Zoeken

Geloof jij in de Bach bloesem remedies?

De Bach bloesem remedie baseert zich op het idee van Dr. E Bach (1886 - 1936) dat bij het genezen van kwalen en ziektes moet worden gekeken naar de persoonlijkheid van mensen. Bach was ervan overtuigd dat die van grote invloed zou kunnen zijn op iemands ziekte. Hij ontwikkelde enkele tientallen remedies op basis van de geneeskrachtige werking van bloesems van bomen en planten. Bij iedere gemoedstoestand past een remedie, bijvoorbeeld 'irritatie'. De Bach bloesemdruppels helpen je beter om te kunnen gaan met bepaalde emoties. Zo kunnen bijvoorbeeld trauma's, angsten en lichamelijke klachten worden behandeld.

Geloof jij in de Bach bloesem remedies of is het onzin? Heb je goede ervaringen of haalden de druppels niets uit bij jou? Oordeel mee.

Reageren

Volgende paginaTest je kennis

Vorige paginaPatiëntverhalen

Delen
Wist je dat?

Vrouwen vaak andere symptomen ervaren bij een hartaanval dan mannen? In het dossier ‘Hartinfarct bij vrouwen’ lees je er alles over.

Ga naar het dossier ‘Hartinfarct bij vrouwen’>>

Vettig eten verhoogt je cholesterol Wist je dat?

Je met een verhoogd cholesterolgehalte meer risico op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten loopt? Dit risico is nog groter als je al een hart- of vaatziekte hebt, of als je diabetespatiënt bent. Met een gezond eet- en leefpatroon en eventueel met medicijnen kan het cholesterol verlaagd worden. Hoe je dat doet, lees je in het Dossier Cholesterol.

Reacties

 • Sil

  corrie

  Ik heb wel eens bachremedie rescue, een paar druppels op mijn tong genomen, omdat ik me onbestemd depressief voelde. Het hielp, ik kwam los na een huilbui. Mijn dochter zweert er ook bij.

  Reageer
 • Sil

  Marjolijn

  Ik zie dat er weinig gereageerd wordt op dit onderwerp. Misschien omdat het bij heel veel mensen niet bekend is. Zo'n tien jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met deze Bach bloesems via een vriendin. Ik kampte met migraine en zij heeft mij druppels gegeven (een remedie samengesteld) en ik was heel snel van de migraine af, zelfs zo goed dat ik er nu geen last meer van heb. Nu ben ik zelf aroma- en Bach bloesemtherapeute en heb al heel wat mensen kunnen afhelpen van (psycho-somatische) klachten. Ik ben er van overtuigd dat je er baat bij kunt hebben, alleen is het van belang bij klachten EERST naar de huisarts te gaan voor een diagnose alvorens men met de Bach bloesems in zee gaat.

  Reageer
 • Sil

  Amy

  Over Bach bloesem. Heb ik tot nu toe nog niet ervaren of die ook nog eens helpt. Tot nu merk ik ook (behalve reiki) geen verschil. Ik weet niet of het tussen je oren moet zitten, maar als mijn broer een aspirine slikt denkt hij al rustiger te worden, nou zover ben ik nog niet gekomen.......

  Reageer
 • Sil

  Petra

  Ik geloofde niet in "dat soort onzin". Hoe kunnen (homeopatische)oplossingen nu helpen bij pijn, angst, depressie enz enz?? Toen ik stage ging lopen bij een hondenpension kwam daar een hond binnen die de eerste drie dagen niets anders deed dan rusteloos rondlopen en piepen. Niet willen eten en agressief gedrag naar andere honden was het gevolg. Op dag vier belde de klant van zijn vakantieadres om door te geven dat hij de druppetjes was vergeten mee te geven voor de hond. (welke het waren weet ik niet meer) De desbetreffende druppeltjes hebben wij via via te pakken gekregen en de hond was binnen een halve dag weer helemaal de oude. Net zo lief en net zo makkelijk als de andere honden. Op dat moment had ik iets van: "Hé, da's wel opvallend". Een jaar of wat later waren we met een groepje mensen en honden een picknick aan het houden. Het was warm en de kinderen waren druk met de honden aan het spelen. Één van de honden kon er maar geen genoeg van krijgen en ging net zolang door totdat ze letterlijk van haar poten viel. Gillend stortte ze in en lag met hortende en stotende ademhaling op de grond. Ze was volledig oververhit en lag dood te gaan voor onze ogen. Natuurlijk koelden wij haar direct met water: poten, oren, liezen en tong werden overgoten met koel water. Haar temperatuur ging langzaam omlaag, maar ze zakte langzaam in shock. Één van de dames had rescuedruppels bij zich en druppelde er een aantal onder de tong van het dier en echt waar, vijf minuten later stond het weer rechtop. Ze is natuurlijk nog wel een tijd zwak geweest, maar ze leefde en het ging steeds beter. Op dat moment was het voor mij duidelijk: bach helpt. We hebben nu zelf de spray (tegen stress) en de creme in huis (tegen blauwe plekken e.d.)

  Reageer
 • Sil

  An

  De Rescue Remedy druppeltjes zitten standaard in mijn handtas. Ze helpen me door de moeilijke momenten heen. Bij innerlijke onrust, bij stress, noem maar op.
  Er is ook een paar keer een "mix op maat" voor mij en mijn gezin gemaakt, maar daarvan ben ik nog niet helemaal overtuigd.

  Reageer
 • Sil

  Diana Koornstra

  Mijn persoonlijke ervaringen én mijn ervaringen als therapeut met de Bach Bloesem Remedies zijn geweldig.
  Zelfs voor mijn katten hebben ze ertoe bijgedragen dat ze lekkerder in hun vel kwamen te zitten.
  Een hele mens- en kindvriendelijke methode om het beste in je naar boven te halen en om oude trauma\'s en emotionele problemen te verwerken of aan te pakken.
  Mijn boekje Bach Bloesem Remedies voor kinderen is nu heel toegankelijk: online te lezen op www.dianakoornstra.nl .
  Veel succes ermee!
  Groetjes,
  Diana Koornstra

  Reageer
 • Sil

  Brigitte Schellekens

  Hier mijn reactie; Ik gebruik vaak Bach Resceu en dan wel bij mijn honden. In alle gevallen dat ik het gebruikt heb bij ze, na een operatie, na een bevalling of bij angsten, het werkt altijd super. Het grote vertrouwen dat ik in de resceu heb gekregen komt met name door de goede uitwerking die het heeft op de honden. Daarbij komt dat de hond hier geen vooroordeel over heeft, net als ons mensen, en hij zich niet kan bedenken of het wel of niet helpt. Door de ervaring met mijn honden gebruik ik het zelf ook.

  Reageer
 • Sil

  mirel ter linden

  Het WERKT, heel bijzonder deze remedie maar werken doet t, ik heb t zien werken bij kinderen en mijn hond

  Reageer
 • Sil

  Janny

  In de '90er jaren ben ik voor verschillende klachten, o.a. hoofdpijn behandeld met Bach bloesems en hier enorm van opgeknapt.
  Rescue is echt een wondermiddel wat ik altijd bij me heb.

  Reageer
 • Sil

  jose

  het heeft mijn hond geholpen na de bevalling
  zij had kraamkoorts was aggresief
  werd veel rustiger
  goed spul

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

49 + 1 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief
Video van de week

EHBO-instructie: hoe leg je iemand in de stabiele zijligging?

Bekijk de video