Zoeken

"Eigenlijk ben ik te jong voor een nieuwe heup"

Verhaal door Kitty (47)

Kitty (47 jaar) krijgt binnenkort een nieuwe heup. Ze heeft hier gemengde gevoelens over. Ze is blij dat ze binnenkort van haar pijn af zal zijn, maar ze vindt eigenlijk dat ze nog te jong is voor zo'n operatie.

"Ik heb al bijna mijn hele leven problemen met mijn heupen. Pijn bij mijn heupen begon al op mijn zestiende jaar en ik ben nu 47. Omdat ik al zo lang last heb van mijn heup krijg ik binnenkort krijg een nieuwe heup. Ik hoop dat ik dan eindelijk een beter leven krijg."

Minder pijn

"Ik ben blij dat ik binnenkort met mijn nieuwe heup weer meer kan bewegen en minder pijn zal hebben. Maar ik heb dan nog wel mijn linkerheup die ook niet zo goed meer is. Moet ik deze heup dan ook gelijk laten vervangen?"

"Omdat ik al bijna mijn hele leven mank loop, heb ik veel last van mijn rug gekregen. Hier ben ik weleens aan geopereerd. De operatie met de heupprothese wordt de vierde operatie die ik moet ondergaan. Mijn arts zei dat een nieuwe heup maar tien jaar mee gaat. Hier ben ik erg bang voor. Hoe vaak kan zo'n heup dan vervangen worden? Ik ben dus eigenlijk te jong om een nieuwe heup te krijgen, maar ik kan de pijn ook niet langer verdragen."

Reageren

Heb je zelf een verhaal, vertel het ons!

Verhaal insturen
Delen

 

Vraag- en antwoordrubriek 'Artrose en Artritis'

Deskundige OLS Artrose en ArtritisIn de vraag- en antwoordrubriek 'Artrose en Artritis' kun je terecht met al je vragen over gewrichtsklachten. Orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong beantwoordt al je vragen over artrose en artritis. Heb jij last van gewrichtsklachten? Hoe ze ontstaan of wat je ertegen kunt doen? Stel dan gratis je vraag!

Wist je dat?

PrescanJe bij Prescan zonder verwijzing van je huisarts of specialist een MRI-scan kan laten maken? Met een MRI-scan is het mogelijk om de oorzaak van je klachten te achterhalen en een oplossing te vinden. Of als je uit voorzorg wilt weten hoe het met je gezondheid is, kan een MRI-scan zinvol zijn. Hoe sneller een aandoening of veroorzaker van klachten wordt gevonden, hoe groter de kans is op genezing. Wil je meer informatie hierover, kijk dan op de website van Prescan.

- advertorial -

Herstellende van een sportblessure?

ZorgadviseurBen je herstellende van een sportblessure en wil je hiervoor graag naar een sportfysiotherapeut, sportarts of een podotherapeut? De Zorgadviseur van Menzis kan je helpen eentje te vinden bij jou in de buurt. Ook kan de adviseur je meer vertellen over een eventuele doorverwijzing voor een MRI en mogelijke vergoedingen. Wil je meer meten over hoe zorgadvies in zijn werk gaat? En hoe het zit met de wachtlijsten in de Nederlandse ziekenhuizen. Bekijk dan eens het dossier Zorgadvies.

- advertorial -

Reacties

 • Sil

  Lieve

  Dag Kitty, ik heb met je te doen want inderdaad het is te jong. Maar "nieuwe onderdelen" zijn te verkiezen boven pijn en ongemak. Ik heb er 10 jaar over gedaan om tot een operatie te beslissen en 2 opinies gevraagd. Op aandringen van mijn kinderen die het niet konden aanzien dat ik zoveel pijn had en als een eend stapte heb ik beide heupen laten vervangen. Het noemt bilaterale resurfacing. Dus een beetje sparende techniek ipv totale. De beide prothesen zijn op 1 dag gezet. Geen sinecure en als je wakker wordt heb je geen benen om op te staan, dus terug leren lopen. Ik heb er 5 maanden over gedaan en maar goed dat die twee heupen tegelijk zijn geplaatst want ik was anders niet meer terug gegaan. Ik heb een stafylokokken infectie doorgemaakt wat de revalidatie heeft vertraagd. Het was traumatisch zodat de chirurg zelfs opteerde om een nieuwe prothese te plaatsen maar dan met tussentijd van 6 maanden, zodat ik die tijd in bed of stoel moest doorbrengen. Ik heb geweigerd en doorgebeten en mezelf "genezen" met colloidaal zilver ipv antibiotica pillen (16 per dag).

  Ik was toen juist 50 geworden, een mooi kado ... Nu, 45 jaar later, heb ik opnieuw last en nog wel aan de vroegere minst lastige kant (links). Mijn zoon werkt intussen op orthopedie en heeft zo snel als mogelijk een afspraak geregeld omdat hij alles wilde uitsluiten. Ik ben ontzettend bang, echt ik geraakt er al moeilijk over dat het zo vroeg moest en dan nu al dit.
  Ik wil je niet bang maken, zeker niet, jij voelt je eigen pijn en noodzaak. Ik wil je alleen maar zeggen neem het niet te licht op. Ik wens je het best mogelijke en als het echt moet, dan absoluut geheel herstel en een lang prothese leven verder!
  een hart onder de riem voor jou, Kitty
  lieve groet

  Reageer
 • Sil

  Kik

  Niet bang zijn, gewoon doen! Ik kreeg mijn 1e (links) nieuwe heup toen ik 43 was en hij werkt nog perfect, ben nu 62. Mijn 2e (rechts) nieuwe heup 1 1/2 jaar geleden is ook helemaal geweldig, in beide gevallen kwam ik van 'de hel in de hemel'. Ik kan weer alles, sjouwen en sporten, ik leef weer zonder beperkingen. Daarom kan ik het iedereen aanraden. Je leeft nu! Succes.

  Reageer
 • Sil

  Verdel

  Vraagje voor Elfje, waar heb jij je laten opereren? Tegen mij is gezegd dat ik te jong ben (56 jaar) om te opereren. Heb zware artrose aan mijn heup, en erg veel pijn.Het ziekenhuis wil mij liever niet helpen want dan moeten ze te veel hersteloperaties later doen, volgens hun gaat de kunstheup maar tussen 10/15 jaar mee. Hoop dat je mij kunt helpen.

  Reageer
  • Sil

   Erwin

   Ik ben 44 en afgelopen mei in het SFG (Rotterdam) geopereerd en heb een totale heupprothese gekregen. De prognose, bij normaal gebruik, is 30 jaar.

   Ik ben herboren en kan de wereld weer aan.

   Reageer
 • Sil

  Kiek

  Ik zit met hetzelfde probleem, alleen ben ik 37 jaar en 10 x geopereerd aan mijn heup. Laatste operatie was 17 jaar geleden en ook ik loop mank. Nu zo veel last van m'n rug en heup dat ik niet normaal kan functioneren. Is bij jou inmiddels de nieuwe heup geplaatst en zo ja, bevalt dat?

  Reageer
 • Sil

  Marlies

  Met 47 jaar heb ik mijn 1e nieuwe heup gekregen en 2 jaar later de 2e. ik ben nu 63 en heb nog steeds 2 goed functionerende heupen. Ik heb deze heupen behoorlijk gebruikt door tot mijn 58e jaar balletlessen te geven waarbij ik ook actief mee danste. Met tuinieren is mijn linker heup 2 x uit de kom gegaan en steeds heb ik geen enkel signaal van slijtage.

  Reageer
 • Sil

  Jck

  Hallo, ik ben een jonge vrouw van 38 jaar en kamp al vanaf m'n 16e jaar met knie problemen, trombosebenen, heftige pijnen in knieën, heupen, schouders/nek enz. en weet sinds 2,5 jaar eindelijk dat ik de ziekte ra (reumatoïde artritis) heb. Ik verging letterlijk van alle pijn en kon lichamelijk eigenlijk niks meer. En was heel dankbaar dat ik na jarenlang niet weten wat ik had, via via bij een orthopeed terecht kwam. De afgelopen 2,5 jaar zijn heel zwaar voor me geweest. Ik heb 2 totaal nieuwe heupprotheses gekregen, met een tussenpoze van 7 maanden en 2 weken terug een totale knieprothese rechts.

  Door mijn ziekte is mijn leven drastisch veranderd en heel beperkt geweest door vreselijke pijnen enzovoort. Maar ik blijf vechten voor mijn lieve man en zoontje en blijf hopen op betere tijden na deze operaties en ga ook nu weer vol tegen de komende revalidatie periode aan!! Ik weet dat ook m'n linker knie totaal versleten is en vervangen moet worden t.z.t., maar hoop dat dit nog even uitgesteld kan worden.

  Ik zou graag in contact komen met (jonge) lotgenoten die hetzelfde ervaren hebben in hun leven.

  Reageer
 • Sil

  Elfje

  Hallo,

  Ik ben 46 en heb sinds april een nieuwe linkerheup. Dit vanwege een heupdysplasie die pas 4 weken voor de operatie is ontdekt. Vanwege de enorme pijn ging ik direkt onder het mes. Mijn rechterheup moet ook nog en mijn knieën blijken ook niet al te best. Evenals mijn rechterenkel. Volgens mijn orthopeed gaan de hedendaagse protheses wel 30 jaar mee en kan ik indien nodig gewoon weer een nieuwe. Ik zou het zeker aanraden ik ben enorm opgeknapt.
  Succes!

  Reageer
 • Sil

  Mir

  Hoe lang is dit nu geleden, en hoe is het verlopen? Ik ben nl 37 en heb een nieuwe heup nodig.

  Reageer
 • Sil

  klaas

  Ik heb een versleten heup en pijn in mijn knie, allebei aan de linkerkant.
  Ik heb een CT-scan gedaan en daaruit bleek dat mijn heup scheef stond. Nu krijg ik een injectie tegen de pijn. Ik moet wachten om te kijken wat het effect is. Ik vind dat ik een nieuwe knie en heup nodig heb, waarom doen die gasten zo stom.

  Reageer
 • Sil

  Kaydir

  Wie kan mij helpen? Ik heb last van mijn beide heupgewrichten en dagelijks pijn bij het lopen en bewegen (vooral mijn rechterheup). Eigenlijk ben ik gezien mijn leeftijd te jong voor een heupoperatie.

  Om die reden ben op zoek naar een ziekenhuis in de omgeving van Rotterdam dat de behandeling van kraakbeen transplantatie voor heupgewrichten uitvoert.

  Wie kan mij helpen met soortgelijke ervaringen?

  Heel erg bedankt voor de medewerking.

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

47 - 7 =

Video van de week

Borstkanker & zwangerschap

Bekijk de video