Zoeken

Baby & Kind

Het krijgen van een kind zorgt voor een ultiem geluksmoment. Maar tegelijkertijd brengt het ook een hoop verantwoordelijkheden en zorgen met zich mee. Wat kun je het beste tegen darmkrampjes doen? En is het normaal als je kind na anderhalf jaar nog niet loopt? En in een later stadium: Gaat jouw kind wel met de juiste mensen om? Moet je je kind vrij laten of is het beter om strak aan de teugels trekken? Veel vragen en veel twijfels waarin je als ouder zelf het juiste pad moet zien te vinden. Het ouderschap verloopt dan ook niet zonder slag of stoot. In deze special vind je niet alleen opvoedingstips, maar staan we ook uitgebreid stil bij kinderziektes. 

Tip van de maand

Tip van de maandBaby’s kunnen prikkelbaar en huilerig zijn wanneer de tandjes doorkomen. Dit gebeurt meestal in de zevende maand. De druk van de tanden op het tandvlees kan pijn doen. Om de druk van de tanden te verminderen kun je je kindje een bijtring geven. Maar je kunt ook met een koude vinger over het tandvlees van je kindje wrijven.

Wist je dat?

DermagiqAlle Dermagiq® producten zijn ontwikkeld voor alle leeftijden, dus ook voor baby’s en kinderen? Dermagiq® producten bevatten geen farmaceutische ingrediënten en zijn zoveel mogelijk samengesteld uit natuurlijke ingrediënten. De honing in Dermagiq® is veilig waardoor de producten ook geschikt zijn voor baby’s en kinderen. Uitgebreide informatie over Dermagiq® assortiment en de verkrijgbaarheid is te vinden op www.dermagiq.com. Lees snel verder en bestel de producten direct online!

- advertorial -

 

Hoe kun je roodvonk herkennen?

In deze animatie wordt uitgelegd wat roodvonk precies is en wat de verschijnselen zijn. Ook wordt verteld wat de behandeling is en welke overige maatregelen er genomen moeten worden bij een kind met roodvonk in verband met de besmettelijkheid.

Mijn verhaal

"Bij 26 weken kreeg ik al weeën"

Irene: "Ik was 26 weken zwanger toen ik 's nachts buikpijn kreeg. Even naar de wc, dacht ik, om vervolgens weer door te slapen. Maar de pijn hield een paar uur aan en vroeg in de ochtend heeft mijn man toch maar de verloskundige gebeld. Ze was er binnen tien minuten. 'Naar het ziekenhuis', was haar conclusie."

Lees het verhaal van Irene! 

Discussie

Ga jij met je kind babyzwemmen? 

Vanaf de leeftijd van zes weken is het tegenwoordig al mogelijk om met je baby te gaan babyzwemmen. Onder deskundige begeleiding maakt je baby kennis met het water en leert het 'watervrij' te worden. Doe je zelf aan babyzwemmen met je kleintje? Vindt je baby het leuk? Vind je babyzwemmen een goede manier van 'watergewenning'? 

Discussieer mee!

Volgende paginaVideo's

Delen
Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld