn linkerheup die ook niet zo goed meer is. Moet ik deze heup dan ook gelijk laten vervangen?"

"Omdat ik al bijna mijn hele leven mank loop, heb ik veel last van mijn rug gekregen. Hier ben ik weleens aan geopereerd. De operatie met de heupprothese wordt de vierde operatie die ik moet ondergaan. Mijn arts zei dat een nieuwe heup maar tien jaar mee gaat. Hier ben ik erg bang voor. Hoe vaak kan zo'n heup dan vervangen worden? Ik ben dus eigenlijk te jong om een nieuwe heup te krijgen, maar ik kan de pijn ook niet langer verdragen."

Reageren

Heb je zelf een verhaal, vertel het ons!

Verhaal insturen
Delen

 

Vraag- en antwoordrubriek 'Artrose en Artritis'

Deskundige OLS Artrose en ArtritisIn de vraag- en antwoordrubriek 'Artrose en Artritis' kun je terecht met al je vragen over gewrichtsklachten. Orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong beantwoordt al je vragen over artrose en artritis. Heb jij last van gewrichtsklachten? Hoe ze ontstaan of wat je ertegen kunt doen? Stel dan gratis je vraag!

Wist je dat?

PrescanJe bij Prescan zonder verwijzing van je huisarts of specialist een MRI-scan kan laten maken? Met een MRI-scan is het mogelijk om de oorzaak van je klachten te achterhalen en een oplossing te vinden. Of als je uit voorzorg wilt weten hoe het met je gezondheid is, kan een MRI-scan zinvol zijn. Hoe sneller een aandoening of veroorzaker van klachten wordt gevonden, hoe groter de kans is op genezing. Wil je meer informatie hierover, kijk dan op de website van Prescan.

- advertorial -

Blijf bewegen met Synofit, dé kuur voor soepele gewrichten!*

SynofitSynofit is een kuur voor soepele gewrichten* op basis van Curcumine en Zwarte bes-bladextract. Curcumine is een antioxidant met een beschermende invloed op gezonde weefsels en cellen. De actieve stoffen in Ribes nigrum hebben een verzorgende invloed op spieren en gewrichten. Verder bevat Synofit Vitamine C, Vitamine D en 100% pure Groenlipmossel.

*Synofit bevat Curcumine en Zwarte bes-bladextract

Kijk hier voor meer informatie over Synofit of bestel Synofit direct >>

- advertorial -

Reacties

 • Sil

  Cassie84

  Ik ben er een jaar geleden achtergekomen dat ik ook een heupprothese nodig heb. Ik bleef sukkelen met pijn in m'n lies/heupstreek en werd steeds stijver (nooit echt soepel geweest). Ik was meerdere malen bij fysiotherapeuten geweest maar zij gooiden het op te korte spieren. Uiteindelijk heeft een chiropractor me toch doorverwezen om een foto te laten maken. Hier kwam dus uit dat ik in het laatste stadium zit van de artrose en dat alleen een prothese nog maar nut heeft. Ik wist niet wat ik hoorde.

  Ik ben nu 30 jaar oud en maak me nu vooral erg druk over de levensduur van een nieuwe heup. Hoe ik eraan kom weet ik tot op de dag vandaag niet. Ik heb nooit iets aan m'n gewrichten gehad. Ook ik ben bang dat ik op latere leeftijd invalide zal worden en kan dit gevoel nog steeds niet thuisbrengen. De pijn valt mee van dag tot dag, vandaar dat ik het nog probeer uit te stellen. Echter begint m'n knie ook pijnlijk te worden. Indien er iemand tips heeft of nuttige informatie is dat zeer welkom.

  Reageer
 • Sil

  Thea

  Beste mevrouw, ik moet u vertellen dat ik ook pas 57 jaar oud ben, ik ook 10 jaar lang last gehad heb van pijn in de heup en mijn rug, en de laatste 2 jaren had ik het voor gezien, ik kon de pijn niet meer verdragen. Toen heb ik eindelijk een beslissing genomen om deze operatie te ondergaan. Ik moet heel eerlijk zeggen, dat ik ook bang was, maar na mijn gesprek met de arts te hebben gehad was ik een beetje gerustgesteld. Ik had mij heel goed voorbereid op de operatie, geen zenuwen, geen stress, ik was er gewoon klaar voor. En ik mag je vertellen ik heb het resultaat van gezien, om het in woorden te zeggen: ik ben pijnloos, ik ben pas 6 weken geopereerd, maar heb er succes mee. Dus ik zou maar zeggen ga ervoor meid, je zal je een heel ander mens voelen.
  Groetjes Thea

  Reageer
 • Sil

  X

  Ik ben 14 (bijna 15), en ik heb ook heel erg veel zeer bij mijn heup met het opstaan en trappen op en af lopen of bij het opstaan uit bed waardoor ik een rare beweging ga maken, en ik durf er niet echt mee naar de dokter te gaan. Wat kan ik het beste doen eigenlijk?

  Reageer
 • Sil

  Jolanda

  Vraagje, ik ben 56 jaar nog behoorlijk actief en nu is mijn linkerheup versleten. Heb echt veel pijn in mijn linkerbeen. Zouden jullie voor een nieuwe heup gaan en zo ja na hoelang kan je weer alles doen?

  Reageer
 • Sil

  Tisdre

  Mijn dochter van 16 krijgt binnenkort een nieuwe heup. Heb nog niemand gevonden die op zo'n jonge leeftijd een kunstheup heeft gekregen. We zijn hoopvol gestemd en wensen haar een pijnvrij leven toe. Daar is ze zelf en wij ook wel aan toe!

  Reageer
  • Sil

   Joop

   Ik heb ze op 20 jarige leeftijd beiderzijds gehad. Nu zijn ze versleten na 25 jaar ( cupjes ) en worden vervangen.

   Reageer
 • Sil

  Lieve

  Dag Kitty, ik heb met je te doen want inderdaad het is te jong. Maar "nieuwe onderdelen" zijn te verkiezen boven pijn en ongemak. Ik heb er 10 jaar over gedaan om tot een operatie te beslissen en 2 opinies gevraagd. Op aandringen van mijn kinderen die het niet konden aanzien dat ik zoveel pijn had en als een eend stapte heb ik beide heupen laten vervangen. Het noemt bilaterale resurfacing. Dus een beetje sparende techniek ipv totale. De beide prothesen zijn op 1 dag gezet. Geen sinecure en als je wakker wordt heb je geen benen om op te staan, dus terug leren lopen. Ik heb er 5 maanden over gedaan en maar goed dat die twee heupen tegelijk zijn geplaatst want ik was anders niet meer terug gegaan. Ik heb een stafylokokken infectie doorgemaakt wat de revalidatie heeft vertraagd. Het was traumatisch zodat de chirurg zelfs opteerde om een nieuwe prothese te plaatsen maar dan met tussentijd van 6 maanden, zodat ik die tijd in bed of stoel moest doorbrengen. Ik heb geweigerd en doorgebeten en mezelf "genezen" met colloidaal zilver ipv antibiotica pillen (16 per dag).

  Ik was toen juist 50 geworden, een mooi kado ... Nu, 45 jaar later, heb ik opnieuw last en nog wel aan de vroegere minst lastige kant (links). Mijn zoon werkt intussen op orthopedie en heeft zo snel als mogelijk een afspraak geregeld omdat hij alles wilde uitsluiten. Ik ben ontzettend bang, echt ik geraakt er al moeilijk over dat het zo vroeg moest en dan nu al dit.
  Ik wil je niet bang maken, zeker niet, jij voelt je eigen pijn en noodzaak. Ik wil je alleen maar zeggen neem het niet te licht op. Ik wens je het best mogelijke en als het echt moet, dan absoluut geheel herstel en een lang prothese leven verder!
  een hart onder de riem voor jou, Kitty
  lieve groet

  Reageer
 • Sil

  Kik

  Niet bang zijn, gewoon doen! Ik kreeg mijn 1e (links) nieuwe heup toen ik 43 was en hij werkt nog perfect, ben nu 62. Mijn 2e (rechts) nieuwe heup 1 1/2 jaar geleden is ook helemaal geweldig, in beide gevallen kwam ik van 'de hel in de hemel'. Ik kan weer alles, sjouwen en sporten, ik leef weer zonder beperkingen. Daarom kan ik het iedereen aanraden. Je leeft nu! Succes.

  Reageer
 • Sil

  Verdel

  Vraagje voor Elfje, waar heb jij je laten opereren? Tegen mij is gezegd dat ik te jong ben (56 jaar) om te opereren. Heb zware artrose aan mijn heup, en erg veel pijn.Het ziekenhuis wil mij liever niet helpen want dan moeten ze te veel hersteloperaties later doen, volgens hun gaat de kunstheup maar tussen 10/15 jaar mee. Hoop dat je mij kunt helpen.

  Reageer
  • Sil

   Erwin

   Ik ben 44 en afgelopen mei in het SFG (Rotterdam) geopereerd en heb een totale heupprothese gekregen. De prognose, bij normaal gebruik, is 30 jaar.

   Ik ben herboren en kan de wereld weer aan.

   Reageer
 • Sil

  Kiek

  Ik zit met hetzelfde probleem, alleen ben ik 37 jaar en 10 x geopereerd aan mijn heup. Laatste operatie was 17 jaar geleden en ook ik loop mank. Nu zo veel last van m'n rug en heup dat ik niet normaal kan functioneren. Is bij jou inmiddels de nieuwe heup geplaatst en zo ja, bevalt dat?

  Reageer
  • Sil

   Kiek

   Ik word deze week geopereerd, krijg rechts een nieuwe heup. Zie er best een beetje tegenop, maar meer omdat ze allerlei pijnblokken willen geven voor de operatie, wat mij bang maakt. Ach, volgende week om deze tijd is het achter de rug en hoop ik heel snel veel meer te kunnen dan nu en vooral geen pijn meer te hebben! Nu kan ik geen 100 meter lopen en slapen is helemaal lastig. Ik word steeds wakker van de pijn. :(

   Reageer
 • Sil

  Marlies

  Met 47 jaar heb ik mijn 1e nieuwe heup gekregen en 2 jaar later de 2e. ik ben nu 63 en heb nog steeds 2 goed functionerende heupen. Ik heb deze heupen behoorlijk gebruikt door tot mijn 58e jaar balletlessen te geven waarbij ik ook actief mee danste. Met tuinieren is mijn linker heup 2 x uit de kom gegaan en steeds heb ik geen enkel signaal van slijtage.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

34 + 6 =

Video van de week

Wat is jeugdreuma?

Bekijk de video