Zoeken

"Eigenlijk ben ik te jong voor een nieuwe heup"

Verhaal door Kitty (47)

Kitty (47 jaar) krijgt binnenkort een nieuwe heup. Ze heeft hier gemengde gevoelens over. Ze is blij dat ze binnenkort van haar pijn af zal zijn, maar ze vindt eigenlijk dat ze nog te jong is voor zo'n operatie.

"Ik heb al bijna mijn hele leven problemen met mijn heupen. Pijn bij mijn heupen begon al op mijn zestiende jaar en ik ben nu 47. Omdat ik al zo lang last heb van mijn heup krijg ik binnenkort krijg een nieuwe heup. Ik hoop dat ik dan eindelijk een beter leven krijg."

Minder pijn

"Ik ben blij dat ik binnenkort met mijn nieuwe heup weer meer kan bewegen en minder pijn zal hebben. Maar ik heb dan nog wel mijn linkerheup die ook niet zo goed meer is. Moet ik deze heup dan ook gelijk laten vervangen?"

"Omdat ik al bijna mijn hele leven mank loop, heb ik veel last van mijn rug gekregen. Hier ben ik weleens aan geopereerd. De operatie met de heupprothese wordt de vierde operatie die ik moet ondergaan. Mijn arts zei dat een nieuwe heup maar tien jaar mee gaat. Hier ben ik erg bang voor. Hoe vaak kan zo'n heup dan vervangen worden? Ik ben dus eigenlijk te jong om een nieuwe heup te krijgen, maar ik kan de pijn ook niet langer verdragen."

Reageren

Heb je zelf een verhaal, vertel het ons!

Verhaal insturen
Delen

 

Vraag- en antwoordrubriek 'Artrose en Artritis'

Deskundige OLS Artrose en ArtritisIn de vraag- en antwoordrubriek 'Artrose en Artritis' kun je terecht met al je vragen over gewrichtsklachten. Orthopedisch chirurg Jan Ide de Jong beantwoordt al je vragen over artrose en artritis. Heb jij last van gewrichtsklachten? Hoe ze ontstaan of wat je ertegen kunt doen? Stel dan gratis je vraag!

Wist je dat?

PrescanJe bij Prescan zonder verwijzing van je huisarts of specialist een MRI-scan kan laten maken? Met een MRI-scan is het mogelijk om de oorzaak van je klachten te achterhalen en een oplossing te vinden. Of als je uit voorzorg wilt weten hoe het met je gezondheid is, kan een MRI-scan zinvol zijn. Hoe sneller een aandoening of veroorzaker van klachten wordt gevonden, hoe groter de kans is op genezing. Wil je meer informatie hierover, kijk dan op de website van Prescan.

- advertorial -

Wist je dat?

Doe de gratis voedingstestEen tekort aan glucosamine kan zorgen voor pijnlijke gewrichten? Wil je weten of je voldoende glucosamine binnenkrijgt? Doe dan gratis de voedingstest en krijg advies over welke supplementen je het best kunt gebruiken. Doe snel de voedingstest!

- advertorial -

Reacties

 • Sil

  Marlies

  Met 47 jaar heb ik mijn 1e nieuwe heup gekregen en 2 jaar later de 2e. ik ben nu 63 en heb nog steeds 2 goed functionerende heupen. Ik heb deze heupen behoorlijk gebruikt door tot mijn 58e jaar balletlessen te geven waarbij ik ook actief mee danste. Met tuinieren is mijn linker heup 2 x uit de kom gegaan en steeds heb ik geen enkel signaal van slijtage.

  Reageer
 • Sil

  Jck

  Hallo, ik ben een jonge vrouw van 38 jaar en kamp al vanaf m'n 16e jaar met knie problemen, trombosebenen, heftige pijnen in knieën, heupen, schouders/nek enz. en weet sinds 2,5 jaar eindelijk dat ik de ziekte ra (reumatoïde artritis) heb. Ik verging letterlijk van alle pijn en kon lichamelijk eigenlijk niks meer. En was heel dankbaar dat ik na jarenlang niet weten wat ik had, via via bij een orthopeed terecht kwam. De afgelopen 2,5 jaar zijn heel zwaar voor me geweest. Ik heb 2 totaal nieuwe heupprotheses gekregen, met een tussenpoze van 7 maanden en 2 weken terug een totale knieprothese rechts.

  Door mijn ziekte is mijn leven drastisch veranderd en heel beperkt geweest door vreselijke pijnen enzovoort. Maar ik blijf vechten voor mijn lieve man en zoontje en blijf hopen op betere tijden na deze operaties en ga ook nu weer vol tegen de komende revalidatie periode aan!! Ik weet dat ook m'n linker knie totaal versleten is en vervangen moet worden t.z.t., maar hoop dat dit nog even uitgesteld kan worden.

  Ik zou graag in contact komen met (jonge) lotgenoten die hetzelfde ervaren hebben in hun leven.

  Reageer
 • Sil

  Elfje

  Hallo,

  Ik ben 46 en heb sinds april een nieuwe linkerheup. Dit vanwege een heupdysplasie die pas 4 weken voor de operatie is ontdekt. Vanwege de enorme pijn ging ik direkt onder het mes. Mijn rechterheup moet ook nog en mijn knieën blijken ook niet al te best. Evenals mijn rechterenkel. Volgens mijn orthopeed gaan de hedendaagse protheses wel 30 jaar mee en kan ik indien nodig gewoon weer een nieuwe. Ik zou het zeker aanraden ik ben enorm opgeknapt.
  Succes!

  Reageer
 • Sil

  Mir

  Hoe lang is dit nu geleden, en hoe is het verlopen? Ik ben nl 37 en heb een nieuwe heup nodig.

  Reageer
 • Sil

  klaas

  Ik heb een versleten heup en pijn in mijn knie, allebei aan de linkerkant.
  Ik heb een CT-scan gedaan en daaruit bleek dat mijn heup scheef stond. Nu krijg ik een injectie tegen de pijn. Ik moet wachten om te kijken wat het effect is. Ik vind dat ik een nieuwe knie en heup nodig heb, waarom doen die gasten zo stom.

  Reageer
 • Sil

  Kaydir

  Wie kan mij helpen? Ik heb last van mijn beide heupgewrichten en dagelijks pijn bij het lopen en bewegen (vooral mijn rechterheup). Eigenlijk ben ik gezien mijn leeftijd te jong voor een heupoperatie.

  Om die reden ben op zoek naar een ziekenhuis in de omgeving van Rotterdam dat de behandeling van kraakbeen transplantatie voor heupgewrichten uitvoert.

  Wie kan mij helpen met soortgelijke ervaringen?

  Heel erg bedankt voor de medewerking.

  Reageer
 • Sil

  Ikke

  Ik heb op 55-jarige leeftijd twee nieuwe heupen gekregen. Het was kiezen of een stoel of gewoon lopen. Keus was dus gemakkelijk. Half jaartje onder de pannen met de twee goede operaties en daarna trainen. Kijk uit voor infecties tijdens de operatie.

  Reageer
 • Sil

  Annelies

  Mijn moeder heeft al 28 jaar haar nieuwe heup. Was ook net 50. Nooit last gehad! Is nog steeds intact. Artsen wel verbaast. Ze is dit jaar voor haar rechter kunstheup geopereerd. Tip! Wel benen laten opmeten tussendoor! ook i.v.m. ouderdomskrimp.

  Reageer
 • Sil

  Jacqueline

  Ik ben een vrouw van 36 jaar en heb 7 jaar geleden mijn beide knieschijven gebroken door een brommerongeval. Sindsdien heb ik constant pijn en beide knieën. Nu heb ik kort geleden een kijkoperatie gehad en krijg ik een kraakbeentransplantatie. Wie heeft wel eens zoiets gehad en wat zijn de gevolgen hiervan? Ik kom niet in aanmerking voor een nieuwe knieschijf, zeggen ze, omdat ik te jong ben. Maar ja, als ik dan elke keer een operatie moet krijgen om de pijn een beetje dragelijker te maken, wat dan? Wie heeft dit ook meegemaakt?

  Reageer
 • Sil

  honborg

  Hallo ik ben een vrouw van 28 jaar en ik krijg ook nieuwe heupen. Ik weet dat u te jong bent voor nieuwe heupen, maar ik ben zelf ook niet oud. Ik heb al achttien heupoperaties gehad dus u mag nog van geleuk spreken dat u met u eigen heupen nog zo lang heb mogen doen. Ik ken het probleem en ik ben net 28 jaar en dat is een hard gelag hoor. Ik weet echt wat er door u heen gaat maar een heup gaat tegen woordig al zo n vijftien jaar mee hoor!

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

49 - 9 =

Video van de week

Hoe vraag je een second opinion aan?

Bekijk de video