Zoeken

Geloof jij in de Bach bloesem remedies?

De Bach bloesem remedie baseert zich op het idee van Dr. E Bach (1886 - 1936) dat bij het genezen van kwalen en ziektes moet worden gekeken naar de persoonlijkheid van mensen. Bach was ervan overtuigd dat die van grote invloed zou kunnen zijn op iemands ziekte. Hij ontwikkelde enkele tientallen remedies op basis van de geneeskrachtige werking van bloesems van bomen en planten. Bij iedere gemoedstoestand past een remedie, bijvoorbeeld 'irritatie'. De Bach bloesemdruppels helpen je beter om te kunnen gaan met bepaalde emoties. Zo kunnen bijvoorbeeld trauma's, angsten en lichamelijke klachten worden behandeld.

Geloof jij in de Bach bloesem remedies of is het onzin? Heb je goede ervaringen of haalden de druppels niets uit bij jou? Oordeel mee.

Reageren
Delen

Reacties

 • Sil

  Joe

  Spaar je geld voor iets anders. ik heb drie flesjes laten maken op maat voor 50 euro per stuk dus 150 euro. Ik had ze beter aan een goed werk gegeven. Duur water.

  Reageer
 • Sil

  Anneke

  Hallo, ik heb bachbloesem mix88 besteld stemmingswisseling, wie heeft hier ervaring mee?

  Reageer
 • Sil

  Inez

  Zelf neem ik de Bach Bloesem remedies met regelmaat en telkens weer ervaar ik hoe goed ze werken. Ze zijn letterlijk een geschenk uit de natuur! Als Bach Bloesem consulent voel ik me zo dankbaar dat een flesje remedies zo veel doet voor zowel mens als dier. Zoals dokter Bach het prachtig verwoordde; geen wetenschap, maar slechts de eenvoud en de ervaring, dat is waar het om gaat! Puur kijken naar wat er speelt, goed luisteren naar wat de ander vertelt en dan samen een flesje samenstellen. Daarna gaat het om de ervaring en tot nu toe kan ik niet anders zeggen, dan dat deze keer op keer meer dan positief is. Ik hoop dat steeds meer mensen de remedies mogen gaan ontdekken.

  Reageer
 • Sil

  Angelbinky

  Voor mij is het geen geloof, ik reageer wel degelijk op Bach Bloesems. Door de overgang ben ik in een hele negatieve spiraal terecht gekomen en ik herinnerde mij dat ik vroeger ook weleens Bach Bloesems gebruikt had, hetgeen mij toentertijd ook heeft geholpen tijdens een depressie. Ik heb toen een Bloesem uitgekozen waarbij de eigenschappen overeenkwamen met mijn toenmalige toestand en merkte al na een paar dagen een positieve verandering op. Mijn negativiteit maakte allereerst plaats voor een neutraal gevoel en langzaam maar zeker naar een positief gevoel. Ik kon weer verder, ik wilde weer verder, maar merkte ook op dat zich andere (psychische) klachten aandienden, zoals o.a. angsten, boosheid en twijfels. Ook hiervoor heb ik Bach bloesems gehaald en ze samen met het eerste middel ingenomen. En ook hier heb ik positieve resultaten door behaald. Het eerste middel hoef ik nu niet meer in te nemen. Het flesje heb ik helemaal opgemaakt, maar het heeft geholpen! Mijn ervaring is dat wanneer je 4 druppels in water oplost en dat langzaam opdrinkt, het voor mij beter werkt, dan wanneer je het meteen in je mond druppelt. Na een paar maanden Bach Bloesem gebruik, zit ik weer goed in mijn vel.
  Rescue Remedy neem ik alleen in stress situaties. Het is een Eerste Hulpmiddel, beter is het om doelgericht op zoek te gaan naar een Bach bloesem en geduld te hebben. Het werkt echt :)

  Reageer
 • Sil

  Yvonne

  Ik ben natuurgeneeskundig therapeute en heb al veel mensen geholpen met Bach bloesem remedies. Ik vind deze remedies geweldig en heb er ook mijn man meegeholpen. Ze kunnen gebruikt worden naast de regulaire medicijnen. Ze veranderen je niet maar zorgen dat je weer meer bij jezelf komt. Ze werken bij angst, eenzaamheid, onzekerheid en nog een paar andere groepen

  Reageer
  • Sil

   Joe

   Zoek maar eens online, placebo blijkt uit studies.

   Reageer
   • Sil

    Iris

    Dit soort middelen ondersteunen het zelfgenezend vermogen, sommige mensen noemen dat een placebo.

    Reageer
 • Sil

  Joseph Menten

  Wil me a.u.b. laten weten waar oude mensen de beste bachbloesems kunnen bestellen en waarvan we zeker zijn dat het kan helpen met depressies, hoge bloeddruk, vermoeidheid en allergie? Bij voorbaat dank en geachte groeten J.M.

  Reageer
 • Sil

  Karin

  Met enige regelmaat lijd ik aan depressies. Na een relatiebreuk, waarbij ik een heleboel op me af zag komen en tegelijkertijd nog verstrengeld zat in een stukje verleden, ben ik de remedies gaan gebruiken. Ik werd er echt rustiger van en kwam losser van mijn malende gedachtestroom. Toen het ergste van deze periode voorbij was, ben ik gestopt. Onlangs ben ik ze weer gaan gebruiken en opnieuw ervaar ik hetzelfde effect. Mijn verzet tegen de situatie is minder; ik vertrouw meer op een goede afloop en kijk er positiever tegenaan. Ik ben enorm geholpen door de remedies en kan ze iedereen van harte aanraden.

  Reageer
 • Sil

  Ronny

  Ik gebruik sinds een paar dagen 1hourbreak en dat werkt bij mij goed, ik moest het wel in Amerika bestellen aangezien ze het (nog niet) in Nederland verkopen.

  Reageer
 • Sil

  Roos

  Beste

  Momenteel gebruik ik xanax, slaapmedicatie en AD. Maandag begin ik op een nieuwe job omdat de 2 laatste functies door onzekerheid en faalangst een fiasco en van korte duur waren. Dus ja, ik ben bang voor maandag. Zou ik alles kunnen combineren en nadien de ad enz. kunnen laten voor wat het is? Weet eigenlijk überhaupt niet of de druppels zin hebben? Overheerst de medicatie niet? Bedankt, Roos x

  Reageer
 • Sil

  Melissa

  Ik heb last van hyperventilatie en zit er nu al een jaar mee. Het begon heel onschuldig.. Op een dag kreeg ik stevige hartkloppingen en dacht dat ik doodging. Na 2 weken afzien heb ik de dokter laten komen en die gaf me pilletjes zodat het hart trager zou kloppen. Ik werd er moe van, werd bang en mijn leven voelde nutteloos. Na 4 maanden had ik genoeg van die pillen, ik wilde niet heel mijn leven pillen slikken. Het enige dat ik nog deed was slapen, want ik durfde niet meer de straat op.
  Na een tijdje verdwenen de hartkloppingen en was ik een jaar lang gelukkig, maar opeens.. ik sliep bij mijn vriend. We hadden ruzie gehad en zo waren we in slaap gevallen. ’S Nachts werd ik in paniek wakker en het zweet brak me uit. Ik wilde weg uit de kamer, maar door het donker kon ik de deur niet vinden. Uiteindelijk uit de kamer ontsnapt naar het balkon en lucht geschept. Het was toen winter en ik had dan wel me slaapkleed aan, maar koud had ik het niet.
  Ik was bang dat ik dood zou gaan. Ik kreeg bijna geen adem. Ik ging zitten en probeerde rustig te worden. Daarna viel ik na 2 uur weer in slaap. Ik voelde me slecht en dat gevoel werd elke dag sterker. In het ziekenhuis hebben ze vastgesteld dat ik chronische hyperventilatie en af en toe acute aanvallen heb.
  Ik ben een enorme stresskip en heb altijd miserie met mijn vriend. Ik hyperventileer dag in dag uit. Nu las ik op internet iets over bach bloesem mix 84 en dat dit helpt tegen angst en hyperventilatie. Ik hoop dat bach me helpt! Mijn leven hangt ervan af. Ik ben niet meer de oude en werken durf ik niet meer door die aanvallen.

  Reageer
  • Sil

   Xi

   Heeft het geholpen Melissa?

   Reageer
  • Sil

   Denay

   Hallo Melissa,

   Ik herken me eigen wel een beetje in jou. Mijn vraag is of je inmiddels al iets gevonden hebt wat helpt? Ik zelf loop hier al 4 jaar mee, maar dan met paniekaanvallen. Heb al EMDR enz. gehad maar helpt niet.

   Ook als iemand anders tips heeft graag!

   Groetjes!

   Reageer
  • Sil

   Dela

   Hey Melissa, ik herken me erg in je verhaal. Als je eens iemand zoekt om mee te praten..

   Reageer
  • Sil

   Jet

   Melissa,

   Het is al lang geleden dat je dit postte en ik hoop natuurlijk dat het beter met je gaat. Maar ik kan je vertellen dat ik de mix 84 al ruim een jaar gebruik en voel me er erg goed bij. Geen hyperventilatie en geen stressaanvallen. Dat maakt ook meteen dat mijn migraine-aanvallen steeds vaker weg blijven.

   Groet,
   Henriëtte

   Reageer

Reageer ook

Je e-mailadres wordt niet getoond, alleen je nickname.

Los de volgende rekensom op (bijvoorbeeld: is de som 1 + 3, voer dan 4 in.)

58 - 8 =

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Met het laatste nieuws en gezonde tips

Gezondheidsplein Nieuwsbrief

Bekijk hier een voorbeeld

Video van de week

Hoe is het om te leven met boezemfibrilleren?

Bekijk de video