Zoeken

Geloof jij in de Bach bloesem remedies?

De Bach bloesem remedie baseert zich op het idee van Dr. E Bach (1886 - 1936) dat bij het genezen van kwalen en ziektes moet worden gekeken naar de persoonlijkheid van mensen. Bach was ervan overtuigd dat die van grote invloed zou kunnen zijn op iemands ziekte. Hij ontwikkelde enkele tientallen remedies op basis van de geneeskrachtige werking van bloesems van bomen en planten. Bij iedere gemoedstoestand past een remedie, bijvoorbeeld 'irritatie'. De Bach bloesemdruppels helpen je beter om te kunnen gaan met bepaalde emoties. Zo kunnen bijvoorbeeld trauma's, angsten en lichamelijke klachten worden behandeld.

Geloof jij in de Bach bloesem remedies of is het onzin? Heb je goede ervaringen of haalden de druppels niets uit bij jou? Oordeel mee.

Reageren

Volgende paginaTest je kennis

Vorige paginaPatiëntverhalen

Delen
Hoe staat het met jouw hart?

Wat zijn risicofactoren voor hart- en vaatziekten? En wat heeft leefstijl en erfelijkheid ermee te maken? Je leest alles over aandoeningen aan de bloedsomloop in het dossier ‘Sta ‘ns stil bij je bloedsomloop’.

Wist je dat?

Vrouwen vaak andere symptomen ervaren bij een hartaanval dan mannen? In het dossier ‘Hartinfarct bij vrouwen’ lees je er alles over.

Ga naar het dossier ‘Hartinfarct bij vrouwen’>>

Reacties

 • Sil

  Karin

  Met enige regelmaat lijd ik aan depressies. Na een relatiebreuk, waarbij ik een heleboel op me af zag komen en tegelijkertijd nog verstrengeld zat in een stukje verleden, ben ik de remedies gaan gebruiken. Ik werd er echt rustiger van en kwam losser van mijn malende gedachtestroom. Toen het ergste van deze periode voorbij was, ben ik gestopt. Onlangs ben ik ze weer gaan gebruiken en opnieuw ervaar ik hetzelfde effect. Mijn verzet tegen de situatie is minder; ik vertrouw meer op een goede afloop en kijk er positiever tegenaan. Ik ben enorm geholpen door de remedies en kan ze iedereen van harte aanraden.

  Reageer
 • Sil

  Ronny

  Ik gebruik sinds een paar dagen 1hourbreak en dat werkt bij mij goed, ik moest het wel in Amerika bestellen aangezien ze het (nog niet) in Nederland verkopen.

  Reageer
 • Sil

  Roos

  Beste

  Momenteel gebruik ik xanax, slaapmedicatie en AD. Maandag begin ik op een nieuwe job omdat de 2 laatste functies door onzekerheid en faalangst een fiasco en van korte duur waren. Dus ja, ik ben bang voor maandag. Zou ik alles kunnen combineren en nadien de ad enz. kunnen laten voor wat het is? Weet eigenlijk überhaupt niet of de druppels zin hebben? Overheerst de medicatie niet? Bedankt, Roos x

  Reageer
 • Sil

  Melissa

  Ik heb last van hyperventilatie en zit er nu al een jaar mee. Het begon heel onschuldig.. Op een dag kreeg ik stevige hartkloppingen en dacht dat ik doodging. Na 2 weken afzien heb ik de dokter laten komen en die gaf me pilletjes zodat het hart trager zou kloppen. Ik werd er moe van, werd bang en mijn leven voelde nutteloos. Na 4 maanden had ik genoeg van die pillen, ik wilde niet heel mijn leven pillen slikken. Het enige dat ik nog deed was slapen, want ik durfde niet meer de straat op.
  Na een tijdje verdwenen de hartkloppingen en was ik een jaar lang gelukkig, maar opeens.. ik sliep bij mijn vriend. We hadden ruzie gehad en zo waren we in slaap gevallen. ’S Nachts werd ik in paniek wakker en het zweet brak me uit. Ik wilde weg uit de kamer, maar door het donker kon ik de deur niet vinden. Uiteindelijk uit de kamer ontsnapt naar het balkon en lucht geschept. Het was toen winter en ik had dan wel me slaapkleed aan, maar koud had ik het niet.
  Ik was bang dat ik dood zou gaan. Ik kreeg bijna geen adem. Ik ging zitten en probeerde rustig te worden. Daarna viel ik na 2 uur weer in slaap. Ik voelde me slecht en dat gevoel werd elke dag sterker. In het ziekenhuis hebben ze vastgesteld dat ik chronische hyperventilatie en af en toe acute aanvallen heb.
  Ik ben een enorme stresskip en heb altijd miserie met mijn vriend. Ik hyperventileer dag in dag uit. Nu las ik op internet iets over bach bloesem mix 84 en dat dit helpt tegen angst en hyperventilatie. Ik hoop dat bach me helpt! Mijn leven hangt ervan af. Ik ben niet meer de oude en werken durf ik niet meer door die aanvallen.

  Reageer
  • Sil

   Xi

   Heeft het geholpen Melissa?

   Reageer
 • Sil

  Conny

  Ik gebruik sinds 2 weken een mix en ik moet zeggen: het helpt echt wel, denk ik!

  Reageer
 • Sil

  Tanr

  Dit werkt gewoon zo goed bij mij, als ik echt wordt overspoeld met gevoelens. Het is zeker het proberen waard. En het werkt ook goed bij paarden en honden.

  Reageer
 • Sil

  Aggio

  Mijn zoon ondergaat chemotherapie. Hij is erg angstig en wij willen rescure druppels geven. Heeft iemand hier ervaring mee? Hij is negen jaar.

  Reageer
 • Sil

  corrie

  Ik heb wel eens bachremedie rescue, een paar druppels op mijn tong genomen, omdat ik me onbestemd depressief voelde. Het hielp, ik kwam los na een huilbui. Mijn dochter zweert er ook bij.

  Reageer
 • Sil

  Marjolijn

  Ik zie dat er weinig gereageerd wordt op dit onderwerp. Misschien omdat het bij heel veel mensen niet bekend is. Zo'n tien jaar geleden kwam ik voor het eerst in aanraking met deze Bach bloesems via een vriendin. Ik kampte met migraine en zij heeft mij druppels gegeven (een remedie samengesteld) en ik was heel snel van de migraine af, zelfs zo goed dat ik er nu geen last meer van heb. Nu ben ik zelf aroma- en Bach bloesemtherapeute en heb al heel wat mensen kunnen afhelpen van (psycho-somatische) klachten. Ik ben er van overtuigd dat je er baat bij kunt hebben, alleen is het van belang bij klachten EERST naar de huisarts te gaan voor een diagnose alvorens men met de Bach bloesems in zee gaat.

  Reageer
 • Sil

  Amy

  Over Bach bloesem. Heb ik tot nu toe nog niet ervaren of die ook nog eens helpt. Tot nu merk ik ook (behalve reiki) geen verschil. Ik weet niet of het tussen je oren moet zitten, maar als mijn broer een aspirine slikt denkt hij al rustiger te worden, nou zover ben ik nog niet gekomen.......

  Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

53 + 7 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Hoe vraag je een second opinion aan?

Bekijk de video