Gezondheidsplein is een informatieve website over gezondheid. De gezondheidsinformatie op deze website staat los van eventueel getoonde advertenties.

Voedingsadvies bij diabetes

4 uit 5 - 9 beoordelingen
Beoordeling icoon0 mensen vonden deze informatie nuttig

Als je diabetes hebt, maakt je alvleesklier niet voldoende of helemaal geen insuline aan. Insuline is nodig om glucose (suiker) uit je bloed op te nemen. Als dit niet of onvoldoende gebeurt, blijft de glucose achter in je bloed. Een te hoog glucosegehalte in je bloed kan voor vele verschillende complicaties zorgen.

FruitTegenwoordig is diabetes goed behandelbaar met insuline-injecties of medicijnen die ervoor zorgen dat de glucose wel opgenomen wordt. Echter, naast medicijnen is het ook belangrijk om door middel van aanpassingen in je voeding ervoor te zorgen dat het glucosegehalte in je bloed niet te hoog wordt.

Een gezonde leefstijl is voor iedereen van belang, maar als je diabetes hebt, zul je extra goed moeten opletten. Het is daarom handig als je wat meer kennis hebt over verschillende voedingsstoffen en de effecten ervan op de glucosewaarde.

In dit dossier kun je meer lezen over voeding bij diabetes. Waar moet je precies op letten? En mag je als diabeticus nog wel suiker eten?

- Advertentie -
Verder lezen

Vond je deze informatie nuttig?

4 uit 5 - 9 beoordelingen

Heeft deze informatie jou geholpen?

Pagina laatst aangepast op 04-06-2021

Auteur: Redactie Gezondheidsplein

.
- Advertentie -
- Advertentie -